ajkulaaa Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Živjo ljudje! Pišem vam po mojih prvih treh izkušnjah z MDMA (kristali) v mojem življenju. Torej prvič se je zgodilo 3 mesece nazaj. Vzel bombico, not naj bi blo okol 110 mg MDMA-ja, stojimo v vrsti pred klubom, ko se končno začne nekaj dogajat v mojem telesu. Rahlo črvičenje po trebuhu, v glavi smešen občutek in rahla nervoza. Rečem frendom: "to je pa kr podobno gobam". Frend pa nazaj: "niti najmanj ni podobno gobam":D Pridemo v klub in BUM!!! Ja prjatli, zdej se je pa začel! Faking bogovsko! Priznam, nisem si predstavljal kaj takšnega. Bil sem sam sebi dovolj in ob enem enak vsem drugim. Samozavest in komunikativnost na vrhuncu. Vmes naj bi vzel še kakšno bombico in knof ampak nisem čisto prepričan, ker sem naslednji dan v hlačah najdu knof zdrobljen na prafaktorje. Naslednji dnevi so bli kar težki. Ampak smo pregural. Drugič se je zgodilo mesec kasneje. Pri frendu v fletu vzamem spet 110 mg bombico. Gremo na žurko, od zaužitja mine ura in pol in še vedno nič. Vzamem drugo in niti ne vem kdaj, ampak spet BUM!!! Evo spet smo tam. Muzika je špricala na vse strani, prav tako čustva, neopisljivo. V tem večeru sem pojedu 4 bombice. Naslednji dnevi so bli spet težki kot sto mater, ampak smo še vednu tu. In še tretjič. Spet mesec kasneje, ista družba, isti setting, ista doza. Po uri pa pol nič. Vzamem drugo, zaznam rahle spremembe, povečana komunikativnost in odprtost, malo več energije. To je vse. Tisti MDMA učinek, ki ga tako zelo rad loviš, je šel v maloro. Ni in ni hotelo dati tistega od sebe, kar bi moralo. Tudi comedowna v naslednjih dneh ni bilo takšnega kot pri prvih dveh izkušnjah. Oziroma je bil zelo zelo rahel. Sedaj pa h glavnemu vprašanju te teme. Je možno da sem že preveč zlorabu mdma? Tudi v takšnem časovnem razmaku? Pri prvih dveh izkušnjah je bil mdma rjavo-bele barve, pri zadnji pa popolnoma bel. Vem, barva nima veze, ampak to samo nakazuje da je pri zadnji šlo za neko drugo serijo, kjer je bil mogoče delež substance malo drugačen? Dajte me malo potolažit pa mi rečte, če bom naredu 2-3 mesce pavze, pa bil velik fizično aktivn, pa zdrav jedu, pa si mal pomagu z 5-HTP, bo tisti pravi mdma efekt prišel nazaj? Hvala! Quote Link to comment
Pikachu Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Temu, kar se ti dogaja oz se ti je nazadnje zgodil, se reče "chasing the dragon" Un topshit filing k se nič ne more primerjat z njim. Zdej vsakič, k ti ne bo tok noro zakon dobro kot prve dvakrat, boš razočaran (I guess). Drugače po moje je čist ok ta mesec pavze, sploh pa če misliš še dlje pavzirat, ne boš mel razvite neke tolerance... Tko da dvomim, da je blo zarad tega. Prej bi rekla, da zarad drugega batcha mdma-ja. Moj je po nvadi jedu po 1,3 da ga je lih lepo pelal, par dni nazaj je pa dobil neko novo robo in je njega in vso družbo že pri manjših dozah čist pelal. Sicer pa idk, nisem lih ljubitelj mdma-ja. Meni je kul samo doma na kavču, pa če hengam z dobrimi frendi v chill vzdušju. V bistvu sem vam, ki lah žurate na tem, kar malo fouš Quote Link to comment
Alpha Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Kristale, knofe je dobro najprej testirat z reagenti, ki jih dobiš v poslovalnicah DA, ali pa si jih naročiš preko spleta. Ne stanejo veliko. O MDMA-ju efektih kroži rek, da je prvič najlepše. Tega nebom zanikal niti trdil da je res, ker pomoje na učinek vpliva ogromno dejavnikov. Lahko, da imaš pavzo tudi 2 leti, ampak če niso neke stvari zglajene v podzavesti, tudi MDMA nebo naredil čudežev. Zame so bili efekti najizrazitejši, ko sem se že sober počitul odlično. Recimo nisem bil pod finančnim stresom, sem se dobro razumel z starši, sklenil nova prijateljstva, imel dobre odnose z sodelavci, naredil kakšno stvar za osebnostno rast, imel jasne cilje v prihodnosti (veliko tega je pogojeno z nasplošno zdravim načinom življenja, samo pomanjkanje spanca pri meni oslabi eno z drugim). Vse te stvari sem videl komaj ko sem "zaključil" neko obdobje in jih med trajanjem le-tega nebi nujno označil tako kot po nekem pretečenem času. Mogoče ti je neizmerno uživanje razvrednotilo prej pomembne cilje in si rahlo zanemaril vsakodnevne obveznosti, saj si s pomočjo droge doživel nepoznan občutek samozadostnosti in sreče. Med 2-3 mesečno pavzo (MDMA-ja naj nebi užival več kot 3-4x na leto) se posveti drugim stvarem, ki so ti pomembne. Ko pride dan da ponovno vzameš MDMA, naj bo to samo neka pika na i, ne pa težko pričakovan dogodek.Previdno z 5-HTP, menda lahko povzroči resne težava z srcem. Informiraj se o količini in optimalnem času zaužitja, po partyju. Nikakor jemat ob jemanju anti-depresivov. Quote Link to comment
