Maša

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov terenska delavka?

"Na začetku me je motiviralo predvsem dejstvo, da je to zelo dober način za krepitev mojih komunikacijskih veščin. Prav tako je bila to moja prva resna izkušnja z delom po principu zmanjševanja škode. Sčasoma se je ta motivacija nekako spremenila, nadgradila, razširila, whatever you wanna call it. Zdaj so moja motivacija izzivi, ki so vsakič bolj specifični – tako v povezavi z informativno vsebino, ki jo predajamo, kot z načinom, na katerega to počnemo. Zame je velika motivacija tudi to, da se vedno znova znajdem pred vrati za izstop iz cone udobja – najsi bo to mentoriranje novih terencev, vodenje terenske ekipe, sodelovanje pri preostalih DrogArtovih projektih. Razgibanost in nove preizkušnje torej zelo pomembno vplivajo na to, da še vedno vztrajam pri delu za DrogArt. Nazadnje pa želim izpostaviti vse lepe besede in zahvale, ki jih prejmemo na terenu od obiskovalcev – ti so namreč kot češnjica na vrhu torte pri osmislitvi mojega terenskega dela."

 

Kako bi na kratko opisala svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"V času svojega dela pri DrogArtu sem pridobila zelo veliko novih izkušenj pri delu z ljudmi – tako pozitivnih kot negativnih. Zame je to možnost za trening mojih socialnih veščin in pridobivanje novih znanj na področju zmanjševanja škode pri uporabi drog. Ko se spominjam za nazaj, bi rekla, da mi je mesto v DrogArtovi terenski ekipi do neke mere omogočilo tudi varen prostor za osebnostni razvoj. Definitivno pa je moj najljubši del tega dela dejstvo, da sem v tem času spletla veliko dragocenih prijateljskih vezi."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Se mi zdi, da se ti na partijih zgodi svašta stvari.:) Ampak meni so dejansko zanimive predvsem zgodbe ljudi, ki nas pridejo obiskat na infotočko ali pa ustavljajo na terenu. Teh sem v letu in pol slišala kar precej in sem ful hvaležna za zaupanje vseh tistih, ki so jih delili."

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"For sure dejstvo, da imam s sabo praktično vedno (vlažilne) robčke, da z njimi lahko obrišem krožnik in desko za rezanje pomaranč, da ne rabim hodit tega prat na wc."

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

Samorog :)

(Avtorica ilustracij:Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci