Jump to content

Elektronska scena

Chicken Boy

Recommended Posts

Ne vem, če sem kdaj v življenju sploh dobil v roke letak in se zaradi njega odloči it na party. Če sem ga že dobil na avto, je pristal v prvem košu. Jaz ne vidim poante v letakih, škoda denarja.

jst pa ne.. kako sva si različna :P

enim so ql, drugim niso... je pa razmerje strošek/učinkovitost promocije verjetno res premajhno. drgač pa folk k kle na drogartu spremla partyje je v manjšini.. FB-ja pa tud nimajo vsi oz. se zmeri povablja na evente samo folk, ki je že v sceni. torej, novih nekako ni...

včasih so mel večjo težo razni rejv webpage-i, ampak zdej so vsi totalno pod nivojem oz. so ostal v 90h...

Edited by Kreizy Leizy
  • Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Je treba povsod šparat in krčit, tak je trend. :D

Sicer pa v kranju ne vem če sploh kdaj srečam kak flajer. Mogoce ce mene kdo prosi in jih nesem v ene 3 kafiče, to je pa to.

Pa dobro vemo, da so skor vsak vikend masovne migracije iz KR v LJ.

Folk se pa tut nc ne pozanima, zadnjic se pogovarjam s folkom nekaj o electro, nu disco ipd sceni.

In jim recem ce so ze sli kdaj v galo halo na party al pa Zavodkru al pa na don't make new people al pa smetjak in noben ni vedu kaksna muska je tm.

(pa ne se zdj ubest na nudisco/electro oznako, ne morm bit na tekočem z vsemu :D )

Pa to je folk k hod v przan, v extreme ipd. place na tehno ter na lokalne trens bolnce pa jim je ze mal dolgcas. Samo informirat se pa ne znajo oz. nimajo volje vložit 5 minut časa. FB imajo vsi ampak itak skor noben ne čekira event invajtov, ker imajo po 600 frendov in so zaspamani od trsta do prekmurja.

Obenem je pa to folk, ki se pač na navdušuje tako močno nad musko kakor večina tu gor. Pac gres nekam kjer znajo rolat musko in se ga zravn mal razsujes pa to.

Je pa definitivno treba delat na imenih, da folk pride na party samo zato ker ga dela ta pa ta ekipa in se tocno ve kaj se pricakuje

Elements, dancing dragon, synaptic, colors, forestdelic, mami's magic, eureka,... Ambasada recimo ga krneki bluzi, vsak mesc en event, enkrat to enkrat ono vse se opira na 1 headlinerja v ozadju nekje pa FTV- lejte delamo vse kar se loh spomnimo.

Pa sej ane, loh bi recimo kanzyani imel party v ambasadi in zravn fural svoje ibiza kolege, menda so ga ful žurali tam na otoku je pisalo v revijah, sam oni raje butnejo liebinga zravn.

Al pa recimo umek s svojim žurom, k gre itak tja cela vojska folka in on rola sam 8 ur al pa mogoce povab zravn coxa k ga vsi ze poznajo. Zakaj toliko malo eksperimentiranja na taken ziher žuru mi ni jasno. Pa ne napadam zdj nasa 2 najvecja dja, bi bil se kdo za omenit pa je ta post itak že čisto predolg. K da js kej vem o organizaciji, js samo na partije hodm.

Torej ja, folku je treba hrano prinest pred usta al pa če majo kšne znance, ki jim nekaj priporočijo. Pa ne vem al flajerji kej pomagajo al nič...skratka mal sm odbluzil s tem postom.

Edited by Kotalko

Pa sej ane, loh bi recimo kanzyani imel party v ambasadi in zravn fural svoje ibiza kolege, menda so ga ful žurali tam na otoku je pisalo v revijah, sam oni raje butnejo liebinga zravn.

Al pa recimo umek s svojim žurom, k gre itak tja cela vojska folka in on rola sam 8 ur al pa mogoce povab zravn coxa k ga vsi ze poznajo. Zakaj toliko malo eksperimentiranja na taken ziher žuru mi ni jasno.

Liebing je bil plan B - plan A je bil Richie & Tine all night long, kar je bilo že potrjeno in tik pred zdajci skenslano, tako da je Liebing vletel, ker je bil še edini spodoben didžej s frej terminom.

ŽZR je korpo event, ki ga dela Simobil in oni postavljajo program, vključno s Coxom. Kar se mene tiče ne bi na tem žuru Urošu nikogar zraven dajal, ker zadeva stoji, je pa bistveno, da ga prideš poslušat prve tri, štiri ure, ko se največ igra z malo drugačnimi komadi. Kaj se pa zgodi, ko Umek pripelje kup svežih imen, ste pa videli pri Dnevu elektronike, ki se ni nikoli niti približno finančno pokril. Pa mislim, da se vsi strinjamo, da je bil tam program vedno vrhunski in svežih imen ni manjkalo.

Al pa recimo umek s svojim žurom, k gre itak tja cela vojska folka in on rola sam 8 ur al pa mogoce povab zravn coxa k ga vsi ze poznajo. Zakaj toliko malo eksperimentiranja na taken ziher žuru mi ni jasno. Pa ne napadam zdj nasa 2 najvecja dja, bi bil se kdo za omenit pa je ta post itak že čisto predolg. K da js kej vem o organizaciji, js samo na partije hodm.

zakaj bi tine vozu sm nek folk da pride rolat v napol prazno ambasado in si delal blamažo, poleg tega se event nebi pokril. dejstvo je, da je dandanes v AG na partyu VSAJ 50% ljudi ki neve kdo je villalobos ali luciano. tej ljudje pa niso poceni.. in če ti 50% klientele v klubu sploh neve kdo je to potem v čem je point? da boš zadovoljil 30% ljudi in šel v par 10k minusa? raje daš liebinga ki je preverjen pa še 2x manj stane ne?

cox je zabookiran tudi po več kot pol leta v naprej, težko je dobit kakšen termin da ga ne bookiraš eno leto v naprej, pa spet stane stane stane velikoooo.

potem pa vidim da cirkus oglašuje lucianota oz. vagabundose z vprašanjem kako bi to pasalo k njim? in spet: redna klientela cirkusa je usaj 70% ljudi, ki NIMA POJMA kdo je luciano, ne vejo kaj je vagabundos, kakšen je koncept tega... vse bi se seveda ˝polagalo˝ na Ibizo, prilepiš en youtube posnetek iz Ibize in folk naj bi na to šou zato, ker je Ibiza, ne zato ker vejo kdo je luciano in jim je kul al pa jih zanima koncept vagabundos eventa.

@ Spiro: bil bi presenečen, koliko se v Cirkusu razmišlja o tem, da bi se tudi kaj drugega kot čisto komercialo (in to s kompletnim šovom) tam naredilo, pa ne le v smislu, da bi se bukiralo draga imena, ampak da bi se tam dejansko vzpostavila neka kontinuiteta in bi se neprisiljeno navajalo obiskovalce tudi na kaj drugega - s tem, da bi se ob tem požrlo tudi kaj ne prevelik finančni minus. Je pa dejstvo, da je to zelo komercialen klub in se lahko s tem igramo bolj ali manj le ob četrtkih, ki so definirani kot klubski večeri, pri tem pa se gibljemo med dvema psihološkima skrajnostima: folkom, ki apriori ne bi prišel na recimo zelo na pamet, ampak res na pamet Vagabundose v Cirkus samo zato, ker je to Cirkus in komercialnim folkom, ki je v klubu, mu je pa to vse skupaj preveč abstraktno in bi se še njim zamerili. Je pa definitvno ravno Cirkus slovenski klub, kjer se največ vlaga v animacijo obiskovalcev dlje od bookinga didžejev in prodaje pijače - v smislu artistov, plesalcev, gedžetov, barman-šovov, co2 topov, zvoka in luči ... se bo pa na tem delalo še več. Lahko ti prišepnem, da se klub vedno bolj povezuje z nosilci alternativnega dogajanja v prestolnici in je ekipa po mentaliteti kljub izrazito komercialni dejavnosti zelo odprta za vse vplive in pripravljena na sodelovanja s kreativci, artisti in organizatorji, ki imajo idejo, kako narediti nekaj več, ampak tako, da bo to uspešno na dolgi rok tako za klub kot partnerje.

Liebing je bil plan B - plan A je bil Richie & Tine all night long, kar je bilo že potrjeno in tik pred zdajci skenslano, tako da je Liebing vletel, ker je bil še edini spodoben didžej s frej terminom.

Tega pa nisem vedel, valda FTV ne bo tega povedal, so raje tiho folk jih pa medtem pošilja v kurac ker "nimajo pojma". :confused:

Evo to je tut problem naše scene, nek program stoji ampak ga ne upajo dat ven, da ne bo fail. Valda bo fail če vsi vrabci že čivkajo, da bo pršu richie ampak je pol 2 tedna pred dogodkom najavljen liebing.

ŽZR je korpo event, ki ga dela Simobil in oni postavljajo program, vključno s Coxom. Kar se mene tiče ne bi na tem žuru Urošu nikogar zraven dajal, ker zadeva stoji, je pa bistveno, da ga prideš poslušat prve tri, štiri ure, ko se največ igra z malo drugačnimi komadi. Kaj se pa zgodi, ko Umek pripelje kup svežih imen, ste pa videli pri Dnevu elektronike, ki se ni nikoli niti približno finančno pokril. Pa mislim, da se vsi strinjamo, da je bil tam program vedno vrhunski in svežih imen ni manjkalo.

Večina folka itak pride zvečer, isto na dan elektronike, ki je čist drug ekstrem tega kar je ŽZR - ful DJev, konkretna cena vstopnice, križanke koncert plac, dubfire in umek v prime timeu, ostale je pa večina zamudila. Mislim sej štekam, da ni tako simpl kot se sliši samo LJ je imel 2 huda eventa - na enem samo umek in zastonj vstop, na drugem vse živo in "draga" vstopnina (draga zato, ker si mogu imet v žepu še vsaj 40+€ za after in after od afterja).

Po drugi strani bi dan elektronike moral imet 5 uradnih afterjev ne samo inbox. Samo to je pa že pravljica, ker bi mogli vsi klubi sodelovat in se prilagajat.

Jao res nisem hotu, da se sprevrže spet v en umek/kanzyani bash.

Al pa recimo, da bi kupu koncert karto v šiški al pa v gali hali in imel nek popust neki-neki za vstop v nekatere klube recimo. Samo kle smo spet pri problemu stroškov enega partija, in valda ne morš imet koncerta in partija za 15€, če organizator krvavo potrebujev vseh 10€ vstopnine. :/ (ima pa potem 50 ljudi na guesti, fakin klošarji naj ostanejo doma, če jim je težko dat vstopnino za ceno treh pijač v klubu)

Zakaj nimamo V VEČINI KLUBIH programa za 2 meseca v naprej, če je vse zvezde itak treba bukirat mesece pred datumom. :( A nam res zvezde tok kenslajo tik pred datumomk, ker smo nepomembna slovenija?

Recimo za december v k4 vem že za 3 partije, od tega sem skoraj prepričan, da imata 2 od teh že celoten program nastavljen in bookiran ampak objava bo šla ven tm nekje 14-21 dni pred partijem.

Folk ti pa govori - DA NE BI SLUČAJNO POVEDAL KOMU, (da si ne bo slučajno kdo zrihtal dopusta že zdej al pa da si ne bodo revni študenti zakoličili datum, da ne smejo vsega zapit že pred tem)!

Sej ta vikend bom spet kvalitetno opran in bom težil folku v k4 kadilnici zakaj je to tako, ker tukaj itak noben ne bo nič povedal.

Sej recimo za surgeona v F clubu smo tut zvedl že vsaj 2 meseca prej in kaj je blo? Ja nč pač vsi smo se veselili že 2 meseca prej in na koncu šli na party tako kot po navadi.

Edited by Kotalko

Ceno vstopnice za Dan Elektronike si čisto falil + še after v InBoxu je bil že v ceni, torej ta izgovor ne pride v poštev. Če je 22 eur za tak lajnap drago, potem si absolutno pojasnil zakaj si skoraj nihče v Sloveniji ne upa več vlagat v artiste izven "žlahtnega nabora"

22 € - Od 18.4.10 na vseh prodajnih mestih Eventima (Križanke + InBox)

Sodelovanja med Kinom Šiško in ljubljanskimi klubi pa tudi obstajajo, jih bo treba pa še malo pojačati. Zdaj mi pade na pamet Drumwise v F-u po Parov Stellarju v Kinu Šiška, ki so ga tudi oni delali (možno, da sem artista v KŠ falil, ampak je bilo nekaj v tej maniri) in after koncerta Estelle v obliki sredinega rap/r&b/hiphop Cirkus Jama v Cirkusu. Si skoraj upam trdit, da je bilo kaj podobnega tudi s K4 že speljano, KŠ sodeluje tudi s Cankarjevim domom, nekateri organizatorji z Metelkove pa so tudi organizatorji dogodkov v KŠ. Se pa strinjam, da je treba tole mreženje še pojačati.

Sej ta vikend bom spet kvalitetno opran in bom težil folku v k4 kadilnici zakaj je to tako, ker tukaj itak noben ne bo nič povedal.

:D

mislm da je čis OK, če se zve 1 mesec prej (ali 2-3 za kakšno večje ime). več pa RES ni potrebe, ker se samo zgubi hype.. najave partyjev so pa večinoma res prepozno. ampak štirka ne sodi sem, ker ima ponavadi že znan program za mesec vnaprej.

zanimivo tole s cirkusom, sej oni se v bistvu zdijo en najbolj naprednih klubov, sam da so se pač komercialno usmerili. problem je, da so zdej zgubil že vse pike pr folku, ki komerciale ne mara , in se bojo pomojm težko lotil bol underground eventov....

Edited by Kreizy Leizy

Ceno vstopnice za Dan Elektronike si čisto falil + še after v InBoxu je bil že v ceni, torej ta izgovor ne pride v poštev. Če je 22 eur za tak lajnap drago, potem si absolutno pojasnil zakaj si skoraj nihče v Sloveniji ne upa več vlagat v artiste izven "žlahtnega nabora"

22 € - Od 18.4.10 na vseh prodajnih mestih Eventima (Križanke + InBox)

No potem sem pa čisto zabluzil.

@underground je zame da je pocen k svina tako vstopnina kot šank, pa da se notr kadi

dokler obstaja tak underground v KR in v LJ je vse ostalo ne underground

Edited by Kotalko

Tega pa nisem vedel, valda FTV ne bo tega povedal, so raje tiho folk jih pa medtem pošilja v kurac ker "nimajo pojma". :confused:

Evo to je tut problem naše scene, nek program stoji ampak ga ne upajo dat ven, da ne bo fail. Valda bo fail če vsi vrabci že čivkajo, da bo pršu richie ampak je pol 2 tedna pred dogodkom najavljen liebing.

a ni blo pol celo tko, da tud liebinga ni blo? :D upam da jih je to kej izučil...

pohvale za topic.

glede tega se mi zdi, da nima smisla besed izgubljati.že stokrat vse premleto.

jaz gledam na to tako:

musko mam rad. rad odkrivam nove artiste in založbe.rad berem o njih.če je prilika grem poslušat DJa / bend v 4ko, kino šiška, metelkovo (včasih je bla to tudi lipa pa ff in sub).

če se res napalim grem klubarit u nemčijo..je pa tega čedalje manj, ker se mi ne da bit celo noč v klubih itd....ampak to je druga zgodba

kdor karkoli dela ga je treba pohvalit in spoštovat..eni pri tem poberejo še kup keša..ampak sej vsi delamo za denar?

še to sem pozabu: svoje čase smo s frendi sanjal, koga bi bukiral če bi mel keš za to..rezultat so bili nam totalno najhujši lineupi..pol pa nehaš sanjat in se vprašaš, kdo pa pozna tega DJa? a bomo napolnil klub? ne

tukaj je spet možnost za debato o širini party publike, pa kaj kdo naredi v deželi ,da bi party publiko izobražal (tukaj mislim na medije predvsem), itd..pa to da smo res majhna država..ampak to smo vse že nekajkrat predebatiral...

Sej po drugi strani ima LJ ene 7 klubov z elektronko plus ene 3 place kjer so občasno partiji, berlin jih mora imet potem vsaj 300 pa najbrž vsem ne laufa tok fino kokr tistim petim, ki jih slovenci poznamo. :D

Pa tudi tujcev nimamo tok, da bi hodili mal na random ven in polnili klube.

Edited by Kotalko

še da js pristavim svoj lonček...mislim da majo največ teže pri el. sceni klubi, ki si naredijo neko "ime" in seveda kvalitetni kruji v teh klubih (kot že omenjeno). Sploh je to očitno v LJ, metelkova npr. je zmeraj polna, pa skor karkoli je, ker maš maso ljudi ki grejo na meto in se pol že dajo v en klub, tut če nimajo prej ogledanga programa. Na meti bi blo še bolš če bi se nekak usi klubi združl in bi meu pač karto za vse klube in bi kruzu okol celo noč, sam do tega je še dolga... Nasleden tak klub je seveda 4ka, ki ima folk ki hod na določene kruje in je zmerej fajn + klub ma men daleč najbolše vzdušje pa na karkoli grem. In te klubi si seveda lahko privoščijo eksperimentiranje z novimi imeni ker imajo skoraj vedno zagotovljeno določeno maso ljudi. Pol maš pa še maso komericalnih klubov (ala cirkus, top,...), ki ima pa določeno klientelo ne zaradi imen ali krujev, ampak zaradi statusnega simbola kluba, ker je pač kul ke hodt in niso glasbeno opredeljeni in sam grejo nekam kjer dogaja in je muska "navadna"... Nekje vmes bi postavil AG, kjer maš nekje 50% "zvestih" in 50% "ker je kul in ker grejo tja vsi". In mislm da če bi AG mal bl zalaufala program, pač da bi več dogajal, bi se folk spet navadu dol hodt mal bl pogosto...

Pol maš pa tle npr. F-club oz. bivši sub-sub, ki mu, saj kokr se meni zdi, ne rata zalaufat, kljub odličnim imenom. Preprosto plac ni taprav al neki, nima tistga ki ma 4ka npr. Tko da...ubistvu nevem kaj sm točn hotu povedat, uglawnem, da se eksperimentirat z "underground" imeni ker je "underground" publika bolj "zvesta", pa še tle dostkrat tvegano (npr. psytrance scena)...zmeraj bolj se scena polarizira v "underground" in "komercialo", tisto vmes pa nekako zginja (ali je to razlog da se AG ne napolni ob npr. Voornu?)

glede flyerjev pa jih bom pogrešu če jih ne bo, ker so neka taka fizična oblika "vabila", unikatna, materialna, medtem ko jih imaš na fb porazgubljene med 40379 ostalimi "eventi"

Underground publika ni ravno zvesta - dokler je nek organizator edini, ki fura nek stil muske/eventov, so mu zvesti. Ko začnejo drugi to kopirat, se zvesta publika porazdeli. Ker so po difoltu vsi organizatorji skregani med sabo, se bojo jasno jebal en druzga (samo da bojo ostali spušili) in na koncu vsi delajo iber minuse, tako da po parih mesecih ni več nobenega tovrstnega eventa. Pa še folk si je vmes 3453x premislu, kaj je kul in kaj ne. In potem vsi jamrajo da nč ne dogaja in da je sam ena brezvezna komerciala. Hipsterji.

Treba se je zavedat ene stvari, da Slovenija je majhna in da ne moremo delat nekih velikih eventov, ker se ne zapolni. Če imaš ti placa za 500 ljudi, moraš imet veliko večjo bazo obiskovalcev. Nikoli nimajo vsi čas in če hočeš met 500 ljudi, moraš imet veliko večjo bazo "strank". Še posebaj se pa to pozna pri kakšni Ambasadi. Prvo je nekorekten odnos, potem se moraš peljat na obalo, draga karta, izpiti, ... in ti folk kar lepo odpade in ni polno. Potem se pa ljudje čudijo, zakaj je prazno. Na vsakem partyu pa tudi ne mormo bit, so tudi druge prioritete v življenju. Pa iskreno povedano, grem raje na 2 partya v Ljubljani kot v AG. Nekih rednih eventov v AG ne moreš delat. Naj se dela poredko in kvalitetno. Pa objavit bi moral veliko prej, da se folk organizira.

Pa naša publika je itak čudna. Meni je recimo Pržanček kr neki, pa se folk kr nabere in vsi tja rinejo. Pa kot psy rekel, F-Club tudi nima prave energije. Enako je bilo z Inboxom. Pa sem prepričan, da se Cirkus ne more it neke "underground" scene. Ker so že v osnovi zastavili čist drugačen koncept. Si ne predstavljam kakšnega Regisa, ki ga ruži v Cirkusu. Sploh ne vem, če bi šel.

@ Chicken: jaz na Regisa v Cirkus zagotovo ne bi šel, bi šel pa z veseljem rezimo na Solomuna. Setha Troxlerja ali Reboota s polno produkcijo in v primeru, da zraven stoji nek crew, za katerega vem, da mu bo sledilo dovolj veliko število ljubiteljev take glasbe.

Glede F cluba pa: fajn poslušat komentarje, ne strinjam se z vsem, meni recimo ima super vajb, samo jaz ne plačam vstopnice, tako da moje mnenje ne šteje - pomeni pa vajina percepcija, da bo treba še veliko delat. Kar me pri tem veseli, je to, da imamo alternativen plac, ki je prišel zelo prav marsikateremu kruju v časih največje krize K4 (s katerim je mimogrede F v dobrih odnosih in si ekipi kdaj tudi pomagata) in pa to, da klub posluje v črnih številkah in to na čisto tržnih principih, brez subvencij, pa je to še vedno v osnovi underground klub, kjer je našlo dom kar nekaj zanimivih krujev.

Drugače pa hvala, da se vsaj enkrat na DA pogovarjamo o sceni argumentirano. Ne vem, če sem že kdaj imel to priložnost. ;)

dej nehite nekih bedarij pisat, da je premalo folka. svoj cajt je AG trikrat tedensko laufala in je blo vec al manj polno. pa nas je blo rejverjev veliko veliko manj na sceni. je pa res, da je tut placov s tako musko blo dost manj. ampak verjamem, da je procentualno gledano danes vec "rejverjev" na klub, kot v nasih startih.

Edited by neznanec