Gašper

terenski delavec

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov terenski delavec?

"Ko sem bil v osnovni šoli, sem prebral kar nekaj knjig na temo drog, zasvojenosti, dilanju itd. Ratal mi je zanimivo to, da lahko neka substanca tok spremeni človeka. Posledično je bil moj krog prijateljev podoben temu kot so to opisovale knjige. Ko se je enkrat kolega predoziral, sem mu probal pomagat, ampak nisem čist vedel kako. K se je situacija rešila, sem si rekel, da se to ne sme več ponovit in sem šel na izobraževanje na DrogArt :)"

 

Kako bi na kratko opisal svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Izkušnja je res top, pri DrogArtu sem okoli 3 leta in res je zakon. Ugotovil sem, da tudi, če grem žurat "privat", me vedno nekdo, ki smo mu pomagali (z nasveti in drugače), prepozna in zažuramo skupaj. Ekipa je super, ljudje na partijih tudi, muzka je pa samo še tista pika na i."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Zgodb je ogromno, na terenu je vedno pestro. Težko se je spomnit tako zgodbo, ki je za v javnost, ampak imam pa nekaj, kar je že skoraj stalnica na terenskih akcijah. Ker imam mal dalše drede, me na partiju folk vedno sprašuje, a sem tip al ženska. Tako da, če vidite modela z dredi in DrogArt jopco, moje ime je Gašper."

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Se mi zdi, da je delo na DrogArtu že tako samo po sebi posebno, mislm, da bom delal še dolgo!"

Katera žival bi bil, če bi lahko izbiral?

"Definitivno pingvin!"

Ilustracije izpod prstov Teje Bakše

Kdo je kdo|Mladinski delavci