Jump to content

MDMA


Recommended Posts

MDMA
ecstasy, iks, bonbon, cukr, E, itd.


256px-MDMA_%28simple%29.svg.pngMDMA_animation.gif

mdmacrystali2011e0751dis.gif666-kopija.jpgphototelebajskidiamanti.gif


OSNOVE
MDMA je entaktogena droga, ki povzroči občutke evforije, empatije in povezanosti z drugimi ljudmi. Spada v razred fenetilaminov in amfetaminov. Je "univerzalna" droga, saj deluje tako stimulativno kot tudi psihadelično. Prav tako zmanjša občutek strahu. Najbolj tesno je povezana z elektronsko "rave" sceno, nekaj časa se je uporabljal tudi pri psihoterapiji (sedaj tečejo študije, ki bodo najbrž tovrstno uporabo ponovno obudile). MDMA se dobi ponavadi v obliki tablet (ecstasy) in kristalov (prahu). Lahko pa se nahaja tudi v kapsulah, itd.


DOZIRANJE
Vse naslednje številke veljajo za peroralno uporabo. Za nizko dozo velja okoli 65mg. Srednja doza je nekje od 75-125mg. Za visoko dozo se šteje nekje 140mg+. Pomembno vlogo ima tudi telesna teža (manj kot imaš kilogramov, manjša je potrebna doza za enak učinek in obratno) ter posameznikov metabolizem.


TRAJANJE
Učinki trajajo nekje 3-5 ur. Uporabnik začuti učinke ponavadi nekje od 20-90 minut po zaužitju (odvisno od vsebine želodca, hitrosti prebave in presnove). Učinki se nato v 5-20 minutah stopnjujejo do vrhunca - tako imenovana faza "rush-a". Temu sledi plato, ki traja 2-3 ure. Potem pa sledi 1-2 ure spuščanja.

durationchartmdma.gif


UČINKI PODROBNEJE
evforija
povečanje energije
občutek dobrega počutja
želja po komuniciranju z drugimi
lažje se pogovarjaš o subjektivno »težkih« temah
povečana empatija in občutek povezanosti z drugimi ljudmi
zmanjšanje živčnosti, agresije, jeze, ljubosumja, negotovosti
občutek notranjega miru
izboljšanje zaznave taktilnih dražljajev (objemanje, poljubljanje, ...)
izboljšanje zaznave slušnih dražljajev (»glasba ti teče po žilah«)
zmanjšano zaznavanje bolečine
želja po še, ko te začne spuščat
blage vidne halucinacije (redko)

razširjene zenice (midriaza)
povišana telesna temperatura (hipertermija)
povečano potenje
povišan pulz in krvni tlak
nehoteni ritmični gibi zrkel (nistagmus)
zamegljen vid
slabost in bruhanje
»zategovanje« - krč žvekalnih mišic (trizmus) in škrtanje z zobmi (bruksizem)
»ne moreš it lulat« (urinska retenca)
zmanjšan apetit
težave spanjem

motnje koncentracije
motnje kratkotrajnega spomina
vrtenje in izguba koordinacije gibanja
erektilna disfunkcija in težave doseganja orgazma
nenormalno znižana koncentracija natrija v krvni plazmi (hiponatriemija)
mišični krči
nemirnost in paranoja
psihotična epizoda
depresija
epileptični napad
možganski edem
vročinska kap
smrt


NAČIN DELOVANJA
Delovanje MDMA v človeškem telesu in možganih je zelo kompleksno in še ne popolnoma raziskano. MDMA deluje na sproščanje različnih živčnih prenašalcev (serotonin, dopamin, noradrenalin), poleg tega pa tudi direktno deluje na receptorje, ki se nahajajo na celicah (med drugim α2-adrenergične (adrenalin) in nekatere serotoninske (5HT)). Prav tako se vpleta v sproščanje različnih hormonov: oksitocin, antidiuretski hormon (ADH – ta je najbrž pomemben pri hiponatriemiji), itd.
Zakaj pride do vseh psihoaktivnih efektov, še ni znano. Najbolj znana razlaga se osredotoča na izpust serotonina (ta je najbrž potreben za večino efektov MDMA, k evforiji pa doprinese svoj del tudi dopaminski sistem). MDMA naj bi tudi stimuliral 5HT1A receptorje v hipotalamusu in s tem povzročil izpust oksitocina (odgovoren za določene socialne aspekte MDMA zadetosti). Nekaj doprinese tudi direktna stimulacija 5-HT2A receptorjev.
Noradrenergični sistem pa naj bi bil odgovoren za stimulativne efekte MDMA.
Zelo verjetno pa to še niso vsi deli celotne zgodbe.

hipotalamus: del možganov, z več funkcijami; ena izmed njih je povezava živčnega sistema z endokrinim sistemom
sinapsa: je stik med dvema živčnima celicama (nevronoma); vmes se nahaja sinaptična špranja
sinaptična špranja: majhen prostor med dvema nevronoma, kamor se sprosti živčni prenašalec
živčni prenašalec = nevrotransmiter: spojina, ki se sintetizira v presinaptičnem nevronu, hrani v sinaptičnih mešičkih, se sprosti ob vzburjenju živčnega končiča, z difuzijo prek sinapse doseže postsinaptično membrano, kjer po vezavi na receptor stimulira ali inhibira postsinaptično celico


KRATKA ZGODOVINA
Prvič ga sintetizira Merck-ov kemik Anton Köllisch leta 1912, na poti do substance, ki bi delovala pri preprečevanju krvavitve (hotel se je izogniti patentu konkurenčne družbe Bayer za hidrastinin). V letih 1953 in 1954 ameriška vojska dela poskuse na živalih, v katerih med drugim ugotovijo, da je manj toksičen kot MDA. Prvi objavljen znanstven članek o MDMA pa se je pojavil leta 1958 v Journal of the Pharmaceutical Society of Japan. Do leta 1970 se že pojavi rekreacijska uporaba, Alexandra Shulgina (takrat je bil predavatelj na University of California, Berkeley) pritegne, ko mu študentje poročajo o nenavadnih učinkih MDMA (enemu naj bi celo pomagal odpraviti jecljanje). Leta 1978 je obljavljen prvi članek, ki se posveča psihoaktivnim učinkom MDMA. V njem je bil MDMA primerjan z učinki konoplje ali psilocibinskih gob, le da MDMA nima izrazitih halucinacij/iluzij. Prva uporaba v psihoterapevtske namene se pripisuje psihoterapevtu Leo Zeffu. V začetku 80. let se pojavi v nočnih klubih Dallasa, od tam pa se hitro razširi še drugod po ZDA ter doseže mainstream populacijo. Leta 1988 ga ameriška vlada permanentno uvrsti med prepovedane substance. Prva rekreacijska uporaba v Evropi se pojavi v poznih 80. letih. pod imenom "ecstasy". V letih 1994 do 1999 je bilo v ZDA 27 smrti povezanih z uporabo ecstasyja (vir: Substance Abuse and Mental Health Services Administration - SAMHSA).


KOMBINACIJE
Zaradi možnih negativnih stranskih učinkov se mešanje odsvetuje!

MDMA + alkohol
poveča se verjetnost "blackouta"
MDMA + trava
Povečajo se psihadelični občutki (čutno zaznavanje, halucinacije itd.)
MDMA + amfetamin
Najljubša flešerska kombinacija, ker MDMA sam po sebi ne da dovolj energije.
MDMA + kokain
Kokain povozi pravi MDMA občutek.
MDMA + LSD (candyflip)
Trip postane bolj napluran in vizualen.
MDMA + gobe (hippyflip)
Kot pri večini psihadelikov je možnost za bad trip pri kombiniranju z MDMA izredno majhna. Bolj evforičen ter energičen trip.
Je pa zaradi zategovanja trip bolj naporen za telo. Če se ne pretirava pri doziranju, ponavadi ne pride do težav. Reporti uporabnikov so praviloma pozitivni.
MDMA + ketamin
Nekaterim je ta kombinacija všeč. Lahko pride do izgube ravnotežja, popolnoma drugačnega doživljanja telesa (občutka lebednja, plavanja)


KAJ VSE LAHKO VSEBUJE TABLETA ECSTASYJA IN KAKO LAHKO TO PREVERIM?
Idealno vsebuje tableta ecstasyja MDMA (v primerni količni) + neaktivno polnilo. Tableta, pa lahko vsebuje tudi druge (psiho)aktivne/neaktivne snovi: MDxx, mCPP, PMA, 2C-B, metilon (bk-MDMA), kofein, amfetamin, lahko je brez psihoaktivnih substanc, itd.
Vsebnost MDMA v tableti variira od serije do serije, prav tako je vsebnost MDMA ponavadi variia tudi v sami seriji.
Tablete pridejo v različnih velikostih in barvah. Ponavadi imajo odtisnjen logotip. Nobena od teh lastnosti pa ti ne pove, kaj se nahaja v sami tableti (pozabi razne zgodbe o pikah na površini; tudi če je tableta enake velikosti, barve in logotipa, še ni nujno, da je notri ista substanca).

Brez laboratorija s primerno opremo ne moreš izvedeti, katere substance in koliko le-te (kvalitativna in kvantitativna analiza) se nahaja v tableti. Lahko pa na podlagi EZ testerjev (Marquis - najpogosteje uporabljen, Mandelin, Mecke) sklepaš. Ti testi se v prisotnosti določene substance obarvajo in ti s tem nakažejo, kaj naj bi bilo v tableti (kvalitativna analiza). V pomoč so ti tudi reporti drugih uporabnikov.

V DrogArt info točki lahko kupite EZ testerje


SHRANJEVANJE
MDMA je zelo stabilna molekula. Najboljši način shranjevanja je v suhem, hladnem in temnem prostoru (kristali, tablete). Brez problema se ga lahko shrani tudi v predal, samo da ni prevroče in ni vlažno. Na ta način shranjen MDMA bo najbrž zdržal dlje kot ti, ki to bereš.


MDMA IN ZDRAVILA
Če si boln, se odsvetuje uporaba katerekoli droge, prav tako to velja za mešanje katerkoli droge z zdravili. Poleg tega da si boln, je problem tudi, da interakcije zdravil z MDMA niso raziskane (velja to tako za antibiotike kot za kaj drugega). Presnova zdravil zna bit zelo komplicirana in dostikrat nejasna, to pa velja tudi za MDMA.

MDMA se deloma presnavlja tudi čez družino encimov citokrom P450 (CYP450). Omenja se dva encima: CYP2D6 in CYP3A4 (ta je dosti bolj pomemben; naj bi metaboliziral čez polovico zdravil, ki so na voljo na trgu).

MDMA + ANTIBIOTIKI

02-12-2002 01:35 fairnymph @ www.bluelight.ru

I'm currently taking the antibiotic ________ , and I want to take MDMA -- is this safe?

If you are sick enough to be taking an antibiotic, there is a good chance that you aren't healthy enough to take MDMA. MDMA supresses the immune system, making it easier to catch viruses and infections. Thus, if you are trying to fight an infection, and you take MDMA, there is a good chance that it will take you longer to recover from your infection. For this reason, it is strongly recommended that you wait until you are in better health before taking MDMA.
There are certain cases, however, in which the antibiotic is not being taken for reasons of poor health. For example, many people take doxycycline daily for acne. In a case like this, taking MDMA will not significantly affect the user's overall health.
If you do decide to roll, and there is no reaction between your antibiotic and MDMA (as per the lists below), then it is extremely important that you continue to take your antibiotic exactly as directed by your doctor. If you decide to stop taking your antibiotic for a day or so (because you want to roll, and your antibiotic interacts with MDMA), then make sure that you finish taking all your antibiotics after you roll.

Should I be worried about any interactions between my antibiotic and MDMA?

Most antibiotics are theoretically safe to combine with MDMA. I say 'theoretically' because although there are no forseeable interactions, there has been no medical research on the combination of MDMA and antibiotics.
There are a number of people who have rolled safely on antibiotics, and to date a bad interaction between an antibiotic and MDMA has never been reported. However, this does not guarantee that you won't have an interaction, so keep this in mind.

The following antibiotics should be, theoretically, safe to combine with MDMA (note that these are NOT brand names, but rather the chemical names):

azithromycin
bacitracin
cephalosporin, and forms of (cefepime, cephalexin)
ciprofloxacin
flucloxacillin
flucytosine
griseofulvin
isoniazid (used to treat TB)
minocycline*
moxifloxacin
neomycin
nitrofurantoin (but this may cause oxidative stress and so MDMA would be best avoided)
penicillin
polymyxin
streptomycin
sulfamethoxazole
trimethoprim

The following antibiotics have the potential to be dangerous, because they inhibit one of the enzymes (CYP34A) that breaks down MDMA. Thus, you should be cautious (consider taking a 1/2 dose of MDMA) if you are taking one of these antibiotics. Antibiotics with a (*) indicate that people have rolled on this antibiotic safely -- though it is still recommended that you be careful with these.

amoxicillin *
clarithromycin
doxycycline (common acne med) *
erythromycin
ketoconazole* (but person experienced a very strong, long roll - proceed with caution!)
lansoprazole
primaquine
tetracycline*
troleandomycin

Please note that this is NOT a complete list of all antibiotics -- if you are taking an antibiotic that is not on this list, PLEASE make a post in the Health Q&A Forum so that your antibiotic can be researched.

References:
www.pubmed.com
www.rxlist.com
www.bluelight.ru, Health Forum and Archive

Last edited by fairnymph; 09-12-2006 at 03:57.


V spoilerju je orginalen post iz bluelighta (vsebuje antibiotike in nekatera druga zdravila)
Zanesljive in dobro preverljive podatke o tem kaj se metabolizira čez kateri citokrom je težko najti. Najdeš tudi nasprotujoče si podatke (azitromicin, ciprofloksacin).


Spodaj so našteti antibiotiki, ki so potencialno nevarni za kombiniranje z MDMA (inhibirajo CYP3A4, zato naj bi koncentracija MDMA v krvi narasla). Nekatere izmed njih so ljudje kombinirali z MDMA brez težav:
azitromicin (nekje piše ja, drugje ne)
eritromicin
klaritromicin
ciprofloksacin (nekje piše ja, drugje ne)
norfloksacin
kloramfenikol

MDMA + ANTIMIKOTIKI
Spodaj našeti antimikoti inhibirajo CYP3A4:
ketokonazol
itrakonazol
flukonazol
vorikonazol

MDMA + PROTIVIRUSNA ZDRAVILA
Spodaj našeteti so proteazni inhibitorji, ki se uporabljajo pri zdravljenju okužbe z virusom HIV (inhibirajo CYP3A4):
ritonavir
indinavir
nelfinavir
sakvinavir


* Seznam je daleč od popolnega.
** CYP2D6 in CYP3A4 inhibirajo tudi nekateri selektivni inhibitorji ponovnega privzema serotonina (SSRI), kemoterapevtiki, antipsihotiki, antihistaminiki, CYP3A4 tudi sok od grenivke, itd.
*** Za več informacij o posameznem zdravilu bo potrebno dodatno iskanje po Internetu.


PRISOTNOST MDMA V TELESU
Razpolovna doba 100 mg MDMA je 8,96h (+/- 2,27h)*.
Pri testiranju (npr. strokovni pregled) se lahko detektira metabolite MDMA v urini v povprečju do 72h (pri intenzivnejši uporabi tudi do 5 dni). To je približno enako kot pri amfetaminu. Poudariti pa je treba, da je zadeva odvisna tudi od načina testiranja vzorca. V vzorcu las lahko najdemo sledove uporabe do 90 dni.

* de la Torre R. Farré M. Roset PN. et al. Pharmacology of MDMA in humans. Ann N Y Acad Sci. 2000 Sep; 914:225-37.


VIRI
Originalna tema na www.bluelight.ru
CYP3A4 - wikipedia
CYP2D6 - wikipedia
PubMed
Flockhart DA. Drug Interactions: Cytochrome P450 Drug Interaction Table 5.0
Drug interactions due to cytochrome P450


DA POVEZAVE
Kateri ekstaziji zadnje čase krožijo pri nas?
Antibiotiki in MDMA
Hramba fenetilaminov
MDMA izomere
Predavanje: MDMA v psihoterapiji
MDMA Prvič
candyflipping :) LSD+MDMA
MDMA high (debata o doživljanju pravega MDMA feelinga ; nekaj tudi o izomerah)
Report !!veteranov!! konzumiranja ekstazija

ZUNANJE POVEZAVE
Erowid MDMA (ecstasy)
Wikipedia ENG MDMA
Bluelight Ecstasy Discussion forum
Drugs Forum Ecstasy & MDMA forum
MAPS MDMA research
Pill Reports ecstasy pill testing

Global Drug Survey vodič.

* Upam da je v tekstu čimmanj napak. Če pa kdo kaj najde pa mi naj sporoči, da popravim.

Edited by Kotalko
Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Replies 64
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • 2 weeks later...

Amm pod učinki podrobneje: izboljšanje zaznave taktilnih dražljajev (objemanje, poljubljanje, ...) no za ostale učinke me nekak boli k... jas jem občasno kak knof ravno zarad sexa all night in norih orgazmov, občutkov...

 

seveda preden vzamem knof/e se dobr najem, da je rezerva in se nafilam z a,b,c, kalcij, železo vitamini......pol kasneje se pa samo prepustim sproščeno toku, ko prime knof...pri meni povprečno 1 ura traja da prime...end.

Edited by presky
Link to comment
 • 6 months later...

a mi lahko kdo pove, kok mdmaja se poje priporočljivo, na težo 50kg, ženski spol?

 

Odvisn kakšno izkušnjo hočeš/iščeš. Poleg kar nekaj drugih faktorjev. A si zdrava? oz. maš kakšne (bilokakšne) bolezni... vključno s psihičnimi/psihiatričnimi težavami

 

osebno zagovarjam Erowid http://www.erowid.or...mdma_dose.shtml (ti se lahko najdeš pod 'small people')

 

Mislm, da pr ženskah igra vlogo tud obdobje menstruacije... hormoni ptf

Edited by drogfart
Link to comment

aja? tega pa nism vedla... thanks.

 

Mal pobrskej na BL (search: menstrual cycle and MDMA, menstrual cycle and drugs... )

 

http://www.bluelight...searchid=937411

 

Amfetamin vs. menstra:

http://www.bluelight...menstrual+cycle

 

The following effects DO NOT usually apply to women taking hormonal birth control (the pill, depo provera, norplant, etc).

 

Does the time of the month affect how high I'll get and how much I'll hurt my brain?

 

Yes. When estrogen levels are high (during the late follicular stage, corresponding to days 8-13 of the menstrualcycle, where day 1 is the first day of your period), various different effects have been observed with amphetamine use. During this time (when estrogen levels are high and progesterone levels are low), more dopamine is released and less is broken down than at other times.

 

In research, women reported feeling more “high,” “energetic and intellectually efficient,” and “euphoric,” and liking and wanting the drug more when amphetamines were administered during this part of the cycle, as compared with other times. Similarily, cocaine is more enjoyable and potent during this time of month as well. The follicular phase in general (days 1-13) tends to be a better time for stimulant use than the luteal phase (days 14-beginning of period). The comedown is also better (milder, with fewer nasty side effects) during this part of the month.

 

Another benefit of stimulant use during the late follicular stage (days 8-13 of the menstrualcycle), is that as a result of elevated estrogen levels, neurotoxicity from the drugs is decreased -- i.e. it's better for you brain to get high at this time of the month, and you're more likely to have an enjoyable experience all around.

 

Can amphetamines affect when I get my period, and should I be worried if I stop getting my period altogether when using amphetamines?

 

Many recreational drugs can affect a woman's menstrualcycle, with stimulants like the amphetamines and opiates having the most influence. It is very common for a woman's period to come early, come late, or stop completely for a while, especially if the woman is usually a bit irregular or if she is thin. Stress and low body fat contribute to menstrual irregularity, and many women who use stimulants lose some weight and eat less than they might normally, which only increases the effect on the menstrualcycle.

