Intervju z Umekom

2. september 2013|Novice|Parti novice

Še vedno pod vtisom sobotnega Žura z razlogom objavljamo intervju z Umekom, ki ga je za našo spletno stran prispeval portal partyinfo.si.


Uroš, lep pozdrav v imenu partyinfo.si!

Znano je, da si bil včasih dober igralec košarke. Zanima me, če si še vedno vzameš čas za kakšen basket. Glede na to, da se bo vsak hip začelo evropsko prvenstvo tukaj v Sloveniji, pa je gotovo na mestu vprašanja, ali si boš ogledal kakšno tekmo?
Ljubezen do košarke je še vedno velika, čeprav sem zdaj predvsem v vlogi gledalca. Igram ne več, ker bi se moral prej znebiti nekaj odvečnih kilogramov ter utrditi gležnje in kolena, grem pa z veseljem še kdaj metat žogo na koš. Zadnje dni, ko sem bil nekoliko več doma, sem izkoristil tudi za to. Ogledal sem si pripravljalno tekmo naših fantov z Rusijo, ravno včeraj pa sem izvedel, da sem dobil tudi vstopnice za evropsko prvenstvo, tako da si bom lahko nekaj tekem ogledal tudi v živo.

Star slovenski rek pravi: bolje biti prvi na vasi kot zadnji v mestu. Težko bi dejali, da to velja tudi zate. Včasih se zdi, da si v tujini celo bolj cenjen kot doma. Kaj misliš, da je bil ključni faktor pri tvojem preboju na tuja tržišča?
Zagotovo sta k temu pripomogla trma in dejstvo, da sem se v tujino prebil, ko sem bil že zelo izkušen didžej in producent. Preden so sem mi zares odprla vrata v Evrpo in svet, sem nabral že veliko kilometrino po Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in drugih sosednjih državah, takrat sem imel za sabo že vsaj kakšnih 300 nastopov. Ko pa sem dobil priložnost za preboj, je nisem izpustil iz rok. Zgodaj v karieri sem se tudi začel ukvarjati s produkcijo, ker me je zanimalo, kako se dela ta glasba in se to tudi rad počel. Producentov takrat še ni bilo toliko, kot jih je sedaj, ko mora biti praktično vsak didžej tudi producent, imel sem precej originalen, drugačen zvok in tujce je to zanimalo. Sem pa izdal že kar nekaj uspešnih plošč pri precej vplivnih založbah, preden so me začeli resno vabiti na nastope. Tisti čas je bil precej frustrirajoč, saj sem se kar namučil, da so me začeli klicati za nastope izven regije.

DJ-anje je tvoja služba in način življenja. Ali se kdaj znajdeš na partiju tudi na drugi strani mešalke, med razgreto publiko? Če ja, kje npr?
Že dolgo nisem šel na plesišče in se na njem znorel kot v mladih letih, grem pa še vedno rad v klub s prijatelji. Pri tem je v bistvu čisto nepomembno v kateri klub gremo in kakšna glasba se tam vrti, ker gre predvsem za druženje s frendi. Večina niti ne posluša elektronike, tako da gremo kamor gremo in nimam posebnih preferenc glede lokacij. Važno, da je dobra družba.

Trenutno poteka glasovanje za lestvico DJ MAG TOP 100. Kaj tebi osebno pomeni to rangiranje in ali imaš kakšna posebna pričakovanja glede le-tega?
Posebnih pričakovanj nimam, je pa fajn če se znajdeš med to stoterico najbolj priljubljenih didžejev. Ne bom rekel, da mi to ne godi, višje ko si, boljši je občutek, po tem kar sem doživel v zadjih letih pa z razliko prvih dvajsetih mest, prisotnost na tej lestvici ne vpliva bistveno na honorarje. No, vsaj pri sebi tega statistično ne zaznam. To je bolj stvar prestiža in potrditve dobrega dela.

Kako ti je všeč ideja, da bi Žur z razlogom v Tivoliju proglasili za državni praznik elektronike? Nam se dopade.
Meni tudi. Kje podpišem?

Ljudje te radi kličejo »fotr« slovenske elektronike. Ti je všeč ta nadimek? Se vidiš v prihodnosti tudi v pravi očetovski vlogi oz. ali lahko pričakujemo novega Umeka? 
Vzdevek me ne moti, je simpatičen, da prihajam pa tuti v leta, ko se mi bo vse bolj podal. Drugače pa mislim, da bi se kar dobro znašel tudi v vlogi očeta. Z otroci se dobro razumemo, trenutno sem bolj v vlogi "strica" naraščaju mojih prijateljev. Zaenkrat ta del življenja precej trpi zaradi kariere, saj je težko najti partnerko, ki bi ji ustrezal moj življenjski ritem.

Hvala za tvoj čas in veliko užitkov pri delu. Se vidimo v Tivoliju.
Hvala vam in ja, v soboto se vidimo na Žuru z razlogom.

 

Avtor: partyinfo.si

Povezane vsebine

Novice - DrogArt intervju z DJ Lexisom

15.7.2013DrogArt ekipa je ujela techno DJa in producenta Lexisa. Te zanima kaj več o njegovem delu, pogledu na droge in delo DrogArta? Beri dalje...

Novice - Afrojack od začetka do danes

24.9.2013Poglej si napovednik dokumentarca o Afrojacku.