Knjižnica/Koristne povezave

Povezave do sorodnih spletnih strani, kjer najdete dodatne in poglobljene informacije o alkoholu in drugih drogah, zmanjševanju škode, mladih in drugih temah.

 

Erowid (angleščina)

Spletna stran, kjer si lahko prebereš vse osnovno o drogah, najdeš pa tudi veliko bolj podrobne informacije, od doziranja, do zgodovine in posameznih zanimivosti drog.


Konoplja.org (slovenščina)

Slovenska spletna stran z obsežnim izborom informacij o konoplji. Zajema različna področja, povezana s konopljo, od zakonodaje, do gojenja, zdravstva, zgodovine konoplje in drugih koristnih informacij o tej substanci.


Talk to Frank (angleščina)

Mladim prijazna spletna stran, kjer si lahko na kratko prebereš informacije o različnih drogah, izkušnje drugih uporabnikov in prebereš par kratkih nasvetov, kam se obrniti po pomoč.


The Site (angleščina)

The Site je spletna stran, namenjena mladim, kjer najdeš poleg informacij o drogah, še zanimive članke o različnih temah: spolnosti, zdravju, odnosih, študiju, delu, denarju in drugih temah, ki so zanimive za mlade.

 

Bluelight (angleščina) in Drugs forum (angleščina) sta foruma, podobna DrogArtovemu, kjer uporabniki delijo znanja o dovoljenih in prepovedanih drogah ter izkušnje z njimi. Na njiju pa najdete tudi različne informacije in novice o drogah.


Healthy Nightlife Toolbox (angleščina)

Vas zanima, kaj delajo druge organizacije po Evropi na področju nočnega življenja in intervencij, povezanih z alkoholom in drugimi drogami? Healthy Nightlife združuje vse te informacije.


Harm Reduction International (angleščina)

Vodilna nevladna organizacija, ki spodbuja promocijo in razvoj zmanjševanja škode po svetu. Spletna stran je predvsem namenjena strokovnjakom iz celega sveta, ki delujejo na področju zmanjševanja škode.

 

EMCDDA - Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (angleščina)

Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA) je agencija Evropske unije, ki se ukvarja s preučevanjem in zbiranjem podatkov o problemtiki drog. Ti podatki so pomembni tako za oblikovalce politik, kot tudi strokovnjake, ki na terenu določajo najboljše prakse in nova raziskovalna področja.

 

DrugText (angleščina)

Na spletni strani najdete veliko zbirko digitaliziranih člankov, knjig in drugih prispevkov iz druge polovice devetdesetih let prejšnjega stoletja.


ALPE-DONAVA-JADRAN

ALPE-DONAVA-JADRAN

ALPE-DONAVA-JADRAN

11.6.2019 - 27. aprila 2019 je bil objavljen prispevek o DrogArtu in našem 20-letnem delovanju na RTV SLO v oddaji Alpe - Donava - Jadran. Prispevek si lahko pogledate na spodnjem linku.

DROGE IN DIABETES

DROGE IN DIABETES

DROGE IN DIABETES

2.11.2018 - Vsaka uporaba drog je rizična, za osebe z diabetesom pa je še toliko večja. Kratka knjižica o Drogah in Diabetesu je bila napisana v sodelovanju z doktorjem imunologije in farmacije, strokovnjaki iz področju nočnega življenja in mladimi osebami, ki živijo z diabetesom.

International Journal of Drug Policy

International Journal of Drug Policy

International Journal of Drug Policy

25.5.2016 - Na spodnji povezavi lahko brezplačno prebirat članke na njihovi spletni strani.