Chicken Boy Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Ker se vsake tolko časa v posameznih topicih začne debatirat o tem kako je pri nas scena menda zanič in zakaj je temu tako, se odpira tale topic. Tu postajte splošna mnenja (za posamezne evente imate topic) o klubih, organizatorjih, lokalnih oblasteh ki zavirajo/podpirajo sceno...torej: zakaj je vse tako zanič pri nas oz. ali sploh je pri nas res tako zanič scena? Kaj lahko glede tega storijo organizatorji/klubi in kaj je na nas obiskovalcih; pohvale in graje posameznih klubov/organizatorjev... OPOZORILO pred udejstvovanjem: ne uporabljat tega topica za neutemeljeno pljuvanje brez razlogov (npr: posti v smislu "[ime kluba] je zanič, ker so komercialne pi*ke in ker sem pač jaz tako rekel/rekla"). edit: ako ima kdo boljšo idejo za ime topica, kar na dan z njo. _______________________________________________________________________________ SHARAM - Night & Day Tour @ Ambasada Gavioli -> 20/10 Spet sveže ime v AG. Edited September 25, 2012 by Stevo Quote Link to comment
gregec Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Lej, jaz sem Sharama že pred kakim letom ali dvema odpisal, ker me je razočaral kot didžej, ampak priznam, da me je s temle dvojnim cedejem, ki ga trenutno promovira, zelo lepo presentil, tako da mi bo kar malo žal, da bom moral tole zamudit. Quote Link to comment
K.Leizy Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 uredu, ampak to ne spremeni dejstva, da se organizatorji obnašajo kot da obstaja le 5 DJ-ev na svetu... Quote Link to comment
Gashy Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Če bi se slovenska populacija parti folka odzvala na sveža imena oz. potprla tudi kakšno neznano ime v AG, vrjamem da bi organizator bookiral drugače, ampak tko pr nas je... Sharam ga zmore. Če bo šlo se gre! Gregec bo edini ali lahko pričakujem še kakšno večje ime? Edited September 24, 2012 by Gashy Quote Link to comment
Chicken Boy Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Gashy a si se vprašal zakaj se folk ne odzove? Prvo je treba ustvarit nek fer odnos do obiskovalec in jim pokazat nek trud. Za primer si vzemi ekipe iz K4. Za Elementse dobro vem, da bom dobil eno pošteno dozo techna, pa lahko za DJa slišim prvič. In enako je pri barvicah itd. Jaz grem v AG redko ravno zaradi tega njihovega odnosa. Če oni hočejo, da jaz dam 30€ za karto, 5€ za đus-vodko in poleg dobim še obupne WC-je, potem žal na tak način ne bo šlo. Sej folk ni bebav, da bo na blef hodil dol, ko pa lahko v centru dobi boljši program za manjši denar. Pa ne zdej rečt, da AG je pa AG. Quote Link to comment
Gashy Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Maš prav, sam po drugi strani se pa osali klubi po slo ne morjo primerjat z AG v smislu stroškov, kapacitete ... in ravno tu je največji problem, AG je težko nafilat, ker gre notri velika masa ljudi, k4 je pač klub s tradicijo, sredi glavnega mesta in s super zasnovanim programom, ki ga vodi večje število organizatorjev, in ravno to bi AG potrebovala, večje število organizatorjev, takrat se mi zdi da bi scena spet zaživela na obali... Quote Link to comment
Tempterzz Productions Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Maš prav, sam po drugi strani se pa osali klubi po slo ne morjo primerjat z AG v smislu stroškov, kapacitete ... in ravno tu je največji problem, AG je težko nafilat, ker gre notri velika masa ljudi, k4 je pač klub s tradicijo, sredi glavnega mesta in s super zasnovanim programom, ki ga vodi večje število organizatorjev, in ravno to bi AG potrebovala, večje število organizatorjev, takrat se mi zdi da bi scena spet zaživela na obali... Das 10k EUR pa lahk delas! Imajo odprte roke za to... Ampak dan danes si nekdo tezko privosci tolk denarja in si cel vecer grize nohte al po padu skoz al ne! Sicer je pa Sharam dober booking, glede na slisano v zadnje pol leta Quote Link to comment
