BitchBlack 13th Anniversary, petak | 15-03-2013 | Aquarius klub

11. marec 2013|Novice|Parti novice

Klub Aquarius poziva sve ljubitelje kvalitetnog i modernog elektronskog zvuka na 13. godišnjicu BitchBlack programa, koji se održava u petak, 15. ožujka s početkom u 23 sata.


Party će se održati na 2 floora sa čak 8 DJ-a gdje će nas nakon dužeg vremena sa svojim jedinstvenim live nastupom počastiti Petar Dundov!

Uz Petra na glavnom flooru očekuje Vas i techno kraljica Miss Sunshine, uz podršku Ceta i Torresa, a na malom flooru uz tech house ritmove zaduženi su Pete Dux, Shi Pe, Dejan Ivanovis i Denis Tičić.

Upad na proslavu 13. rođendana BitchBlack programa u klubu Aquarius je 35 kn prije ponoći, a 50 kn nakon (ili 40 kn s flyerom).


Petar Dundov je naš najpoznatiji i najuspješniji glazbenik ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako pripada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. godine pod pseudonimom "Unreal" da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act projekt "Brother’s Yard". Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma na kojima je, prema brojnim kritičarima, techno glazbu uzdigao na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa i Jean Michela Jarrea. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovom drugom albumu "Escapements" te na posljednjem "Ideas from the Pond", objavljenom u ožujku prošle godine na kultnoj belgijskoj etiketi "Music Man". Petra Dundova nezaobilazno se spominje u gotovo svakom članku, filmu ili knjizi koja opisuje povijest techno glazbe te ga s pravom svrstavamo u svjetske velikane ovog pokreta.

Miss Sunshine svoju priču započela je 1997. godine u rodnom gradu Osijeku. Tamo je stekla status talentirane i originalne pripadnice elektronske scene. Zahvaljujući odličnim i jedinstvenim nastupima, Sunshine je u početku obišla sve poznatije festivale i klubove u regiji, a nakon lansiranja vlastite produkcije uslijedile su ponude diljem Europe (Francuska, Engleska, Grčka, Nizozemska Španjolska, itd.) ali i Južne Amerike (Kolumbija) gdje je odradila i turneju. U posljednjih nekoliko godina njezinu produkciju preuzele su izdavačke kuće poput Monocline, Tic Tac Toe, Decoy i FVF, a iste podržavaju Pig & Dan, Tim Xavier, The Advent i Re:Axis. U aktualne zanimljivosti o Miss Sunshine valja uključiti i angažman na ovogodišnjem Tomorrowland festivalu, preko 9.000 fanova na Facebooku i novo izdanje na etiketi KMS Records, iza koje stoji legendarni Kevin Saunderson.

 

Korisni web-linkovi:

* Aquarius klub (official)

* Bitch Black (Facebook fan-page)

* Petar Dundov (Facebook fan-page)

* Miss Sunshine (Facebook fan-page)

* Cet (Facebook fan-page)