ANA ČIGON: Feministični WikiMaraton

21. november 2013|Novice|Aktualno|Info točka

Prostori MMC K6/4, Kersnikova 4, Ljubljana. Od srede 27. do petka 29. novembra od 16. do 20. ure.


Vabimo vse poznavalke in poznavalce različnih zgodovinskih ženskih osebnosti, feminističnih in LGBTIQ tem ter vse, ki bi si želele/i pridružiti, osebno ali virtualno, pri dopolnjevanju slovenske Wikipedije.

Sodeluje lahko kdorkoli. Razširite že obstoječi članek na Wikipediji ali napišite nov članek (ideje o tem, katere žensko osebnost opisati ali katero temo obdelati najdete tu). V kolikor se dogodkov ne morete udeležiti kot piske/pisci v programskem jeziku Wikipedije, lahko sodelujete tudi z navadnimi Word dokumenti oz. e-maili. Napotke si preberite spodaj, članek v elektronski obliki pa nam pošljite na naslov: wikimaraton2013@gmail.com.

K projektu lahko pristopite tudi kot prevajalke/ci s prevodom obstoječih člankov iz angleške ali katere druge Wikipedije oz. prispevate svojo temo k seznamu predlogov za vpis.

Za več informacij o projektu glejte na tej povezavi ali pišite na elektronski naslov: wikimaraton2013@gmail.com

 

V naprej se vam zahvaljujemo za vašo pomoč pri širjenju znanja o ženskah in feminističnih ter LGBTIQ temah.

 

Lep pozdrav,

Maja Zorman

 


Feministični WikiMaraton izvajamo v okviru Multimedijskega centra Zavoda K6/4, s podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in v sodelovanju s slovensko Wikipedijo ter promocijsko podporo Rdečih zor.