Guest aleps Posted May 13 Report Share Posted May 13 Glede na to, da je partner že dolgo uporabnik spida, me zanima glede nasilja. Zdi se mi, da je vsakič, ko ima dnevno pavzo, zmeraj bolj agresiven. Zanimajo me izkušnje Quote Link to comment
ravegirl666 Posted May 13 Report Share Posted May 13 (edited) Ja, bi kar znalo bit povezano s tem. Podobno se lahko zgodi tudi pri kokainu, methu, razlicnih sinteticnih drogah... jaz bi stvar vzela resno na vasem mestu. Ce postaja nasilen, je skrajni cas, da se pogovorita skupaj o njegovih tezavah. Ce je glavni vzrok dejansko uporaba substanc, potem mu vi osebno ne boste mogli ravno veliko pomagat. Lahko mu stojite ob strani, greste na partnersko terapijo skupaj- na voljo je DrogArt svetovalnica, morda kaksen psihoterapevt... v primeru, da se nasilje stopnjuje pa vam svetujem, da cimprej spokate stran. Zasluzite si veliko boljsega partnerja, kot pa takega, ki nima mere pri uporabi drog in je za povrh se nasilen do vas in vseh okrog sebe. ❤️🙏🏻 Vse dobro vam zelim! 🤗 Edited May 13 by ravegirl666 Quote Link to comment
Guest aleps Posted May 13 Report Share Posted May 13 31 minutes ago, ravegirl666 said: Ja, bi kar znalo bit povezano s tem. Podobno se lahko zgodi tudi pri kokainu, methu, razlicnih sinteticnih drogah... jaz bi stvar vzela resno na vasem mestu. Ce postaja nasilen, je skrajni cas, da se pogovorita skupaj o njegovih tezavah. Ce je glavni vzrok dejansko uporaba substanc, potem mu vi osebno ne boste mogli ravno veliko pomagat. Lahko mu stojite ob strani, greste na partnersko terapijo skupaj- na voljo je DrogArt svetovalnica, morda kaksen psihoterapevt... v primeru, da se nasilje stopnjuje pa vam svetujem, da cimprej spokate stran. Zasluzite si veliko boljsega partnerja, kot pa takega, ki nima mere pri uporabi drog in je za povrh se nasilen do vas in vseh okrog sebe. ❤️🙏🏻 Vse dobro vam zelim! 🤗 Hvala vam za tole. Žal zadnje čase opažam, da je res kriza, kadar nima in samo išče meni banalne stvari, da začne s svojo agresijo. Je po naravi že vzkipljiv, ampak tole je pa nenormalno. Od tega da grozi, da meče stvari in kar odriva. Mora biti že huda zasvojenost, porabi zdaj ,ne vem za koliko je 30€, v treh dneh ali še prej. Zvedela sem, da je še pri drugih "dolarjih" "zapufan". Itak me je strah, nimava z otrokom kam iti, ampak mislim, da mu ni več pomoči. Tole s spidom se pa vleče pomojem kar že ene 2leti, če ne več. Quote Link to comment
minka Posted May 15 Report Share Posted May 15 Živjo, v primeru nasilja je nujno, da si poiščete podporo. Uporaba amfetamina je zagotovo lahko še dodatni dejavnik za nasilje, vendar pa to ni opravičilo za nasilje. Svetujem, da se obrnete po pomoč in nasvet na Društvo za nenasilno komunikaciji, kjer delajo tako z žrtvami, kot s povzročitelji nasilja. https://www.drustvo-dnk.si Quote Link to comment
Recommended Posts