agitka Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Še jaz potrjujem glede 5-HTP-ja. Nikakor ga ni priporočljivo jemati 24h po partyju. Super je, da si vzameš daljšo pavzo, vsekakor je več možnosti, da boš bolje občutil učinke MDMA-ja. Glede testiranja pa preberi: http://www.drogart.org/vsebine/2446/osnovne-informacije.html Na DrogArtu lahko povsem anonimno in brezplačno testiraš substanco s hitrimi barvnimi reagenti (lahko jih tudi kupiš), za bolj natančno testiranje pa se priporoča laboratorijska analiza (ravno tako na DrogArtu pustiš vzorec, dobiš rezultat čez 2-4 tedne cca.). Priporočam ti pravočasno nabavo in testiranje v laboratoriju, saj je to edini način, da zveš, kaj se nahaja v tvoji substanci. Quote Link to comment
ajkulaaa Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 Še jaz potrjujem glede 5-HTP-ja. Nikakor ga ni priporočljivo jemati 24h po partyju. Super je, da si vzameš daljšo pavzo, vsekakor je več možnosti, da boš bolje občutil učinke MDMA-ja. Glede testiranja pa preberi: http://www.drogart.org/vsebine/2446/osnovne-informacije.html Na DrogArtu lahko povsem anonimno in brezplačno testiraš substanco s hitrimi barvnimi reagenti (lahko jih tudi kupiš), za bolj natančno testiranje pa se priporoča laboratorijska analiza (ravno tako na DrogArtu pustiš vzorec, dobiš rezultat čez 2-4 tedne cca.). Priporočam ti pravočasno nabavo in testiranje v laboratoriju, saj je to edini način, da zveš, kaj se nahaja v tvoji substanci. Vse to štekam. Če žuram v petek, začnem s 5-HTP v ponedeljek, ali še boljše, v torek. Glede testiranja pa, ti testi bodo prikazali samo prisotnost substance v vzorcu. Ne pa kolikšen je delež te snovi. V mojih treh primerih je šlo zmeraj za MDMA, samo v zadnjem primeru lahko, da je bila stvar razredčena še s čim drugim. Ni pa nujno. Potem bi rabil testirat isti vzorec z večimi reagentimi za različne stvari, da se lahko ugotovi prisotnost še kakšne druge substance. Popravite me, če se motim. Quote Link to comment
agitka Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Vse to štekam. Če žuram v petek, začnem s 5-HTP v ponedeljek, ali še boljše, v torek. Glede testiranja pa, ti testi bodo prikazali samo prisotnost substance v vzorcu. Ne pa kolikšen je delež te snovi. V mojih treh primerih je šlo zmeraj za MDMA, samo v zadnjem primeru lahko, da je bila stvar razredčena še s čim drugim. Ni pa nujno. Potem bi rabil testirat isti vzorec z večimi reagentimi za različne stvari, da se lahko ugotovi prisotnost še kakšne druge substance. Popravite me, če se motim. Res je, tudi s testiranjem v laboratoriju zveš samo katere psihoaktivne snovi se nahajajo v vzorcu, ne zveš pa količine (zaenkrat, žal). Pomislila sem, da morda ni šlo za MDMA, ampak kakšno drugo substanco, tudi to se lahko zgodi. Imaš različne barvne reagente, ki različno odreagirajo na določene substance. Imaš prav, ampak testiranje z barvnimi reagenti ni primerno za odkrivanje primesi, bolj za preveriti če je v tvoji substanci sploh kaj mdma-ja npr. Za odkrivanje primesi je samo laboratorijsko testiranje. Za več info lahko pokličeš na DrogArt Quote Link to comment
peglica Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Včeraj smo se o tem menili, pa na netu nič uporabnega našli. Kakšen pH imajo približno ekstaziji? Quote Link to comment
mirza4 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 lahko da imajo nove sinteze drugačno razmerje izomerov in potem zato druge učinke agitka, afaik lahko dobiš tudi količine če najdeš pravi laboratorij in odpreš denardnico načeloma teli cenejši ne delajo kvantitativnih analiz da dilerji ne bi pri njih testirali svoje robe a https://energycontrol-international.org si pogledala za kvantitativno analizo za ene snovi jo delajo, afaik za bolj znane zihr za kake čudne nove pa ne Quote Link to comment
Bjork Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 Kvanitativna analiza de dela od poletja 2018 naprej tudi v Sloveniji, anonimno in brezplačno. Snov je potrebno prenesti na eno izdem testirnih točk. Čaka se približno teden dni. V kolikor daš testirati XTC, je potrebno za kvantitativno analizo prinesti celega. Lp Quote Link to comment
