Jump to content

Recommended Posts

Pisem glede brata. Upam da je tema na pravilnem mestu.

Pred leti je bil na drogi in se sel sam zdraviti. Je bil cist kar nekaj let-baje je se vedno...

Zadnja dva tedna se obnasa kot da je spet na drogi. Najprej naspidiran,pol neki zamorjen,pol opet naspidiran nato opet zamorjen in se mu spi,globoko diha,se mu zatika jezik,... v par urah se mu dogajajo vse te spremembe. Ko se pogovarjam z njim,ko je v zamorjenem stanju,je kot da ne registrira niti ene moje besed tako da pet minut kasneje mu ne morem dopovedat da sem mu use to ze povedala.Ko je naspidiran misli da je vsemogoc in vseh ima rad in kao najpametnejsi!

Pravi da boleha za bipolarno depresijo(sama sem bolehala za bipol.depro in so nihanja cez cel dan ampak pri njemu gre s hude skrajnosti v se hujso skrajnost) in da doktorca mu je ukinila tablete za bipol. in mu dala antidepresive(antidepresive res jemlje,imena tablet tocno ne vem)

Naspidiran je vsakic ko pride ven s stanovanja(zivimo loceno)! Vcasih se ga prav bojim :-( :-(

Poznam bipolarno motnjo saj ko sem zbolela za epilepsijo sem istocasno zbolela za bipolarno motnjo)!

Tudi test na droge je naredil pred menoj-za heroin in thc in je bilo negativno.Test pa smo naredili dva dni po njegovem zadnjem cudnem obnasanju.

Ko sem mu rekla da ko bo najmanj pricakoval da bom mu dala pod nos test na razlicne droge,je reku da je vesel da skrbim zanj in da bo test bilokdaj bom hotela,naredu! V ponedeljek grem kupiti test na vec drog in sterilni loncek...

Po cem lahko sem sto procentna da je uzel kaksno drogo? Kaksne zenice naj bi imel ce uzame speed? Kokain? Heroin?

Prosim ,pomagajte mi. Sem ze obupana :-( 😢😓

 

Lp vsem

Link to comment

krkol je ne moreš nič nardit kot nudit razumevanje do tega karkol že počne. Problemi niso nikol v drogi ampak drugje. Tako ali tako je to življenje na zemlji zelo kratko in naj ga vsak preživi kot si sam najbolj želi.

 

glede na opisano pa bi lahko bil kokain 😀. No upam da boš bratcu znala še kako drugače pokazat da ti ni vseeno zanj kot z grozenjem s testi.

 

In kakšen je tvoj plan če ugotoviš da kaj jemlje??

Link to comment

ja to bi blo lepo. Predvsem pa je lepo da njega vprašaš če mu lahko kako pomagaš. Mogoče se je pa na kateremu podrocju "zavozlal" in sedaj zdravi posledice z drogo. Mogoce pa se res sploh ne drogira. Vglavnem najti je treba vzrok, to je lahko nekaj preprostega kot je dolgčas ali pa kakšne resne težave. Najverjetneje še on sam ne ve v čem je problem ker je lahko to potlačil vase.

Link to comment

Glede na opisano je težko reči ali kaj uporablja ali ne; vedenje namreč ni vedno merilo, da gre za uporabo drog (tudi glede na ostale diagnoze). Ne da se stoprocentno vedeti če je in kaj je sploh nekdo vzel. To lahko ugotovimo z urinskimi testi (ki niso ravno najbolj primerno sredstvo, saj testiranemu človeku damo hitro občutek, da mu ne zaupamo) ali pa s pogovorom. Kako pa ga začeti je odvisno od človeka, situacije ipd.

Najbolje je izbrati trenutek, kjer bosta oba kolikortoliko sproščena in ko bosta imela čas za pogovor. Naj bo le ta neobsojajoč, nemoralizirajoč - povej bratu, kaj opažaš, in da te to skrbi ter da si mu na voljo za pomoč.

Velikokrat ljudje zanikajo svoj problem, vendar z našo mirnostjo, empatičnostjo lažje spodbudimo, da kaj več povedo.

Če bi želala še bolj predebatirati situacijo nas lahko tudi kontaktiraš na svetovalni telefon na 041 730 800.

Srečno! :)

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.