Kotalko Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Faljena je že cena prostora, če ne bi bilo potrebno vedno znova nafilat AG, da se sfura s plusom, bi si najbrž tudi FTV privoščil kakšen eksperiment kot je bil Voorn več. Edited September 24, 2012 by Kotalko Quote Link to comment
marusha Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Če bi se slovenska populacija parti folka odzvala na sveža imena oz. potprla tudi kakšno neznano ime v AG, vrjamem da bi organizator bookiral drugače, ampak tko pr nas je... Sharam ga zmore. Če bo šlo se gre! Gregec bo edini ali lahko pričakujem še kakšno večje ime? se popolnoma strinjam s tabo...nikol ne bom pozabla slam in joris voorn u ag k je blo skor prazno...ne razumem folka..tolk tezijo da hocejo "sveza" imena ... in te k so zdej top na sceni... pol jim to daš in pol oni ne kazejo odnosa - ane chicken boy ne pa organizatorji...tko da tle u slo. jst sploh ne bi delala zurk ce bi bla org. k je fail..edin če delaš guetto pa ta komercialna sranja Quote Link to comment
Chicken Boy Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Na Voornu nisem bil zaradi privat zadev in mi je potem bilo žal, Slam je lahko pa zastonj, pa ne bi šel. Je bil pa L.B.S. recimo lepo zafilan, pa osebno nisem pričakoval polne Ambasade. Quote Link to comment
gregec Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Sej ste že vse povedal. Lahko dodam sam še to, da je danes sveže stvari zelo tvegano delati tudi v klubih za 500 ljudi, vključno s K4 in F-om, tako da z moje strani kapa dol vsem organizatorjem, ki vsaj občasno tudi kaj svežega vtkejo v "standardni" nabor. Če folk jamra že zato, ker Kanzyani in Umek ne vrtita muzike kot pred 10. leti, ker jima je pač dopizdila (celo meni je bolj zanimivo, kaj zdaj počneta, pa sem v osnovi komercialna pička) in se še žuri z Richiejem težko pokrijejo, če se sploh, je težko pričakovati, da se bodo pa zdaj vsi organizatorji na zobe metali za Villalobosa, Luciana, da ne omenim kakih manj medijsko izpostavljenih imen, ki se jih vsekakor splača slišati. Ampak, sej to že vse vemo ... Kolikor vem bo Sharam solo headliner v AG (v ta event konkretno nisem vpleten, tako da podrobnosti ne poznam). Edited September 24, 2012 by gregec Quote Link to comment
gregec Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Evo enega lepega izziva za ljubitelje malo drugačne elektronike: 06/10 - Season opening with FELIX DA HOUSECAT @ Cube club, San Giovanni al Natisone, Udine, Italia To je ime, ki si ga ne bi upal delati v Ambasadi, mogoče v Štirki ali F-u ob zares močni promociji in zelo nizki ceni bookinga. Tole je pa klub, 17 kilometrov iz Nove Gorice prosti Vidmu (Udine), se pravi takorekoč naš domač teren. Pa me lahko mirno za rokav pocukate tisti, ki boste dol, če se kje srečamo, da vidim, koliko vas bo prišlo iz Slovenije na nekaj drugačnega. Ker sploh po tistem, kar zadnje leta od Felixa slišim, bi rekel, da on sodi v nabor muzike za "zahtevnejše" žurerje. Quote Link to comment
tajmer Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 ja stvarno neznam ta vjecna kukanja ambasade vjecno rade last minute bukinge s minimalno troska za promociju stave space djz, luccu i misjaha znaci sve skupa s letovima nije 5k eura ulaz 20+ eura 1000+ ljudi , sank itd ???? i opet nije dosta lol Quote Link to comment
sos Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Evo enega lepega izziva za ljubitelje malo drugačne elektronike: 06/10 - Season opening with FELIX DA HOUSECAT @ Cube club, San Giovanni al Natisone, Udine, Italia To je ime, ki si ga ne bi upal delati v Ambasadi, mogoče v Štirki ali F-u ob zares močni promociji in zelo nizki ceni bookinga. Tole je pa klub, 17 kilometrov iz Nove Gorice prosti Vidmu (Udine), se pravi takorekoč naš domač teren. Pa me lahko mirno za rokav pocukate tisti, ki boste dol, če se kje srečamo, da vidim, koliko vas bo prišlo iz Slovenije na nekaj drugačnega. Ker sploh po tistem, kar zadnje leta od Felixa slišim, bi rekel, da on sodi v nabor muzike za "zahtevnejše" žurerje. ...ni potrebno, da greš do Udin, kao domačega terena, da lahko oceniš koliko bo folka iz Slovenije. Že na žurih v Marco Polotu v Novi Gorici, razen lokalcev, lahko prešteješ na prste obiskovalce iz drugih krajev Slovenije, kljub raznoliki ponudbi, v smislu sveže oz. standardno... Quote Link to comment
Gecko Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Evo enega lepega izziva za ljubitelje malo drugačne elektronike: 06/10 - Season opening with FELIX DA HOUSECAT @ Cube club, San Giovanni al Natisone, Udine, Italia To je ime, ki si ga ne bi upal delati v Ambasadi, mogoče v Štirki ali F-u ob zares močni promociji in zelo nizki ceni bookinga. Tole je pa klub, 17 kilometrov iz Nove Gorice prosti Vidmu (Udine), se pravi takorekoč naš domač teren. Pa me lahko mirno za rokav pocukate tisti, ki boste dol, če se kje srečamo, da vidim, koliko vas bo prišlo iz Slovenije na nekaj drugačnega. Ker sploh po tistem, kar zadnje leta od Felixa slišim, bi rekel, da on sodi v nabor muzike za "zahtevnejše" žurerje. sej so ga delal v AG 4 leta nazaj, ne vem pa kok je blo polno Quote Link to comment
gregec Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 @ SOS: To je res fenomen: ful je neki težko Slovence do NG premaknit ... Quote Link to comment
storZ Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Evo enega lepega izziva za ljubitelje malo drugačne elektronike: 06/10 - Season opening with FELIX DA HOUSECAT @ Cube club, San Giovanni al Natisone, Udine, Italia To je ime, ki si ga ne bi upal delati v Ambasadi, mogoče v Štirki ali F-u ob zares močni promociji in zelo nizki ceni bookinga. Tole je pa klub, 17 kilometrov iz Nove Gorice prosti Vidmu (Udine), se pravi takorekoč naš domač teren. Pa me lahko mirno za rokav pocukate tisti, ki boste dol, če se kje srečamo, da vidim, koliko vas bo prišlo iz Slovenije na nekaj drugačnega. Ker sploh po tistem, kar zadnje leta od Felixa slišim, bi rekel, da on sodi v nabor muzike za "zahtevnejše" žurerje. Je blo zlo zafilan za 1.5.2008, je pa tut res, da je od takrt stil zamenu, k je ubistvu še bl pisan na kožo komercialnim pičkam Quote Link to comment
marusha Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Sej ste že vse povedal. Lahko dodam sam še to, da je danes sveže stvari zelo tvegano delati tudi v klubih za 500 ljudi, vključno s K4 in F-om, tako da z moje strani kapa dol vsem organizatorjem, ki vsaj občasno tudi kaj svežega vtkejo v "standardni" nabor. Če folk jamra že zato, ker Kanzyani in Umek ne vrtita muzike kot pred 10. leti, ker jima je pač dopizdila (celo meni je bolj zanimivo, kaj zdaj počneta, pa sem v osnovi komercialna pička) in se še žuri z Richiejem težko pokrijejo, če se sploh, je težko pričakovati, da se bodo pa zdaj vsi organizatorji na zobe metali za Villalobosa, Luciana, da ne omenim kakih manj medijsko izpostavljenih imen, ki se jih vsekakor splača slišati. Ampak, sej to že vse vemo ... Kolikor vem bo Sharam solo headliner v AG (v ta event konkretno nisem vpleten, tako da podrobnosti ne poznam). spomni se samo richie hawtin, paul ritch...ritch se preden je "zaslovel" z drumcode okrog leta 2009/10..pa alicante..kanzyani...u zelenem gaju ..sanjski party...22.8.2008...in rezultat? pušijona.... slovenci smo/ so kr nekiii .. nikol ne bom razumela tega blesavega mislenja slovenskega k mi gre prou na ziuce....umek rola zdej techno "sodoben" al kko nej ga poimenujem??... u koraku s casom??...in slovenci ce ni lanicor alpa learning how to do it in the bells...je ze kao minimal shit.;-)) migre kr na smeh.....gledam koemntarje pod umekovimi videoti na youtube..usi ga hvaljo sam slovencki ga kritizirajo namesto da bi bli ponosni nanj..... slovenija =shit glede mnogo stvari Quote Link to comment
marusha Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Evo enega lepega izziva za ljubitelje malo drugačne elektronike: 06/10 - Season opening with FELIX DA HOUSECAT @ Cube club, San Giovanni al Natisone, Udine, Italia To je ime, ki si ga ne bi upal delati v Ambasadi, mogoče v Štirki ali F-u ob zares močni promociji in zelo nizki ceni bookinga. Tole je pa klub, 17 kilometrov iz Nove Gorice prosti Vidmu (Udine), se pravi takorekoč naš domač teren. Pa me lahko mirno za rokav pocukate tisti, ki boste dol, če se kje srečamo, da vidim, koliko vas bo prišlo iz Slovenije na nekaj drugačnega. Ker sploh po tistem, kar zadnje leta od Felixa slišim, bi rekel, da on sodi v nabor muzike za "zahtevnejše" žurerje. tudi dobr club...bla na umeku pomladi...majhno ma cute..pa se dvo nadstropen club..in te puscajo ven na cik..in gres lhk do auta idt...in doze za drinke so hard..po eni pjacki si pijan :-))) tko da..najbrz se gre tudi na opening ) Quote Link to comment
Stevo Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) [tole je samo c/p iz uvodnega posta na vrhu] Ker se vsake tolko časa v posameznih topicih začne debatirat o tem kako je pri nas scena menda zanič in zakaj je temu tako, se odpira tale topic. Tu postajte splošna mnenja (za posamezne evente imate topic) o klubih, organizatorjih, lokalnih oblasteh ki zavirajo/podpirajo sceno...torej: zakaj je vse tako zanič pri nas oz. ali sploh je pri nas res tako zanič scena? Kaj lahko glede tega storijo organizatorji/klubi in kaj je na nas obiskovalcih; pohvale in graje posameznih klubov/organizatorjev... OPOZORILO pred udejstvovanjem: ne uporabljat tega topica za neutemeljeno pljuvanje brez razlogov (npr: posti v smislu "[ime kluba] je zanič, ker so komercialne pi*ke in ker sem pač jaz tako rekel/rekla"). edit: ako ima kdo boljšo idejo za ime topica, kar na dan z njo. Edited September 25, 2012 by Stevo Quote Link to comment
Kotalko Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) p.s. Kar se tiče pijače v kadilnici nam prakso žal narekuje zakon, Post govori o tem zakaj v 4ki ne smeš s pirom v kadilnico. Ali kdo ve kater zakon naj bi to bil? Ker prvič slišim za kaj takega, maila se mi pa ravno ne da pošiljat da bi težil s tem. V gavioliju imajo občasno v kadilnici celo šank...vem da ni isto samo vseeno... Edited September 25, 2012 by Kotalko Quote Link to comment
gregec Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Mislim, da je tale: Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov / drugače je pa Zakon o omejevanju porabe alkoholnih pijač (ampak vseeno mislim, da je prvi, se mi pa ne da brat zdej, lahko sam naštudiraš). tobak: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r01/predpis_ZAKO471.html alkohol: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r00/predpis_ZAKO3130.html Na kratko in čez prst: Ideja je, da omejiš vnos alkohola v kadilnico, da s tem "motiš" uporabnika in mu narediš kajenje manj privlačno, ker ne more zraven še džuskat. Pri kadilnicah je pa tako, da nekaj je kadilnica, nekaj pa ograjen prostor na zunanjem prireditvenem prostoru. Namen omejevanje kajenja v zaprtih prostorih je skrb za zdravje nekadilcev. Tega načeloma pri žurih na prostem ni, ker je zračnost načeloma primerna, zato se na žurih v naravi ali na gasilski veselici lahko kadi (razen, ko je to omejeno zaradi požarne ogroženosti okolja, zaradi česar se lahko celotna prireditev odpove). Quote Link to comment
