Jump to content

Elektronska scena

Chicken Boy

Recommended Posts

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dej nehite nekih bedarij pisat, da je premalo folka. svoj cajt je AG trikrat tedensko laufala in je blo vec al manj polno. pa nas je blo rejverjev veliko veliko manj na sceni. je pa res, da je tut placov s tako musko blo dost manj. ampak verjamem, da je procentualno gledano danes vec "rejverjev" na klub, kot v nasih startih.

To je bilo 15 let nazaj. Treba se je zavedat, da so se časi le spremenili od takrat. Takrat so bili raverji drugačni, bilo se neki posebnega. Vsi so postrani gledali "maškare". Sej je vsaka nova stvar začela na isti prencip. Rock and roll je ista scena. Mladina je norela, starši so se zgražal... Čez čas je pa vse skupaj ratalo pač "navadn". In izgubi se to navdušenje in ni več nekaj posebnega. In ta scena, ki je danes, je pač nekaj navdnega. Ponudbe je veliko in folk gre tja, kjer jim je pač ql in če je poceni, še toliko bolje. Sem prepričan, da če bi peljal dva busa ljudi na Ozoro, da bi šle naslednje leto cele procesije gor.

Zadnja leta je krivo tudi to, da je preveč komercialnih dogodkov in ko želiš naredit nekaj novega neznanega ljudje seveda ne bodo šli, ker ne poznajo in raje denar dajo tam kjer dobijo kar pričakujejo. Posledično je potem organizator z neznanimi artisti v minusu.

Do tega pride (da je večina na komerciali) pa zato, ker se ponuja samo in večinoma le to pri nas, saj če bi ponudili kaj novega bi organizator šel v minus. In pa tudi to, da danes dogaja že v vseh lokalih in se vsi lokali preimenujejo v klube kar dejansko niso. In zakaj bi nekdo dal za AG, K4 itd.. keš, če lahko žura v lokalih 5x5m in enkrat na mesec ali dvakrat gre v klub se pokazat in se pride večina le dejansko kazat.

Ponudi se le prostor, program in to je to. Danes večina dela - le za denar. In dokler bo denar na prvem mestu bo situacija taka kakršna je.

Za AG da dela minimalno kolikor lahko je itak vidno. So preveliki stroški, ki te če ne delaš pametno lahko pahnejo v minus. Za take cifre kot so za AG v tujini izpelješ za tako ceno en party od ideje do izvedbe, tukaj pa niti temu tako. Požrešnost. Kje je feeling, veselje do dela katerega opravljaš!!? To manjka.

@gregec: Glede Hawtina pa bi lahko že vedeli, da plan B morate takoj izbrat :)

Ljubljana in okolica se nimate kaj za pritoževat! Kaj pa naj rečemo Štajerci ali pa še slabše Pomurci? Na Štajerskem ni več niti enega pametnega kluba, kjer bi se vrtela kakovostna elektronska glasba. Tistih par eventov, ki se zgodijo na Štajerskem in nič več... :jaok: Vse je šlo v k****, od Maribora (Martin Krpan, Impulz, Pekarna,...) do Celja (Casablanka, Escape in Hale Golovec) in Velenja (Rdeča dvorana). Za dobro dozo kakovostne elektronske glasbe se je potrebno peljati v Ljubljano. Vsaka čast oganizatorjem eventov v K4 in F-clubu, da ne pozabimo še na Novo Gorico (Marco Polo) :klanjam: . Mislim, da se Ljubljana dobro drži v party sceni.

Zakaj pa ni več ljudi na eventih je pa druga zgodba...

Se strinjam: to je resen psihološki probem Slovencev, da se lahko brez težav pripelješ iz MB v Zrće iz LJ v ZG ali Graz, celo Dunaj, ful je pa problem rit premaknit že iz LJ v Novo Gorico, pa ni bistveno dlje kot Izola (je pa res, da nimajo morja in tam kontinentalci nimajo vikendov). Po svoje je to čudno, saj smo se vedno radi vozili vsaj do Zelenega gaja, ki ni tako zelo daleč od Gorice in imamo po mojem vsi bolj kot ne dobre izkušnje z žuranjem na severnem Primorskem in tudi na Sočo radi gremo ...

Drugače pa zgleda, da letos vseeno bo "Dan elektronike":

20/10 – Foam Fest: FEDDE LE GRAND, DENIZ KOYU, DANNY AVILLA, NIKI BELUCCI, Mr. GEE @ GR, LJ

20/10 – Reload with LEN FAKI @ Marco Polo

20/10 – JAMES HOLDEN @ Sirup, ZG

20/10 – SHARAM @ Ambasada Gavioli, Izola

20/10 – Pure oldies goldies with SILICON SOUL @ Cvetličarna, LJ

...

preberem vse 3 strani topica v upanju, da se je že malo več tehno slovenclnov zbudilo in pogledalo dalje od ljubljane in ag. žalost. a vam pogled res ne nese do nove gorice? vsak mesec, leta na leta kvalitete, pa še vedno ignore..

za mene je to 1-2 na leto, ko grem v klub mi je bolje če je situiran v mestu, da zjutraj padeš ven med normalne ljudi in ne samoto, če je med tednom in gredo vsi v službo toliko bolje :D

Reload je kul, sound imajo zrihtano samo na živce mi je šlo, da je zgornji štuk zaprt za navadne smrtnike, kao VIP, ki je bil itak skoraj prazen takrat ko sem bil jaz pa puščanje pijače noter kadar hočeš it na čik. :rolleyes:

Bi sedlo it enkrat na leto, tako kot v ambasado tudi zato, da malo zamenjaš okolico in da niso stalno isti frisi.

Edited by Kotalko

da je zgornji štuk zaprt za navadne smrtnike, kao VIP, ki je bil itak skoraj prazen takrat ko sem bil jaz pa puščanje pijače noter kadar hočeš it na čik. :rolleyes:

ja, ker je ˝VIP˝ prostor z razlogom... če ti tržiš ta prostor in nekomu prodaš mizo z litrom žganja in mešanico za 100+ EUR kje je potem logika, da spuščaš kr nekoga gor? sej v cirkusu in drugih klubih kjer je vip prostor je tudi omejeno samo za tiste, ki so rezervirali mizo.

Marco polo je tak, da če ti ni do plesa si lahko za šankom, kjer pač ne moraš bit ker bi folk rad pil in se gužvajo ali pa si zunaj v kadilnici kjer ne moreš imeti zraven piva in furat debatni krožek.

Cela dvorana je namreč plesišče, so sicer ob robovih kakšni stoli, samo tist je bolj za silo.

Ne pravim, da je zaradi tega bedn plac, samo če se ga glih ne odlomiš in ter razganja od energije se včasih paše tudi malo usesti in po meditirati.

20/10 – Foam Fest: FEDDE LE GRAND, DENIZ KOYU, DANNY AVILLA, NIKI BELUCCI, Mr. GEE @ GR, LJ

20/10 – Reload with LEN FAKI @ Marco Polo

20/10 – JAMES HOLDEN @ Sirup, ZG

20/10 – SHARAM @ Ambasada Gavioli, Izola

20/10 – Pure oldies goldies with SILICON SOUL @ Cvetličarna, LJ

...

Namesto, da bi med seboj sodelovali in si ne hodili v zelje se zgodi pač to. Na isti dan 5 dobrih eventov, a ves mesec nič.

Kaj vsi lovijo ljudi dokler imajo plače?

ubistvu so te debate precej neproduktivne, ampak ja, včasih se je fajn malo spucat....

Ag je bil v svojem času seveda edini klub v sloveniji, kjer si lahko slišal proper techno/rave/house. Zato je blo tam vse od prekmurja do bohinja in zato se je na malo večje evente tam nabralo do 2000 ljudi. Treba je tud povedat, da ambasada ni bla kr konstantno polna. so bli tud eventi k so bli popuš, sploh če je šlo malce bolj v 'anderground', kar se je poznalo najbrž predvsem pri italjanih... nasplošno pa je blo zlo mal eventov ki so bli nabiti do konca, najbrž res še največ takrat, ko je bil rezident tud umek, ker je bil dobro omrežen. Treba je povedat morda tud to, da je bil (preden se je porodila ambasada) vsak vikend poln tudi titanik v sežani kjer je tudi rezidentiral umek in kjer smo lahko edino jedli ekstazije. In treba je povedat tud, da so vsi redni poskusi v ljubljani takrat bli prej prazni kot polni (dc dakota) pa tudi masovke niso nikol ble neki nabite.

Seveda tudi analize trenutnega dogajanja niso tako lahkotne.Npr. tud 4ka je precej prazna, če se stvari polapajo in precej polna, če se stvari poklapajo. Zdej 2 leti bolj prazna kot polna, ne glede na socialni kapital, ki ga ima iz preteklosti.

Zakaj danes lavfa to kar lavfa in zamira to kar zamira je verjetno debata neskončnosti. Predvsem je pomojem dejstvo, da taprav 'anderground' torej stvari, ki so 'malce več' kot klubing zabava, zamirajo. Najbrž zaradi tega, ker je enostavno tudi dovolj stvari, ki niso komercjala in niso na drugi strani, torej so nekje vmes, ne tč ne mš.. pretirano v to razlago ne bom šel, ker bi najbrž naredil več škode kot koristi, ampak tako pomojem je. Ker nekateri smo za žur, nočmo bit komercajlne pi**, nočmo pa se tudi pretirano ukvarjat z odkloni in najraje plešemo po sredi. S čimveč frendi. . . in tako je za nek dens ivent tudi prav, al kako?

Edited by DrumWise

Marco polo je tak, da če ti ni do plesa si lahko za šankom, kjer pač ne moraš bit ker bi folk rad pil in se gužvajo ali pa si zunaj v kadilnici kjer ne moreš imeti zraven piva in furat debatni krožek.

Cela dvorana je namreč plesišče, so sicer ob robovih kakšni stoli, samo tist je bolj za silo.

Ne pravim, da je zaradi tega bedn plac, samo če se ga glih ne odlomiš in ter razganja od energije se včasih paše tudi malo usesti in po meditirati.

Desna stran dvorane je po celi dolzini v foteljih, na levi pa mas nizje klopi in mize tako da placa za sedet je.

Kaj se pa zgodi, ko Umek pripelje kup svežih imen, ste pa videli pri Dnevu elektronike, ki se ni nikoli niti približno finančno pokril. Pa mislim, da se vsi strinjamo, da je bil tam program vedno vrhunski in svežih imen ni manjkalo.

ovo mi nikako nije jasno da DE propadne :wtf: bio sam na zadnja dva i oba puta mi je djelovalo da je bilo puno ljudi :wtf: a nije da su bila neka imena od 100k eura

šta ste imali 1000 ljudi na guest listi

@ Chicken: jaz na Regisa v Cirkus zagotovo ne bi šel, bi šel pa z veseljem rezimo na Solomuna. Setha Troxlerja

jst tud, ampak taki smo v manjšini. meni je pač glasba na prvem mestu, če smo bolj natančni mi je cel point to, da slišim komade, ki so mi hudi, na klubskem ozvočenju. seveda element presenečenja tudi igra veliko vlogo, če ne bi si že doma svoj klub postavla. stvari kot so družba, sam plac, folk, whatever, to so zame olajševalne okoliščine, ki lahko naredijo žur s povprečno musko, nadpovprečen. če je muska sama po sebi nadpovprečna, mi dol visi za use. ampak ja, večina ne razmišlja tko sploh, kar je normalno.

kar se tiče Marco Pola pa lah rečem sam svaka čast, daleč najbol napreden klub v sloveniji (k4 ne bi sem mešala, so pač druge okoliščine tam). zakaj ni obiskovalcev, ne vem. zase osebno pač vem, da kljub kvaliteti še niso uspeli pripeljat nekoga, ki bi me res prepričal. ne rečem, če bi blo v LJ bi zagotovo že šla pogledat, ampak za pelat se 100km daleč, mora bit nekdo res special in pri meni ta seznam ni lih ogromen... no, zdele za len fakija lah rečem sam :klanjam: in bom pomojm pršla :) in če ne bo polno, bom dost razočarana...

