Guest hx12opr Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 Pozdravljeni ! Zadnjic sem prvič probal spid seveda sem pretiraval z drogo ampak me je takoj privleklo. Imam pa problem se mi je isti večer skrčil penis. Nisem mogel iti na wc peklo me je, ampak v mehkem stanju se mi je pomanšal za približno 1cm. Predvidevam da je to od tega saj nisem še nikoli imel težav stemu. Od erekcije dokler je tkole sploh neupam razmišljat... Sedaj me pa samo zanima ali se je to mogče pojavilo komu? Koliko časa to traja? Kaj bi lahko naredil da to popravim? Hvala za odgovore! Quote Link to comment
marunkulo Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 Živjo, dejansko obstaja povezava med skrčenim penisom in uporabo drog, predvsem stimulantov (MDMA, spid, kokain), ki povzročajo vazokonstrikcijo oz. krčenje žil. Ožja kot je žila, manjši je krvni dotok v penis in posledično se skrči. Npr. erekcija pomeni to, da naše telo pošlje večjo količino krvi v penis, ki zaradi tega nabrekne. Zato je pri uporabi stimulansov, značilno da ma folk težave tudi z erekcijo. Ne gre za nek zdravstveno nevaren pojav, je pa lahko neprijeten, glede na to da po drugi strani stimulanti dvignejo libido. Seveda pri redni in dolgotrajni uporabi (še posebej pri kokainu) pa lahko pride do trajnih sprememb v krvno-žilnem sistemu, kar poveča tveganja za srčno -žilne bolezni (srčna kap, težave z zaklopkami, srčno popuščanje). Dolgotrajna uporaba bi lahko povzročila tudi kronično erektilno disfunkcijo. Glede nezmožnosti uriniranja podobno velja za stimulantne droge, sicer najbolj značilno za MDMA, z vplivom na hormon vazopresin, ki uravnava izločanje vode iz telesa na način, da zadržuje vodo. V tem primeru moraš le paziti, da ne pretiravaš z vnosom vode v telo (max 0,5l / h če si fizično aktiven npr. plešeš, če ne manj), če je ne moreš izločati (v skrajnem primeru pride do možganskega edema). Vsemu temu se seveda da nekoliko izogniti, tako da enostavne ne pretiravaš s količino in bodo tudi efekti manjši. Traja pa toliko časa, kot trajajo učinki droge. Quote Link to comment
Recommended Posts