Jump to content

Depresija na delovnem mestu

Guest bobi

Recommended Posts

ufff... kje naj začnem. zadnje čase pogosto jemljem droge (x, alko, koks). V službi so me začeli čudno gledati, saj nisem motiviran za delo. Droge so mi trenutno edina svetla točka, saj imam osebno veliko problemov. Trenutno sem ostal brez avtomobila, in v službo moram iti od doma 15 minut prej, saj moram iti peš. Doma mi starši težijo, da naj počnem kaj produktivnega, ampak sem korono prebolel 2x in sem totalno brez energije (starši tega ne zastopijo). Droge jemljem v prostem času, ki ga imam veliko. Edino droge mi dajo energijo da se počutim dobro. Mi lahko kdo pove, kako dan po jemanju drog, pridobiti energijo za normalno funkcioniranje?

• 2 weeks later...

...drugače, jaz sem menjal nekaj služb, ker tudi po 20 letih delovne dobe ne vem kaj bi rad delal, ti povem, da služba je le odskočna deska, da v prostem času lahko počneš s prisluženim denarju stvari, ki te dejansko zanimajo in zabavajo,... če pa najdeš združitev obeh si pa tko car... drugače pa vsak up, ima down... in z leti je down vedno nižji... :) nič ti ne mormo povedat drugega, kot da to pelje v pogubo kar počneš in porihtaj se...

Want to fuck off, drop out
Never trust a fuckin' hippie
For that matter don't trust anyone

Quit school, don't work
Livin' up the music you punk
If I could do it so could anyone

Drugs are good

They make you do things that you know you not should
And when you do them people think that you're cool
And when you do them people think that you're coolŽ

NO FX drugs are good :)

Idi v hribe, fitnes, rekreacijo ... choose life.

hvala za odgovore.. to da je služba odskočna deska mi je jasno, saj imam že 13 let delovne dobe.. začel sem se zavedati, da početje ne pelje nikamor, zato bom droge jemal samo še za vikend in mogoče kakšen dan med tednom.. našel sem si tudi hobije, zaradi katerih se mi zdi, da imam več energije (ustvaril sem si tiktok, in začel sem hoditi v fitnes). 

Veramem, da ti droge dajo energijo in ti takrat, ko delujejo izboljšajo počutje. Vendar pa to ni rešitev, ampak ti bodo še bolj poglobile težave, zato je res pomembno, da si organiziraš aktivnosti, kot si si ji že, ki ti bodo dvignile energijo.

Je pa tako kot je rekel Kotalko, uporaba vsak vikend in kakšen dan med tednom je absolutno prepogosta uporaba in ti bo negativno vplivala na počutje. Tudi vsak vikend je preveč.

Vem da bo tole težko, a daleč najučinkoviteje je, da narediš popolno pavzo od vseh substanc vsaj za en mesec, v tem času pa počneš stvari, ki te polnijo (hobji, dovolj počitka, dobra hrana...), da si ta mesec vzameš res kot skrb zase, da prideš k sebi. Tudi korona je namreč izredno izčrpljujoča za telo in je pomembno priti k sebi.

Če boš imel pri vzpostavljanju abstinence oz. pavze težave, se obrni na našo svetovalnico svetovanje@drogart.org, 041 730 800, kjer nudimo anonimno svetovanje.

Srečno!

• 6 months later...
On 15. 3. 2022 at 17:57, Guest bobi said:

hvala za odgovore.. to da je služba odskočna deska mi je jasno, saj imam že 13 let delovne dobe.. začel sem se zavedati, da početje ne pelje nikamor, zato bom droge jemal samo še za vikend in mogoče kakšen dan med tednom.. našel sem si tudi hobije, zaradi katerih se mi zdi, da imam več energije (ustvaril sem si tiktok, in začel sem hoditi v fitnes). 

tega se kar drži fitnes je tudi vredu da si se lotil. Služba je pa nujno zlo na žalost tako kot je nekdo rekel če najdeš da te oboje veseli služba + hobiji si car :D

Edited by Kotalko
spam