Dijana

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov terenska delavka?

"Sama imam res veliko motivatorjev za delo na DrogArtu. Na začetku je bil zame glavni motivator pridobivanje praktičnih obštudijskih izkušenj, zdaj pa lahko rečem, da me osebnostno izpopolnjuje. Predvsem mi je všeč, da imam možnost pridobivanja vsestranskega znanja, izkušenj, izvedb različnih delavnic, spoznavanja ljudi in sebe, kako se odzivam, pomagam nekomu ipd. Kakorkoli obrneš je glavni faktor kvalitetnega dela ta, da se dobro počutiš v organizaciji kjer delaš in na DrogArtu se že od začetka počutim sprejeto, kompetentno in upoštevano."

 

Kako bi na kratko opisala svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Poleg že naštetega mi ogromno pomeni, da nam uporabniki zaupajo in so dovzetni za smernice zmanjševanja škode. Moj najljubši del na terenu so odprti pogovori z uporabniki, zabavni pripetljaji ipd."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Najbolj zabavni dogodek, ki mi je ostal v spominu, se je zgodil v mirni sobi. Uporabnik je zaspal v mirni sobi in je sredi sanj vstal, vzel iz žepa denar in naročil terencu, naj mu gre kupit pištolo, se ulegel in zaspal nazaj še danes se nasmejem temu prizoru haha."


Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

Po tihem se ful veselim terenskih zaradi tega, ker nam naredijo bolano dobre veganske sendviče.

 

Katera žival bi bil_a, če bi lahko izbiral_a?

"Vogelkop."

(Avtorica risbe: Teja Bakše)

Kdo je kdo|Mladinski delavci