Rdeči križ Maribor vabi k vpisu otrok na zdravstveno in socialno letovanje otrok v Punatu

6. marec 2013|Novice|Aktualno|Obvestila

Že od leta 1955 območno združenje Rdečega križa Maribor izvaja klimatsko zdravljenje in letovanje otrok na morju v Punatu na otoku Krku. Tam imajo svoj Mladinsko počitniški dom Frankopan Punat, kjer vsako leto že več kot petdeset let izvajajo zdravstveno in socialno letovanje predšolskih in osnovnošolskih otrok na morju.


Prijetna lega in zelenje na južni strani otoka, blago podnebje ter s kisikom polno ozračje blagodejno vplivajo na zdravje otrok in krepijo njihov imunski sistem. Bivanje pa je še posebej primerno za otroke s kroničnimi obolenji dihal, astmo, okvarami lokomotornega aparata in raznimi alergičnimi obolenji kože.


Da je bivanje za naše najmlajše zanimivo tudi iz socialnega vidika ves čas letovanja izvajajo veliko interesnih dejavnostmi. Za najmlajše med drugim tako organizirajo športne aktivnosti, plese, petje, Igre brez meja, ustvarjalne delavnice, likovne delavnice, pravljične krožke, pa tudi izlet z ladjo v Baško, Krk ali Košljun. Otrokom so na voljo še športna igrišča in sprehajalne poti ter lastna plaža z urejenimi sanitarnimi prostori in tuši za vodo.


V letovišču s do 440 ležišči, ki so razporejena po sobah v treh sodobno urejenih paviljonih, ves čas skrbijo tudi za zdravje otrok, in sicer z lastno ambulanto, bolniškimi sobami in lekarno s potrebnimi zdravili.


Vse starše vabimo, da svojega otroka vključijo na letovanje, kjer bo v družbi svojih vrstnikov lahko prvič plaval v morju in preživel lepe počitnice v zdravem ozračju. V posamezne izmene se lahko vključijo otroci od 4. do 15. leta starosti in sicer:

-otroci, ki jih zaradi zdravstvenega stanja in obolenj za letovanje predlagajo izbrani zdravniki preko predšolskih in šolskih dispanzerjev
- otroci, ki so potrebni letovanja zaradi slabih socialnih razmer v družini in jih predlagajo socialne službe v vrtcih, šolah ali krajevne organizacije Rdečega križa
- otroci samoplačniki, katerih stroške letovanja plačajo starši ali druge ustanove

 

Več informacij o letovanju otrok.

Natančnejša navodila o prijavi otroka na letovanje.

Izmene letovanja v Punatu v letu 2013:

Predšolski otroci in otroci s posebnimi potrebami

I. 20/06 - 04/07

Šolski otroci

II. 04/07 - 18/07
III. 18/07 - 01/08
IV. 01/08 - 15/08
V. 15/08 - 29/08


Kontakt:
Jerica Gaube,
Tel.: 02 234 40 06 Faks: 02 234 40 07
letovanje@rkmb-drustvo.si