Ljubljanska mreža info točk za mlade praznuje 15 let

14. april 2013|Novice|Aktualno

Informacij je danes ogromno in čisto upravičeno se včasih počutimo, da nam sežejo vrh glave. Pa vendar brez njih ne gre! So namreč ključnega pomena za avtonomno odločanje in družbeno vključevanje. Ljubljanska mreža info točk že 15 let na enem mestu zbira aktualne in kvalitetne informacij za mlade in jim tako pomaga krmariti v informacijski poplavi. Svojih 15 let delovanja pa obeležuje s prostovoljsko akcijo »Informacije odpirajo vrata v svet!


Ljubljansko mrežo info točk za mlade – L’MIT je leta 1998 ustanovil Urad za mladino Mestne občine Ljubljana. Danes je v mreži združenih devet, med seboj zelo raznolikih, neprofitnih organizacij: od katoliškega mladinskega centra do mladinske organizacije, ki deluje z istospolno mladino. Vse pa druži skupna dejavnost informiranja mladih in mladinskih organizacij v mestu Ljubljana.

Dejavnost informiranja v mreži izvajamo z namenom nudenja podpore mladim mladinskim delavcem pri iskanju in izbiri ustreznih v množici različnih informacij in informativnih virov. Pri tem težimo k posredovanju tistih informacij, ki mladim omogočajo lažje uresničevanje njihovih interesov in doseganje ciljev, spodbujajo mobilnost, avtonomnost in njihovo participacijo ter družbeno vključenost. Značilnost vseh informacij pa je, da nudijo pregled nad dogodki in programi, ki so nekomercialni in za mlade brezplačni oziroma so jim dostopni po ugodnih cenah.

Informacije posredujemo preko spletne strani, spletnega obvestilnika e-NAMIG in s pomočjo mobilne info točke, s katero obiskujemo srednje šole, fakultete, dijaške domove, mladinske organizacije in druge kraje ter dogodke, kjer se mladi družijo in preživljajo svoj čas.

Več o dejavnosti mreže L’MIT in njenih članicah najdete tukaj.

Akcija »Informacije odpirajo vrata v svet!«
15 let svojega delovanja v mreži obeležujemo z akcijo »Informacije odpirajo vrata v svet!«, s katero želimo mlade in tiste, ki z njimi delajo opozoriti na pomen informacij in razširiti poznavanje informiranja za mlade.

Mladi informatorji bodo v torek, 16. 4. 2013, na kljuke vrat učilnic in sob obešali napise »Kaj me osreči? L’MIT informacije! Ker mi odpirajo vrata v svet.« Akcijo bomo izvedli v približno 40-ih srednjih šolah, dijaških in študentskih domovih v Mestni občini Ljubljani.

 

vir: http://www.lmit.org