Vabilo na terapevtsko skupino

4. november 2013|Novice|Aktualno|Info točka

Trajanje: od novembra 2013 do januarja 2014. Prvo srečanje: ponedeljek, 18.novembra 2013 ob 16.30. Tro-mesečni program vključuje eno individualno in 12 skupinskih srečanj. Skupina bo potekala ob ponedeljkih 12 tednov zapored med 16.30–18.15 uro na Študijsko-raziskovalnem centru za družino, Gosposvetska ulica 1, Ljubljana. Udeležba je brezplačna.


Strah je lahko intenzivno čutenje, ki nas blokira v marsikateri situaciji, lahko ga doživljamo tako močno, da negativno vpliva na več področij našega življenja, predvsem v stikih z ljudmi. S strahovi je težko biti sam in spravljajo nas lahko v zadrego, zaradi česar se lahko začnemo izogibati odnosom in izpostavljanju pred ljudmi, kar nam lahko precej okrne kvaliteto življenja.

V skupini ljudi, ki se tudi sami soočajo s strahom in zadrego v socialnih situacijah, boste razumljeni, lažje bo podeliti lastne izkušnje in spregovoriti o čutenjih, o katerih je sicer težko spregovoriti z ljudmi, ki nimajo takšnih izkušenj. Če skupaj spregovorimo o strahu, zadregi, nemoči in drugih težjih čutenjih, jih bo mogoče nekoliko lažje nositi in obvladovati, skupaj jih lažje razumemo in najdemo načine obvladovanja težjih socialnih situacij.

Zato vabljeni v skupino, v kateri bodo OBRAVNAVANE TEME KOT SO:
- občutek močnega nelagodja in izpostavljenosti pri stikih z drugimi,
- močni telesni odzivi in občutek »izgubljanja tal pod nogami« pri pogovoru v družbi,
- občutek stiskanja v prsih in nemira v prostorih z veliko ljudmi ali v večji družbi,
- občutek neobvladljivega strahu in sramu pred pomembnimi srečanji ter izogibanje slednjih,
- preverjanje med pogovorom, kako me dojemajo drugi in hkrati občutek, da nisem v redu in da se trudim biti v redu, hkrati pa zakrivanje truda in preverjanje pri sogovornikih, ali to opazijo
- občutki nevrednosti, sramu in nemoči v odnosih
- doživljanje močnih občutkov neuspeha in potrtosti
- ...

KOMU JE SKUPINA NAMENJENA:
Skupina je namenjena osebam, ki močno in pogosto doživljate opisane občutke in misli v odnosih ter vsem s povišano socialno tesnobno/stisko v odnosih in/ali depresivnimi občutji.

Skupina šteje med 7-10 udeležencev. Prijavljeni ste vabljeni na prvo individualno srečanje.
Skupino vodi terapevt za individualno, partnersko in družinsko terapijo Boštjan Čampa, izpop. ZDT.

Udeležba na skupini je brezplačna.

PRIJAVA:
Prijave so možne do 12. novembra!
Na e-naslov: bostjan.campa@srcdljubljana.com oz. tel. 040/430-220.
Več: http://www.srcdljubljana.com/#!odnos---izziv-ali-stiska/c70g