 

You should NOT be worried if your period is thrown off by stimulant use, unless you have become unhealthily thin or you are abusing stimulants (using them multiple times a week). If that is the case, then it is possible that your stimulant use may make it more difficult to regain cycle regularity once you stop using.

Amphetamines have never been shown to affect fertility, however, so you certainly shouldn't be concerned about having children later. There is no reason to think that stimulant use is harmful to reproductive organs.

 

Written and Compiled by fairnymph on 11/18/02, for The New Bluelight

 

References:

White T, Justice A, de Wit H. Differential subjective effects of D-amphetamine by gender, hormone levels and menstrualcycle phase. Pharmacol Biochem Behav. 2002 Nov;73(4):729.

Justice AJ, De Wit H.Acute effects of d-amphetamine during the early and late follicular phases of the menstrualcycle in women. Pharmacol Biochem Behav. 2000 Jul;66(3):509-15.

Justice AJ, De Wit H. Acute effects of estradiol pretreatment on the response to d-amphetamine in women. Neuroendocrinology. 2000 Jan;71(1):51-9.

And the Health Q&A Forum and Archive @ www.bluelight.ru

 

Najbolj kredibilni posti so od fairnymph (afaik)

 

mho enako velja za MDMA kot za amfetamin, glede menstre...

LP

 

Uporaben limk je tud BL essential guide:

http://www.bluelight.ru/vb/threads/79027-MDMA-Essential-Guide-v1-00

Edited by drogfart
Link to comment
 • 2 months later...
 • 4 months later...
 • 1 month later...

Zdravo. Pred kratkim sem spoznal nekoga, ki mi je reku da lahko pač mdma zrihta, in kokr vem je to zlo težko dobit v sloveniji? No, pa mi je reku tako (vsaj men se je zdel) preveč nizko ceno, tm EDIT za pač gram. A je to možno al je prenizka cena?

Edited by Kotalko
o cenah se ne govori
Link to comment

Zdravo Dandi

 

Tako je... dobavljivost in cena sta zelo relativna. Od tega kje se nahajaš in v kakšnih krogih si je odvisno kakšna bo cena in tudi zaloga. So pa stvari ki jih je mnogo težje dobit kot je MDMA v kristalu.

Predlagam ti da si priskrbiš hitri test-v tvojem primeru Marquisov reagent (google) in z njim testiraš kupljen kristal. V primeru da se ne obarva tako kot bi se po navodilih moralo (ćrno do vijoličasto) lahko lepo vrneš to znancu, uporaba se lahko slabo konča saj neveš kaj si dobil. Na DA točki v ljubljani lahko kupiš test ali pa preko interneta.

 

Orientirati se po ceni je lahko zelo zavajujoče. Seveda je takoj malo sumljivo če je nekaj zelo poceni... imaš možnost testirat kar kupiš tko da le dej ;) Nekateri imajo doma kile mdmaja medtem ko lahko drugi o tem le sanjajo :) Kakšna bo cena pri prvem in drugem lahko sam pogruntaš :)

Link to comment

Zdravo. Pred kratkim sem spoznal nekoga, ki mi je reku da lahko pač mdma zrihta, in kokr vem je to zlo težko dobit v sloveniji? No, pa mi je reku tako (vsaj men se je zdel) preveč nizko ceno, tm EDIT za pač gram. A je to možno al je prenizka cena?

 

tud mi smo dobival kristale po smešni ceni, sam se je pol izkazal da smo dobival metilon :|

Link to comment
 • 4 months later...

Mene pa zanima, če je kdo že kdaj vzel mdma oziroma ecstasy v bl terapevtske namene? Z mdma že imam izkušnje, a nikoli izven partijev. Zadnje čase trpim za anksioznostjo in občasnimi paničnimi napadi, pa sm začela razmišljat, da bi vzela v mdma v nekem pač safe environment v družbi oseb, k jih zaupam in si naredla eno tako seanso. Je kakšna možnost, da mi anksioznost še poslabša?

