Katarina

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov­a terenska delavka?

"Težko bi odgovorila s samo eno stvarjo, ki bi me motivirala za to… Bit del terenske ekipe DrogArta je pač v celoti zelo zelo fajn. Poleg zelo razgibanega dela in kul soterencev imamo tudi odlične mentorje ter ljudi na terenu, ki cenijo kar počnemo (to nam tudi zelo pogosto povedo <3). Super se mi tudi zdi, da se vedno kaj novega naučim, in da je na terenu vedno zabavno. Nenazadnje pa je ključno to, da se mi zdi celoten koncept zmanjševanja škode RES smiseln."

 

Kako bi na kratko opisala svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Pri moji izkušnji se mi mogoče zdi najzanimivejše to, da sem najprej samo želela prisostvovati na izobraževanju zaradi ˝firbca˝, saj sem od DrogArtove ekipe že vzela nekaj cedevit na dogodkih in se mi je zdelo res lepo, kar počnejo. Ker je bilo izobraževanje zelo lepa izkušnja, sem se odločila, da se preizkusim na terenu... Če preskočimo par let, veliko cedevit, pomarančnih rezin in elektronskih ritmov, sem še vedno del terenske ekipe. Torej lahko sklepamo, da je izkušnja lepa. :) … Ne vem kaj je najljubši del... Mogoče to, da se naše delu prilagaja potrebam scene in, da se posledično ves čas malce spreminja, dopolnjuje itd..."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Zgodb je precej, vendar kot so že soterenci napisali, so večinoma zelo vezane na situacijo ali pa neprimerne za javnost. V spominu pa mi je ostal vic, ki ga je nak uporabnik povedal naši terenki: »Kaj dobiš, če daš dva polža skupaj? Ceuža.« Fun fact, ker imam rada preproste šale, zgornja zaseda moj zelo boren repertoar, že od kar sem jo slišala."

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Pomaranče imam res rada tako, da sigurno pojem na terenu več rezin kot sem pripravljena priznati. Kvota vnosa cedevite ostaja dokaj nespremenjena."

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

"Če bi bila žival, bi bila ježa ali sova... verjetno sova, najverjetneje pa maček... Ne vem, vse živali so kul... Kakšno nefer vprašanje :)"


 (Avtorica ilustracij:Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci