Barbara

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtova terenska delavka? 

"Najbolj me motivirajo ljudje za katere in s katerimi delam. Good vajb, pomoč drugim, 100 objemov na parti in 50 highfivov dviguje moje levele serotonina in dopamina, kar me motivira za nadaljne delo na DrogArtu. Veliko mi pomeni, da sem slišana na DrogArtu, da imam s sodelavci možnost razvijanja svojih idej."

 

Kako bi na kratko opisal­­­a svojo izkusnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Na DrogArtu sem začela delati pred cca 2 leti, ko mi je kolega omenil, da se mu zdim oseba, ki bi ji bilo tako delo kul. V samo delo sem se zaljubila na prvem informiranju in ta ljubezen do dela še vedno traja. :) Najraje imam terenske akcije. Več ko nas je drogartovcev na kupu, boljš je. :) Terenske so lahko tudi naporne, saj trajajo celo noč, včasih je veliko intervencij in veliko folka. Ampak ko smo taprava ekipa, ni nič nemogoče. Pa ful velik pomeni, ko na takih terenskih slisiš od uporabnikov zahvale, da hvala ker smo, da brez nas bi bila jeba itd. 

Delo na DrogArtu je  bila zame v bistvu velika prelomnica v življenju. Prostovoljstvo je pripomoglo k mojemu osebnemu razvoju, predvsem pri iskanju sebe in kako vzpostavljati odnose z ljudmi."

 

Imas kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Zgodb je ful. Na terenu maš svašta folka v dobrem in slabem smislu. Vsaka njihova zgodba ali dogodek se mi zdi zlo intimen in ga ne bi delila, ker se pač takrat na tistem mestu in v tistem trenutku zgodi. So mi pa vedno ful fajne dogodivščine, potovanja na razne odročne partije, ko se z DrogArtovci zapeljemo tja, med čist nov folk, nove scene in predvsem nove kraje."

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Na terenu valda jemljemo tudi naš material. Ves material mi je usefull, samo lizike ne. Dostikrat mi kak terenec pusti liziko, pa jo pol potalam naprej uporabnikom."

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

"Definitivno bi bla jelen."

 

(Avtorica ilustracij:Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci