DrogArt ekipa na Svenu Väthu, Ambasada Gavioli, 20. 9 .2013


Po kratkem premoru smo dočakali težko pričakovan party Ambasade Gavioli, na katerem je za dobro vzdušje v glavni vlogi poskrbel Sven Väth. Te zanima, kako se je na partiju imela DrogArt terenska ekipa?


Na dogodek smo se DrogArtovci dobro pripravili in deset terencev je bilo tudi tokrat pripravljenih na akcijo. Na srečo ni bilo hujših zapletov, zabeležili pa smo 6 intervencij.

Tudi tokrat smo zaznali uporabo GHB-ja, ki je zadnje čase prisoten na veliko dogodkih z elektronsko glasbo. Nekaterim je zaradi prevelike doze povzročil težave (slabost, bruhanje, zaspanost), ki pa smo jih lahko obvladali in s tem preprečili morebitne hujše posledice, ki bi lahko nastale. Opaziti je bilo tudi uporabo nekaterih drugih drog, vendar njihovih negativnih posledic med uporabniki tokrat nismo zaznali.

Kot vedno je bila na naši točki na voljo Cedevita, s katero se obiskovalci radi odžejajo. Obiskovalci so si lahko na naših letakih prebrali tudi osnovne informacije o zmanjševanju škodljivih posledic različnih drogah, alkohola in tudi o sami organizaciji. Tja do druge ure ponoči je bila Ambasada že polna. Na obeh plesiščih so si zabave željni dajali duška, na svež zrak pa so lahko pobegnili ven v kadilnico ali pa v bližino naše točke. Pred koncem partija pa so obiskovalci lahko pri nas opravili še alkotest in preverili, če lahko sedejo za volan.  

Zadnji poletni party se je za Ambasado končal v skladu z visokimi pričakovanji, vsi pa že nestrpno pričakujemo prvega jesenskega, katerega bo krstil Roger Sanchez.


Avtorica: Medeja Gorup
 

Povezane vsebine

Novice - DrogArt ekipa na John Digweedu, Ambasada Gavioli, 30.3.2013

2.4.201310-članska DrogArtova ekipa je bila v polni pripravljenosti. Glede na zadnje poročilo iz Ambasade, smo bili v nizkem štartu, da poprimemo za trdo...

Novice - Postani del DrogArt ekipe

4.10.2013Te zanima delo v terenski in informatorski ekipi na partijih ali izvajanje delavnic v srednjih šolah? Pridruži sem nam na jesenskem izobraževanju...