Gaja

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtova terenska delavka?

"Na DrogArt sem prišla malo več kot eno leto nazaj, sprva zaradi obvezne prakse na faksu in vedno pravim, da je bila to moja najboljša odločitev v zadnjih parih letih. Takoj sem se počutila sprejeto, cel kolektiv je izražal izredno toplino, ostali terenci so preprosto sončki. Področje mi je izredno zanimivo in način, s katerim mi ozaveščamo uporabnike o zmanjševanju tveganja, mi je zelo pri srcu. Motivirana sem zaradi vseh naštetih stvari pa tudi zaradi naših uporabnikov, ki z nami delijo svoje izkušnje, zgodbe, pridobila sem ogromno izkušenj in preživljala res lepe trenutke. Pa še uporabniki nas vedno tako zelo pohvalijo in zagotavljajo kako smo kul, kar pozitivno vpliva na moj ego.  (malo za šalo)"

 

Kako bi na kratko opisal­a svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Najljubši del dela mi je sigurno delo z uporabniki, zaradi deljenih zgodb, smešnih anekdot in vse energije, ki jo doprinesejo, pa ostali terenčki, much love <3 Aja pa arašidi, ki so že tko moja najljubša hrana in dejstvo, da jih mamo vedno zraven na terenu, je sigurno velik plus."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Težko mi je izpostaviti samo eno stvar, ker je res skos ful fun, ampak mi je mogoče najbolj ostalo v spominu informiranje na aftermaturancu, kjer smo s terenkami, ko smo mele malo manj dela, ustanovile glasbeno skupino Dobre vile in mal zapjevale, ena je bla triangel, ena bobni in ena beat. Ne vem, če je treba poudariti, da noben komadič ni trajal več kot 10 sekund, ker nam je bilo vsem izredno smešno. Isti večer je tut en uporabnik porisal tko 5 kvizou z bolanimi slikcami in nam razlagal teorijo zaljubljenosti: 2/2 je ena celota in to je par, isto kot pri fuzbal ekipi 11/11 je polna zasedba, če kdo manjka, pač ne bodo tako uspešni."

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Kaj sem se naučila v tem enem letu, me vprašaš? Tko, oblečt se razmeram primerno, najprej sem bila v nekih tankih hlačah in bundici, tako da sem zmrzovala celo terensko, zdaj lahko ponosno povem, da hodim pripravljena z rokavicami in šalom vred (ko je mraz valda)!"

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

"Če bi bila žival, bi bila maček. Res debel, puhast, siv in ekstremno len. I can already see the resemblance."

Much love DrogArt, hvala za vse, Gaja <3

 

Avtorica ilustracij: Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci