Jump to content

Elektronska scena

Chicken Boy

Recommended Posts

folk ma polno rit vsega in sploh ne vejo kaj bi.

Ni tolk problem v polni riti kot (po mojem opažanju) v temu, da so ratal nekam brezvoljni in pozombljeni. Če ga prideš iskat in ga lepo furaš okol in mu pokažeš, kje loh pije in kje ga loh rejva, se bo meu dabest. Bohnedej sam organizerat prevoz in se spravt kam od doma.

K so bli rejvi na vrhuncu, folku ni blo problema it na vlak pa v Celje al pa Maribor. Al pa štopat. Votever. Sam da jim je ratal pridet. Dej probi telim hipsterjem pa bledolikim fejsbukarjem razložit, da je še bl komot it z vlakom na party.

Problem je širši in ni sam pr partijih. Tud ostale glasbene zvrsti, veselice (ok, to še najmanj), športni dogodki (pa še kej bi se najdl) so iz leta v leto slabše obiskani - gledano generalno (pustimo zdej kakšna trendovska odstopanja krivulj). In zmeri slabš bo, ker mularija vse več in več cajta zabije doma (za compi/konzolami/...) in so socialno pobebavljeni.

In ni to zdej eno forumsko nabijanje jaded penziča, dejansko opažam te čudne vedenjske vzorce tako pr mini človečkih kot pri študentski populaciji. Še tle na vasi se mularija ne preganja več po hostah, ker je starcem bl komot investirat v comp/gejme in met froca pod kontrolo, ne pa da vsak dan prleze domov ves strgan, umazan in poln klopov.

Rešitev problema je enostavna! Razstrelit poptv (takoj na začetku v svarilo drugim) in javno bičat/kamenjat/obglavit odgovorne urednike medijskih hiš (časopisi in "portali" vključeni), ki skrbijo za program in iz jebenih dveh šlauhkov na trebuhu britney spears nardijo celo dramo, ter isto storiti tudi z vsemi programci kabelskih distributerjev, ki iz svoje sheme ne umaknejo debilnih programov. Naslednji korak je prisilno delo in prevzgoja za vse starše, ki svoje otroke konvertajo v američanski zavaljeno-bebavi podmladek. O šolskih/univerzitetnih programih pa rajš ne bom niti začel.

Brave new world, deltas and beyond!

Edited by Kelvan
  • Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kar se techna tice je tudi poznat, da so nove generacije glasbeno precej neizobrazene. Marskiteri artist, ki je zadnja leta med hedlajnerji oz redno nastopa po vecjih evropskih klubih/ festivalih zna bit precejsnjemu delu slo publike nepoznan oz. ne ve kaj dosti o njemu..to sem osebno opazil. Techno scena se je pri nas zakocila tam nekje 05,06 ob prihodu ''zloglasnega'' minimala. Drugod je muzika sla naprej , v sloveniji pa je oldies goldies the best:)

Edited by ateljeparty

pa men ni jasno zakaj je do tega prišlo. ok za trance mi je nekak jasno, da nikol nismo mel nekega lokalnega superstar zaledja, da bi bili v ospredju oz. vsaj nekje v zlati sredini razvitosti scene. podobno kot house, da ostalih zvrsti ne omenjam. za techno in njegove podzvrsti smo pa imeli fenomenalno izhodišče, da bi z vodstvom liderjev lahko imeli še vedno zelo razvito sceno. ker če se sam spomnim na ibizo je sedaj tam mainthing techno v vseh podoblikah. je pa trend zamiranja značilen za celotno srednjo evropo- kdaj sta bila poljska in češka mega za evente vseh vrst, sedaj temu ni več tako.

@ Tajmer: ako nisi radio event u Sloveniji, onda nemaš pravi osječaj za troškove. Razlika je stavrno velika. Event, kojeg radiš u Istri s troškovima, koje pokrivaš sa kartom od 15 uer u Sloveniji te dodju barem toliko, da ti treba najmanje 25 eur po karti, da bi se pokrio. I vjeruj mi znam šta pričam, pošto radimo projekte sa obe strane granice.

Edited by gregec

Treba je povedat morda tud to, da je bil (preden se je porodila ambasada) vsak vikend poln tudi titanik v sežani kjer je tudi rezidentiral umek in kjer smo lahko edino jedli ekstazije.

aaaaaa TITANIK, si mi zbudil spet travme in super spomine :) od unih steng mam se zmer travme v Sežano hodt :D

@ Tajmer: ako nisi radio event u Sloveniji, onda nemaš pravi osječaj za troškove. Razlika je stavrno velika. Event, kojeg radiš u Istri s troškovima, koje pokrivaš sa kartom od 15 uer u Sloveniji te dodju barem toliko, da ti treba najmanje 25 eur po karti, da bi se pokrio. I vjeruj mi znam šta pričam, pošto radimo projekte sa obe strane granice.

to sam cuo više puta samo nikad nisam cuo konkretne stvari koje tu toliko skuplje :bravo: znam da dosta puta ekipa iz HR renta sound u SLO :wtf:

razlika je i sta kod nas za 25E ljudi ocekuju da imas 50k eura just headliner :debil:

gregec, piši raje v slovenščini... tajmer razume, ti se pa ne boš dodatno obrukal s svojim znanjem "hrvenščine"

razumijem donekle al puno više razumijem ovaj "obrukanu hrvenščinu"

znam da dosta puta ekipa iz HR renta sound u SLO

Tisti, s katerimi sem (že pred leti) govoril, so mi rekli, da je pri vas ista kvaliteta in količina ozvočenja dražja, kot pa da naši pripeljejo cel tovornjak ozvočenja in ga postavijo. Poleg tega so imeli še neke pripombe glede zanesljivosti in znanja vaših (lokalnih) tonskih mojstrov. To govorim za Istro... pojma nimam, kako je drugje.

Pa tudi Slovenci, ki so organizirali partije v Istri, so raje s sabo pripeljali kompletno opremo s tehnično ekipo vred. Ne spomnim se, da bi kdaj kdo najel lokalca. Pa kolikor jih poznam, jim je glavno vodilo razmerje med ceno in kvaliteto, ne pa skrb za nacionalno blagostanje.

Še opozorilo sodelujočim v debati: bohnedej, da se tole sprevrže v kakšno nacionalistično obračunavanje in "argumentiranje"

Tu je še cel kup stvari: glede na to, da HR še ni v EU, se da včasih bolje pogajati za cene bookingov, standardi varovanja in organizacije so nižji (količina in cene ograj, redarji ...), imate konkurenco pri ticketingu (pri nas Eventim monopolist), promocijski kanali so cenejši (pristojbine za oglasna mesta, črno plakatiranje je bolj razširjeno), več je sponzorskega denarja (pivovarne, badel, tvonica duha Rovinj ... - na HR je praksa, da velik sponzor pri velikih projektih plača lep denar, da je zraven in potem tudi sam plača jumbote in TV oglase za event, kjer se zraven brenda), cene vsega, od osebja do pijač so nižje, Slovencev z njihovo kupno močjo pa načeloma ni težko spraviti vsaj do Istre, Zrć in Zagreba ...

Edited by gregec

Tisti, s katerimi sem (že pred leti) govoril, so mi rekli, da je pri vas ista kvaliteta in količina ozvočenja dražja, kot pa da naši pripeljejo cel tovornjak ozvočenja in ga postavijo. Poleg tega so imeli še neke pripombe glede zanesljivosti in znanja vaših (lokalnih) tonskih mojstrov. To govorim za Istro... pojma nimam, kako je drugje.

Pa tudi Slovenci, ki so organizirali partije v Istri, so raje s sabo pripeljali kompletno opremo s tehnično ekipo vred. Ne spomnim se, da bi kdaj kdo najel lokalca. Pa kolikor jih poznam, jim je glavno vodilo razmerje med ceno in kvaliteto, ne pa skrb za nacionalno blagostanje.

Še opozorilo sodelujočim v debati: bohnedej, da se tole sprevrže v kakšno nacionalistično obračunavanje in "argumentiranje"

well ako se sjecam i ti sam si imao prste u par eventa u istri( Sherwood - bale) i bilo je par failova sa soundom ??

jedan nightshift kad je techno sound stavljen pola na techno pola na house ..

i jednom kad su bili spejsi ogi ricky ryan itd isto je nešto bio sound u banani

evo dva klipa od tad lol

jao bale... takrat sem bil kao stage manager, ampak so iz slovenije pripeljali samo pol saunda in smo improvizirali... katastrofa... event je delal peter b :D

na spejsih sem bil pa samo kot šofer :)

a lohk ze nehata, pa raj povejta kje je after??? :D:cik:

Techno scena se je pri nas zakocila tam nekje 05,06 ob prihodu ''zloglasnega'' minimala.

to je res.. se spomnem cluba escape v celju.. skos nabito, mal po letu 2007 pa katastrofa.. folk je včasih hodu ven žurat na dobro glasbo, če ni bla dobra so našli alternative. drugač pa bi dodal k tej letnici še uvedbo kadilskega zakona.. to je pripeljalo k temu kar mamo..