technolog Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Mislim, da je tale: Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov / drugače je pa Zakon o omejevanju porabe alkoholnih pijač (ampak vseeno mislim, da je prvi, se mi pa ne da brat zdej, lahko sam naštudiraš). tobak: http://zakonodaja.go...is_ZAKO471.html alkohol: http://zakonodaja.go...s_ZAKO3130.html Na kratko in čez prst: Ideja je, da omejiš vnos alkohola v kadilnico, da s tem "motiš" uporabnika in mu narediš kajenje manj privlačno, ker ne more zraven še džuskat. Pri kadilnicah je pa tako, da nekaj je kadilnica, nekaj pa ograjen prostor na zunanjem prireditvenem prostoru. Namen omejevanje kajenja v zaprtih prostorih je skrb za zdravje nekadilcev. Tega načeloma pri žurih na prostem ni, ker je zračnost načeloma primerna, zato se na žurih v naravi ali na gasilski veselici lahko kadi (razen, ko je to omejeno zaradi požarne ogroženosti okolja, zaradi česar se lahko celotna prireditev odpove). Zakon govori, da je prepovedana strežba in točenje alkoholnih pijač, nikjer pa ni v zakonu, da si ne bi smel na šanku kupiti pijače in z njo vstopiti v kadilnico. Quote Link to comment
K.Leizy Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 spomlad kokr vem, je blo en cajt dovoljeno s pijačo na čik v štirki... to si kr neki sproti zmišljujejo... Quote Link to comment
Kelvan Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 problem je v temu, da je kadilnica potem ves čas polna, na plesišču je pa 24 folka mogoče bi lahko uvedel ovratnice, ki ti spustijo elektrošok, če si v kadilnici več kot 20 minut Quote Link to comment
technolog Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 problem je v temu, da je kadilnica potem ves čas polna, na plesišču je pa 24 folka mogoče bi lahko uvedel ovratnice, ki ti spustijo elektrošok, če si v kadilnici več kot 20 minut Problem torej sploh ni kadilnica, temveč slab program. Dvomim, da bi se kdo dlje zadrževal v kadilnici, če bi ga glasba toliko pritegnila. Quote Link to comment
Dezan Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Zadnja leta se artisti, ki pri nas gostujejo v večini meri ponavljajo, so pa le redke izjeme, katere prinesejo kaj novega svežega. Organizatorji so zavohali denar na komerciali in djih, ki prinesejo profit in so ostali feeling zanemarili. Zadnja leta nam servirajo v SLO razne Guette, Avicije, Sancheze, Moralese, Morillote, Fatboy Slim, Nervo, Liebinga, .... Ponudi se samo program od ponudbe drugega ni nič. Komaj se kdo kakšen performans odloči naredit. Ni niti nekakašne pestre gostinske ponudbe. In ker so se ljudje razvadili in je večina komercialno usmerjena (bolj na mainstream dje) so manj znani dji in eventi malo ali nič obiskani. Mislim pa tudi, da je narobe to, da vsi računajo le na FB promocijo. Mogli bi spet še kakšne druge kanale uporabit in tudi letake spet nazaj. Edited September 25, 2012 by Stevo Quote Link to comment
Basement Cat Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 letaki so kjut.. ampak dragi.. v k4 se baje počasi popolnoma ukinjajo. sej če pogledaš, če daš tiskat letake in maš nizko ceno karte, mora pridet 50 folka samo da se pokrijejo flajerji.. Quote Link to comment
Chicken Boy Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Ne vem, če sem kdaj v življenju sploh dobil v roke letak in se zaradi njega odloči it na party. Če sem ga že dobil na avto, je pristal v prvem košu. Jaz ne vidim poante v letakih, škoda denarja. Quote Link to comment
Kotalko Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Js ponavad letake vzamem ko sem že v 4ki, drugje jih itak nikjer nikoli ne srečam, sicer so pa itak brez promocijskega pomena, ker mamo DA in FB plus uradno spletno stran.V mojem primeru je že vsaj 3 leta tako.Kot da kdaj pride kej iz LJ o eventih v LJ. Poanta flajerjev je, da maš kvalitetno podlago. _____________________________________ Debata o Dimensions Festivalu 2014 v split topicu! LP Stevo Edited August 29, 2014 by Stevo Quote Link to comment
Recommended Posts