mirza4 Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 (edited) za kaj vse pa delate analizo? kvalitativno in kvantitativno? verjetno če prinesem 1a-pargy-mipla bo mal večji problem kot mdma? a testirate tudi razmerje izomerov al samo snov? Edited January 14, 2019 by mirza4 Quote Link to comment
mirza4 Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 https://www.drogart.org/forum/index.php?showtopic=950814&p=1768119 Quote Link to comment
ajkulaaa Posted January 14, 2019 Author Report Share Posted January 14, 2019 Kje pa so te testirne točke? Quote Link to comment
mirza4 Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 predvidevam da na drogart lokacijah? tam kjer majo pisarne samo počaki da ti kdo potrdi Quote Link to comment
Kotalko Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 https://www.drogart.org/vsebine/3533/testirne-tocke-po-sloveniji.html Quote Link to comment
Bjork Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 za kaj vse pa delate analizo? kvalitativno in kvantitativno? verjetno če prinesem 1a-pargy-mipla bo mal večji problem kot mdma? a testirate tudi razmerje izomerov al samo snov? Analizo 1a-pargy-mipla lahko izvedejo. 2) V labu lahko določijo tudi razmerje izomer. V primeru, da imajo standard, lahko tudi podajo kvantitativni rezultat. Quote Link to comment
agitka Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 Dvomim, da imajo standard za tako eksotično snov (standard pa, kot je izpostavila Bjork, je predpogoj za kvantitativno analizo). Lahko se pozanimamo. A si sploh želiš kvanti analize Mirza? Quote Link to comment
mirza4 Posted January 18, 2019 Report Share Posted January 18, 2019 če bi vsaj imel to snov, spraševal sem ravno zato da se razčisti kaj imaš ti lahko povejo v vsakem primeru če hočeš pa kvantitativno rabijo pa standard, ki ga za neke obskurne reči nimajo Quote Link to comment
Bjork Posted January 18, 2019 Report Share Posted January 18, 2019 Res je. Sem preverila v labu. Lahko naredijo kvalitativno analizo, kvantitativne pa ne, ker nimajo standarda. Ta snov pri nas še nikoli ni bila prinešena v testiranje, zato tudi ni bilo potrbeb po standardu. Quote Link to comment
mirza3 Posted January 20, 2019 Report Share Posted January 20, 2019 ta snov kolkor jaz vem sploh ni še bila nikoli narejena (1a-pargy-mipla) Quote Link to comment
Guest Miša Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Mi lahko nekdo pojasni razliko med mollyjom in mdma Quote Link to comment
Guest Bjork Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Ni razlike. Moliy je tuje (v angleščini) pogovorno ime za MDMA Quote Link to comment
Guest any Posted March 30, 2021 Report Share Posted March 30, 2021 On 18. 1. 2019 at 8:55, Bjork said: Res je. Sem preverila v labu. Ali lahko testirajo travo za sintetičnimi kanabinoidi? Ne najdem kako te obvestijo z rezultatom testa? Quote Link to comment
FiatLux Posted March 30, 2021 Report Share Posted March 30, 2021 Guest any, lahko testiramo travo za sintetične kanabinoide, rezultate ti sporočimo na mejl, po telefonu ali pa se osebno oglasiš pri nas in ti povemo rezultate. Kar je tebi ljubše. Quote Link to comment
Guest Mumintrol Posted March 31, 2021 Report Share Posted March 31, 2021 O standardih se piše vsaj par let pa mi še vedno ni jasno za katere snovi so jih določil. Depresorje, stimulanse in halucinogene pol lahko kvalitativno testirajo če niso eksotični? Bi mdma in speed testiral kvalitativno in kvantitativnoče če me zanima katere primesi so ter kolk jih je? Sprejemna mesta iu zemljevida ostajajo ista in povsod vzamejo vzorce da nardedijo enak test kot če je poslan iz DA v LJ? https://www.drogart.org/vsebine/3533/testirne-tocke-po-sloveniji.html Quote Link to comment
FiatLux Posted April 1, 2021 Report Share Posted April 1, 2021 Za veliko večino najpogostejših substanc v laboratoriju imajo standarde, tako da ja, za vzorec spida in MDMA-ja izveš natanko, za katero substanco gre in kakšna je čistost (npr. 80 % MDMA, če so notri še kakšne druge psihoaktivne snovi, izveš še to). Sprejemne točke iz linka držijo, vse se pošlje v isti laboratorij in se opravi analiza na isti laboratorijski napravi. Quote Link to comment
Recommended Posts