Jump to content

Psihoza


Guest Obupana

Recommended Posts

Guest Obupana

Sem mama, katere 21-letna hči je doživela psihozo, ki je v prvi vrsti posledica drog. Zanimajo me izkušnje drugih glede zdravljenja. Po 10 dneh antipsihotikov je dnevno razpoloženje od čisto ok do totalne zadetosti od zdravil. Je hospitalizirana, ne poznam nikogar s problemi z drogo nasploh, nadaljnjim zdravljenjem...ko jo kakšen dan vidim, se mi meša, sprašujem se a se bo sploh pozdravila, ali bi jo bilo bolje kam premestiti, kam in kako...ne rabim obsojanja, prosim samo za izkušnje če jih kdo ima, da si pomagam kako naprej. 

Link to comment

Poznam nekoga, ki je po parih letih lahko šel nazaj v šolo in sedaj išče službo z določenimi omejitvami. 

Na katerih zdravilih točno je bil in je še vedno ne vem.

Za družino je bilo težko obdobje, sploh v prvih mesecih. 

Podrobnosti zdravljenja in poteka žal ne vem. Najbrž bo kdo drug lahko dal bolj oprejemljive informacije.

Link to comment
Guest Pogost zaplet

Psihoza zaradi jemanja poživil je pogosta, ob zdravljenju in upoštevanju navodil zdravnikov pogosto mine brez posledic, če prej ni bilo duševnih težav. Poznam tudi nekaj primerov zapletov po psihadelikih ki so se razvili v trajne težave, v zadnjih letih jih verjetno bolje zdravijo zaradi napredka medicine. Zadetost od antipsihotikov je na začetku normalen odziv, to da je hči tudi povsem ok razpoložena se mi zdi zelo pozitivno. Obtoževanje sebe za hčerino stanje je nesmiselno ter izguba energije, seveda razumem da vam ni lahko ker se s tem srečujete prvič. Ne želim ugibati, zato vam in hčeri želim da se stvari popolnoma uredijo. 

Link to comment
  • 3 weeks later...

 

Ona bije svoj boj, je samostojna oseba in lahko, da ji boste pomagali mogoče pa tudi ne. To ni od vas odvisno. Poznam starše ki so po stotisoče evrov zmetali v zdravljenja pa ni pomagalo. 

Od te psihozice si bo opomogla brez problema. Tudi v ustanovah so zdaj zelo napredni in se trudijo. Moj prijatel je tudi podobno star in je imel težak štart bi temu rekli. Sedaj je že dve leti trezen ima kul sluzbo in ne vidi več smisla v drogi. Ko je človek mlad se stvari hitro porihtajo. 

Predvsem se odkrito pogovarjajte in bodite sprejemajoči, le tako se ne bo oddaljila od vas. 

Droga ni vedno slaba. Mene je ogromno naučila. Sicer je pot težka ampak lekcije so močne. Če pogledam na svojo generacijo sem precej nadpovprečno uspešen, kljub temu da sem ga od 18-28 konkretno bluzil potem pa malo manj 😀. Sedaj sem blizu 40. 

Ne se sekirat vsak tretji mulc se drogira zdaj. Za tako stanje je kriv boj proti drogam in prikrivanje oči glede drog. Človek je od vekomaj živel v sožitju z drogami in tega se ne da pretrgati. Znanje o sožitju pa zamira zaradi politike ZDA.. 

Ahh filozofiram. Želim vam vso srečo. Življenje je krhko hčera lahko jutri umre zarad strdka ali pa živi 90let z drogo. Izkoristite ta nedefiniran čas za fejst momente z njo.

 

 

 

 

Link to comment

Doh zau mi je da to slisim, js sm okol 5 let konstantno biu ziucn, paranoicn, izoliran od vseh, agresivn, sam po temi hodu okol, hotu se ubit usakic ko ni slo vec, se zdej bi se ce slucajn nebi trenutn rabu bit zravn mame, ne poznam je, sam morm rect da sm zadnih 15 let konstantno vsak dan v stiku z vsaj 3-10 drogim, mam kolege v umobolnci, zaporih, mrtve, zaprte v sebe doma, ni da ni... sam vsak ko je biu tak par let pa se mi drogiru, ko je zacel nazaj hodit med ljudi pa nc kej vlk drogirat, jih je vecina gratala noro hitr vredu.. tisti ko so bli odvisn od tablet, horsa pa koke jih(nas) je 90% slo nazaj, uni ko pa niso bli glih odvisn so postal pa vecina super ljudje... js bi sam reku da naj bo cim cim dlje od antidepresivu al pa antipsihotiku, mogoce kak mesec, ker tisti ko pa jejo to ker dr. nima pojma, pa rece, umm, shizofrenija - tole jej: Leponex 100mg 3x na dan, akineton, moditen, in dva mesca ko so jedl tole so ratal ko zaostali, dobri prijatli ampak telo dela sam hrcek je pa umru u glavi.. upam da  je bols, pa upam res da ne je redno kakih Leponexu... :/ :( sej bo, stojte ji ob strani, bol ko zanika pa skriva, bol rabi pomoc... js sm skrivu dobrih 12 let predn je prvi prijatu ugotovu da neki ni vredu v men, ceprau sm biu vedno dobre vole.. :/ ampak sm ga zmutu tk da mam spet mir.. :] :P

 

Link to comment
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.