če je kadilski zakon kakorkol pripomogu k "propadu" scene pol to sploh nikol ni bla scena

sicer se pa scena men sploh ne zdi slaba

če gledam sceno na celjskem se je kr poznalo.. prej so bli vsi noter, prav prijetno polno je blo povsod.. je prišu kadilski zakon je blo pol ljudi noter, pol jih je kadilo/se pogovarjalo/itd.. uzuni..

Ja okej, samo dons recimo nardis zastonj tehno event v velenju pa noben ne gre niti pogledat noter, torej jih muska sploh ne zanima. :really:

jaz sem bil že parkrat kar šokiran kako malo zanimanja premore velenje.

ja to je res.. mladina lahk vleče spid in papa cukre tud v parku ali kje drugje.. žal je tk..

ja to je res.. mladina lahk vleče spid in papa cukre tud v parku ali kje drugje.. žal je tk..

kakšna mladina, fotri ki ti jokajo kok je blo včasih v rdeči dvorani zakon medtem, ko sedijo zunaj pred mc placom noter pa nabija tehno, pol ti pa reče "ja ne mi se pridemo podružit in kej popit mi ne gremo noter" kot da so oni preveč kul :D party goerji my ass :D Edited by Kotalko

kakšna mladina, fotri ki ti jokajo kok je blo včasih v rdeči dvorani zakon medtem, ko sedijo zunaj pred mc placom noter pa nabija tehno, pol ti pa reče "ja ne mi se pridemo podružit in kej popit mi ne gremo noter" kot da so oni preveč kul :D party goerji my ass :D

Ma lej, nimam nic proti tebi, vendar.. Na tvojo zalost, se niti malo ne moras postaviti v njihovo kozo in diskutirati o svojem pogledu na rdeco dvorano v 98, 99, 2000.. Party scena danes in party scena takrat, je kot crno in belo! Dozivljanje partya takrat in dozivljanje partya danes... zakaj bi si clovek kvaril dobre obcutke! Probas in gres nekajkrat konkretno zazurat, vendar ze po prvi uri skapiras da je mrtvilo, da so partygoerji drugacni, da je vajb drugacen.. Obcutki v tebi so pa dobri - brez smisla si je kvarit, vendar vse te 'pripovedke' si prihranis za djecu :)

lp,

T.

Najbrž imaš prav, ti sporočim čez ene 4 leta. :)

EDIT: Ampak fora je itak v tem, da če "propade" zastonj party z minimalnimi stroški, valda bo propadlo tudi vse ostalo.

Dobro vemo kako se je odvila zgodba zadnjega partija v rdeči dvorani, imo ni več heroja ki bi šel tja delat party v naslednjih 6 letih, finančni samomor.

Ravno zaradi tega - imamo tako sceno kot si jo zaslužimo kar drži.

Edited by Kotalko

EDIT: Ampak fora je itak v tem, da če "propade" zastonj party z minimalnimi stroški, valda bo propadlo tudi vse ostalo.

Propade! Zakaj? Ker na vsakem koraku vidis party z istimi DJi, istim line upom in 'bozemili' istim stancom.. in to v vsakem kaficu! Meni manjka partyev kot je pred 10imi leti delal Psilon in takrat vsak organizator ( se do pred nekaj leti.. 4, 5 nekje )! Klub z dvema flooroma.. House & Techno! Vsak party sta nekje dva rezidenta in ostalo zafila got in lokalni DJi iz vse Slovenije! tega ni vec, tega nihce vec ne dela, zato naj organizatorji ne pricakujejo da bi ustvarili tak vajb kot je bil TEDAJ!

lp

Sej so se delali house in techno partyi. In kaj si dobil? Na technu tudi T od techna ni bil, na housu si bili pa Jaka, Silvan itd. Včasih si šel na techno in dobil techno. Pa tudi če nisi poznal DJa, si vedel kaj bo tam. Danes to ne pali več, ker se je masovno zavajalo folk. Pa ja, techno je širok pojem, ampak vsi vemo kaj hočem povedat.