ovo mi nikako nije jasno da DE propadne :wtf: bio sam na zadnja dva i oba puta mi je djelovalo da je bilo puno ljudi :wtf: a nije da su bila neka imena od 100k eura

šta ste imali 1000 ljudi na guest listi

Pri tebi opažam, da se niti ne zavedaš koliko denarja pobere sam event!... Staff, najem prostorov, osebje, stage, oprema, ozvočenje, tonski mojstri, dekoracija prostorov, reklama ... itd... Ljudje se ne zavedajo koliko stane izpeljava eventa, kje so še pol stroški bookingov artistov (DE jih je imel preko 20...) in ostalih stvari... treba je če že delamo analizo zakaj partiji ne gredo skozi v + pogledati globje v organizacija, katere pa večina obiskovalcev sploh ne pozna in si mislis češ "povno je, pijača je draga, spet bodo mastno zaslužli" ampak še zdaleč pri nas v današnjem času (kareri je popovnoma drugačen izpred desetih let) ni tako.

zase osebno pač vem, da kljub kvaliteti še niso uspeli pripeljat nekoga, ki bi me res prepričal. ne rečem, če bi blo v LJ bi zagotovo že šla pogledat, ampak za pelat se 100km daleč, mora bit nekdo res special in pri meni ta seznam ni lih ogromen... no, zdele za len fakija lah rečem sam :klanjam: in bom pomojm pršla :) in če ne bo polno, bom dost razočarana...

predlagaj koga, to vednio radi slisimo. Ceprav sem mnenja da smo prebookorali ze vecino main techno artistov :) Drugace pa hvala za pohvale, se prit preverit bo treba :)

Posnetek iz zadnjega zura:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=YcvHT8fPNXA

Ps: drugace opazamo da se je v nasem zadnjem albumu na FB oznacilo precej obiskovalcev iz notranjosti slovenije in ostalih slo krajev tako, da nekaj se premika po vseh letih ocitno :)

Edited by ateljeparty

Meni stil "techna", ki ga furate, enostavne ne sede (bemu, še spejsa sta ful jadno rolala takrat)... ampak lahko samo pohvalim in čestitam za to, da držite svojo linijo in da ne odstopate od zastavljenega. Eventi so na nivoju. Brez dileme.

Svoje dni, ko smo imeli še malo več party kondicije, se ni bil problem zapeljat na rejv tud par 100km stran. Zdej to ne gre več. Ampak ne razumem mularije, ki jim lahko party nardiš pod bajto, pa ne bojo pršli. Dafaq?

Tak klasičen primer je bil recimo party, ki smo ga n let nazaj delal... Rush, Remus, Bold, Langley + domači, vstopnina sindikalna. Folka je blo pa skor nč. Pred tem in po tem so vsi jamral, da ni poštenih hard tehno partijev in zakaj se noben se sprav česa narest. F**k you, that's why.

Pri tebi opažam, da se niti ne zavedaš koliko denarja pobere sam event!... Staff, najem prostorov, osebje, stage, oprema, ozvočenje, tonski mojstri, dekoracija prostorov, reklama ... itd... Ljudje se ne zavedajo koliko stane izpeljava eventa, kje so še pol stroški bookingov artistov (DE jih je imel preko 20...) in ostalih stvari... treba je če že delamo analizo zakaj partiji ne gredo skozi v + pogledati globje v organizacija, katere pa večina obiskovalcev sploh ne pozna in si mislis češ "povno je, pijača je draga, spet bodo mastno zaslužli" ampak še zdaleč pri nas v današnjem času (kareri je popovnoma drugačen izpred desetih let) ni tako.

radio sam evente pa znam da ima troška pun kurac...

al i dalje mi za 2500-3000 ljudi x 25e plus šankovi zvuci puno love

80% njih 1605 ekipa za burek i jogurt

promocija 15000E LOL how yes no

prenociste 4000e ljolj