DrogArt intervju z DJ Lexisom

15. julij 2013|Novice|Parti novice

DrogArt ekipa je ujela techno DJa in producenta Lexisa. Te zanima kaj več o njegovem delu, pogledu na droge in delo DrogArta? Beri dalje...


1. Kakšnega načela se držiš pri svoji produkciji in ko si za mešalno mizo, ko poskušaš množico pripraviti do plesa?
Kar se tiče produkcije je tako, da vse, kar ustvarim, delam po principu "manj je več". Torej, ko imam idejo na "papirju", skušam vse udejanjit na način, da komad kot celota dela dobro. Je pa tako, da ustvarjam zelo širok spekter glasbe, saj sem zelo odprt do samega ustvarjanja, delam komade, ki so primerni tako za zgodnji del noči, kot tudi za "primetime", kar mi tudi zelo pomaga pri sami izbiri,saj imam vedno prave stvari, ko jih potrebujem.

Pri samem izvajanju glasbe je moje načelo vedno to, da dam publiki tisto, kar pokažejo, da želijo, nikoli ne vztrajam pri komadih, ki so meni zelo pri srcu, saj to ne pomeni, da bodo tudi publiki. Navsezadnje smo tam zaradi njih.


2. Ekipa DrogArta ti je najverjetneje dobro poznana. Kakšno mnenje imaš o njih, misliš, da svoje delo dobro opravljajo?
DrogArt ekipo poznam že dolga leta,saj sem se z njimi srečeval že kot obiskovalec masovk in ostalih eventov širom Slovenije. Moje mnenje je o ekipi je zelo pozitivno,saj so pripomogli ogromno, kar se tiče osveščanja mladih, glede uporabe in zlorabe prepovedanih drog oz. party drog. Svoje delo verjamem, da opravljajo zelo dobro, saj se vedno zelo potrudijo pri izvedbi svojega dela.

 

3. Kakšno mnenje imaš o javnem predvajanju komercialne techno glasbe?
Na določen način je to zame sprejemljivo, saj se na ta način lahko določen artist predstavi širšemu krogu poslušalcev.

 

4. Kaj pa produkcija ... bi bil pripravljen za večjo popularnost sproducirati kakšen komercialni techno komad?
Močno dvomim, da bi to storil oz., da bi na ta način želel priti do večje popularnosti. Popularnost se da doseči na veliko drugih načinov, ki so zame bolj primerni za doseganje ciljev.

 

5. Od kje dobiš navdih za izdelavo produkcije? Imaš mogoče kake idole v tej smeri?
Navdih za to, kar ustvarim, črpam iz vsakdanjega življenja, navsezadnje gre pri glasbi za izražanje čustev. V samem začetku sem s tem imel veliko problemov, saj nisem imel ustreznega znanja, z leti pa sem prišel na nivo, kjer lahko s pravilnim pristopom realiziram vsako idejo, ki jo imam v mislih.
Idolov je kar nekaj, sam sem z leti postal bolj odprt do same glasbe...Techno ima neskončno odtenkov, in tako sem prišel do različnih artistov, ki so mi zelo pri srcu.
Moj idol je nedvomno Gary Beck, saj ima zelo širok spekter ustvarjanja, kar tudi najbolj cenim.

 

6. Iz kje je prišla želja po izvedbi Techno noči F***In Techno? Kaj je namen celotnega projekta?
F***In Techno je projekt, ki bazira na techno dogodkih, kjer se skuša k nam pripeljati imena sodobne techno glasbe, torej imena, ki se pojavljajo širom Eu in ostalega sveta, s katerimi želimo predstaviti našo vizijo. Glede na to, da techno ponuja ogromno odličnih artistov starega in novega kova, je naša pot jasno zasnovana.

 

7. Ali si s projektom dosegel željeni cilj?
Naš cilj je zaenkrat le delno dosežen, glede na to, da smo do zdaj gostovali 3 večja imena (Cristian Varela, Marco Bailey, The Advent). Zaradi tega je težko dati končno oceno.

 

8. Kakšen odnos pa imaš do plesnih drog? Bi mogoče podal kak nasvet vsem uporabnikom?
Plesne droge so zame "out", saj pri žuranju ne potrebujem "pomoči", da se imam lahko dobro, za dobro počutje ponavadi že zadostuje dobra družba in pa seveda dober program.

Moj nasvet glede konzumiranja plesnih in ostalih drog ostaja še vedno isti, less is more ali pa sploh ne. :)

Povezane vsebine

Novice - Intervju z Umekom

2.9.2013Še vedno pod vtisom sobotnega Žura z razlogom objavljamo intervju z Umekom, ki ga je za našo spletno stran prispeval portal partyinfo.si.

Novice - Afrojack od začetka do danes

24.9.2013Poglej si napovednik dokumentarca o Afrojacku.