Marcel

terenski delavec

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov terenski delavec?

"Moja odločitev, da postanem DrogArtovec je bila sprejeta na Madžarskem, kjer sem obiskal Psy festival SAMSARO. Tam sem zaljubil v eksotične duše, polne nagajive energije z privdihom po misticizmu. Končno sem našel svoje pleme. Vsak v plemenu pa ima eno vlogo; nekateri so zdravilci Shamani, drugi zbiralci, jaz pa sem začutil potrebo, da zavarujem svoje psihedelično pleme pred nevedno uporabo psihoaktivnih rastlinic. To mi je dalo voljo, da sem vsrkal čim več znanja iz DrogArta in ga potem spravil v prakso."

Kako bi na kratko opisal svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela? Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?


"Kratko razdaljo, ki sem jo do sedaj prehodil z DrogArtom, je bila polna čudnih ,,rukerjev", pri katerih sem se močno nasmejal. Najljubši del dela pri DrogArtu so mi pogovori o TABUJIH z ljudmi na terenu, saj tako razbijamo stigme in se tako lažje učimo sprejemat drug drugega, kar pa prinese čist novo atmosfero na party. V misel mi pade en dogodek, ko me je ena punca res zaskrbljeno prišla iskat! Bila je čist depresivna... Na vsak način me je hotela spravit ven iz partija... Končno sem ji podlegel, peljala me je do vhoda v zabavo in rekla: glej to! Kako je ta varnostnik resen, ne more bit tak resen, če je to zabava, a lahko kaj narediš?"

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Moja posebnost hmmm, morda to, da prinašam zelo nenavadne rastline iz amazonskih pragozdov v DrogArt laboratorij."

 

Katera žival bi bil, če bi lahko izbiral?

"Bil pa bi krtek, saj vedno kopljem po globini nezavednega hehe."

(Avtorica ilustracij:Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci