Jump to content

Recommended Posts

Pozdravljeni,  

ker sem obupana, se moram obrniti na vas, morda je tukaj kdo s podobno izkušnjo. Imam moža, poročena sva 6 let, svojih otrok se nimava, ima pa on sina od prej, s katerim je velikokrat kar nekaj težav.  Vse smo prebrodili, mož je super mož, pomaga mi doma, daje mi ljubezen, pozornost,  vsaj zdi se mi da so najini cilji za prihodnost obrnjeni v isto smer. Nakar pa,po 6 letih zakona ugotovim, da jemlje droge. Nikoli si nebi mislila kaj takega za svojega moža, ima dobro službo,  veliko je doma, letos bo dopolnil 40 let. Delava tudi na naraščaju,  vendar ne gre, zato bova primorana oditi na umetno oploditev. No, vsaj tak je bil plan. Mož pravi, da je to samo v družbi,  rekreativno - kokain, samo "občasno" parkrat na MESEC! najprej mi je lagal, ni želel priznati, trajalo je kar nekaj časa in mojega sitnarjenja,  da sva prišla do točke da je temu tako. Se zdaj nevem kaj je res in kaj ne. Ali mi je še kaj zamolčal. Strah me je, ker pravi da to ni nič takega, da to vsi počnejo,  da ve kaj dela. Vendar, bojim se da bo zapadel v odvisnost. Bojim se, da se ne bo dobro končalo. Smo sredi nakupa nove parcele za gradnjo, kaj naj naredim s tem, z delom na otroku? Naj povem komu od bližnjih? On tukaj ne vidi problema, kot da to ni nic takega. Sama izhajam iz urejene družine, kjer nikoli nisem imela priložnosti stopiti v stik s čem takim. Zelo se bojim. Nevem, s kom sem aploh poročena, zdi se mi kot da moža sploh ne poznam več. Sita sem njegovih laži in obljub, naj bi bilo zadnjič, ker tega ne potrebuje. Nekako mu po vseh lažeh ne verjamem več. Čisto sem izgubila kompas, sredi srečnega idiličnega življenja, kot strela z jasnega. Kako nisem ugotovila že prej?? ima kdo podobno izkušnjo? Kaj narediti v takem primeru? Kako nadaljevati? Bi morala to sprejeti? Sem v srednjih 30 letih, želim si otrok z njim, in prihodnosti ter srečnega življenja kot do zdaj, vendar sem zaradi tega odkritja Čisto na dnu. Seveda so za nama tudi mnoga skupna leta. Prosim za vašo pomoč in nasvete. Najlepše se vam zahvaljujem. 

Link to comment
31 minutes ago, Kotalko said:

Koliko % svojega dohodka pa porabi za to na mesec? 

Drugace je kokain zelo prisoten...povsod. 

Nekajkrat na mesec se sliši podobno kot vsak vikend? 

Finančno nisem opazila kakšnih sprememb, tako da glede na to kar berem na forumih - nisem niti vedela da je to tako drago - dvomim da gre za zelo redno ali velikokolicinsko uporabo. Marveč bi opazila, da imamo kaj manj kot prej, si manj privoščimo? Prihranki tudi ne izginjajo, stanje na računu je enako, po drugi strani pa mož ni nek bogataš, živimo pa kar solidno, si privoščimo dopuste, smučanje, sedaj plan za nov dom, tudi pri poroki nisva varčevala. Tudi vedenjsko sprememb ni bilo,vsaj ne opaznih. 

Link to comment

Pozdravljena,

iz vašega pisanja nekako lahko razberem, da je v tej situaciji glavna težava izguba zaupanja, saj ste ugotovili, da vam je mož prikrival en del svojega življenja. Zato vama svetujem, da se gresta pogovorit k terapevtu, na partnersko terapijo. V partnerstvu se takšne situacije dogajajo in, koristno je, da jih rešimo s pomočjo usposobljenega partnerskega terapevta, saj so to lahko krasne priložnosti za učenje o sebi in partnerskem odnosu.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.