DrogArt ekipa na Umeku, Oldies Goldies, Ambasada Gavioli, 8.2.2013

25. februar 2013|Novice|Recenzije partijev

Tudi tokrat v Ambasadi ni manjkala prisotnost terenske ekipe iz DrogArta. Naša 9-članska ekipa je imela polne roke dela in zabeležila 12 intervencij, ki so se med sabo močno razlikovale zaradi prisotnosti različnih psihoaktivnih substanc in s tem povezanimi neznanimi negativnimi učinki same uporabe.


Pri intervencijah smo naleteli predvsem na uporabnike, ki so imeli težave pri obvladovanju močnih učinkov MDMA-ja, njegova uporaba pa je v enem primeru pripeljala tudi do suma na vročinski udar oziroma pregretje.

Zaradi velikega števila obiskovalcev, na momente onemogočenega izhoda v kadilnico, nepričakovanega učinka konzumirane droge, se je nekaj obiskovalcev z željo po tišini in relaksaciji zateklo v DrogArt mirno sobo. S tem je bila možnost potencialnih napadov panike v nadaljnjem poteku partija manjša. Zaznali smo uporabo GHB-ja in tudi posredovali pri predoziranju uporabnikov z GHB-jem, ki v večjih odmerkih povzroča zaspanost in nezavest.

Temperatura v prostoru je bila vedno v mejah normale, saj je zaradi odprtega prehoda do kadilnice v prostor prihajal mrzel in dokaj svež zrak. Brezplačna hladna voda je bila na voljo ob obisku WC-ja, sicer pa so obiskovalci lahko računali na našo cedevito ter seveda informativne letake o konoplji, speedu, ekstaziju, kokainu, alkoholu ter seveda na intenzivno delo celotne terenske ekipe pri nudenju predbolnišnične nujne medicinske pomoči.

Ob 20. obletnici svojega delovanja je „fotr” poskrbel ne le za veselje poslušalcev novodobne elektronske glasbe, ampak tudi za tiste, ki njegovo ustvarjanje spremljajo še iz zlatih časov techna.

 

Avtor: Aljaž Bešter Cerar

Povezane vsebine

Novice - F club ter Hard Ass Techno with FRANK KVITTA

22.3.2013DrogArt terenska ekipa se je tokrat (v manj številčnejši 5-članski zasedbi) odpravila v F-Club na hard techno večer z nemškim DJ-om Frankom...