Urbano vrtnarjenje v 'Zeleni reciklarni' (guerilla gardening)

13. november 2013|Novice|Aktualno|Info točka

Zelena Reciklarna je eko vrt za domačo uporabo, ki skrbi za vitalnost in zdravje vsakodnevnega uporabnika novih tehnologij, ki preživi premalo časa AFK (away from keyboard) ter dviga zavest o povezanosti človeka z okoljem in s samim sabo. 18. - 27. november 2013 v MMC K6/4.


Od 18. do 27. novembra bomo v Multimedijskem centru K6/4 gostili Kruna Jošta in Majo Kohek, ki nam bosta razkrila različne alternativne in kreativne pristope obravnavanja tehnološke dobe in njenih reliktov v kontekstu sonaravnega razvoja.

Transdisciplinarni tim, ki deluje na področju antropologije, novih medijev, svobodne kulture in ekologije nam bo v ponedeljek, 18. novembra ob 18. uri, v MMC K6/4, na uvodnem srečanju predstavil primere urbanega vrtnarjenja in idejo, kako se ga lotiti v naši prestolnici - Ljubljani.

Od 21. do 23. novembra se bodo zvrstile delavnice recikliranja, oblikovanja, izdelovanja vrtnarskih pripomočkov in orodij ter sajenja.

27. novembra ob 21. uri bo otvoritev razstave Geek’s Garden, kjer bodo razstavljena dela, ki bodo nastala na delavnicah.

VABLJENI: študenti oblikovanja, bolj ali manj ekološko osveščeni posamezniki, geek-i, urbani vrtnarji ...

Število mest na delavnicah je omejeno, zato zbiramo prijave na elektronski naslov: maja@k6-4.org.

 

 Več informacij