Link to comment

da bi se prav spravil jest mdma s tem namenom se mi še ni zgodilo

 

je pa že večkrat prišlo do tega da sem v dobri družbi pojedel manjšo dozo in sem potem razlagal stvari za katere sem bil potem vesel da sem jih spravil iz sebe ker sem se bolje počutil

 

meni osebno zraven vedno paše spit kakšno pivo ker alkohol in mdma v kombinaciji delujeta name bolj sproščujoče kot pa sam mdma

Link to comment
 • 1 month later...

Je slišu kdo kej za "MDMA" v pasti? Pri nas se na veliko prodaja neka bela pasta, diler trdi da je MDMA, uni ko so pa probal pa pravjo da je podobn sam da ni to to, pa usi so mel zjutri čist vijolčne roke pa kolene zjutri, pa so pojedl vsak sam po 2x0.15g.. je možno da bi biu metilon al pa MDMA namešan pa ful navlažen..?

Link to comment

Mene pa zanima, če je kdo že kdaj vzel mdma oziroma ecstasy v bl terapevtske namene? Z mdma že imam izkušnje, a nikoli izven partijev. Zadnje čase trpim za anksioznostjo in občasnimi paničnimi napadi, pa sm začela razmišljat, da bi vzela v mdma v nekem pač safe environment v družbi oseb, k jih zaupam in si naredla eno tako seanso. Je kakšna možnost, da mi anksioznost še poslabša?

 

Namen je to storit nekje do konca leta. Bo report :)

Link to comment
 • 2 weeks later...

Je slišu kdo kej za "MDMA" v pasti? Pri nas se na veliko prodaja neka bela pasta, diler trdi da je MDMA, uni ko so pa probal pa pravjo da je podobn sam da ni to to, pa usi so mel zjutri čist vijolčne roke pa kolene zjutri, pa so pojedl vsak sam po 2x0.15g.. je možno da bi biu metilon al pa MDMA namešan pa ful navlažen..?

 

mdma ima zelo specifičen vonj in okus. na tvojem mestu bi en majhen delček dal na jezik pa videl a je okus fejst grenak (mdmajevski)

Link to comment

mdma ima zelo specifičen vonj in okus. na tvojem mestu bi en majhen delček dal na jezik pa videl a je okus fejst grenak (mdmajevski)

 

Alien the super analysis tool :D Se strinjam, da ima MDMA zelo specifičen vonj vendar kakršna koli analiza na podlagi jezika je larifari in nevarno početje. :) Metilon je tud fejst grenak, pa velika večina ostalih drog prav tako. Tukaj bi ti dosti lahko povedal Marquis reagent (EZ test- dostopen na DA info točki) Metilon reagira rumeno medtem ko MDMA črno-vijolično. Vijolične roke in kolena pa so znak vazokonstrikcije oz. stiskanja žil. Če je še kaj tega se lahko prinese na DA in potem dalje v laboratorij.

Link to comment
 • 6 months later...

heh okus... ne rečem, ene reči imajo zelo specifičnega (benzofurani... imo ločim na slepo med 5/6-apb in 5/6-mapb.. med 5 in 6 apb, 5 in 6 mapb in za apdbje ne bi dal roke v ogenj...), samo to je daleč od 100%, reagenti tud niso 100% (ni mdma primer, ampak da se dost enostavno naredit 25x-nbxx pivnik, ki bo z reagenti dal enake barve kot lsd) so pa bližje, laboratorij še bližje, več laboratorijev najbližje (jebat ga, tud v laboratoriju se lahko zmotijo)....

je še par drugih specifičnih značilnosti po katerih lahko prepoznaš kaj... bk-2c-b + voda + kis + soda bikarbona (+voda in mogoče mal sode bikarbone = vijolično, dodaš kis prozorno... lahko delaš cel dan)... 4-fa posnifaš in če te tolko boli, da bi naslednjič raje šel do najbolj zajebanega modela v okolici in mu rekel, naj te po nosu, pol bi tudi znal bit 4-fa

 

>Mene pa zanima kko je to z barvo kristalov..a ma kej veze al je bol beu al bol rjav... Ce ma kiri je bol cist mdma?

bel kristal je bolj čist, rjavkasti so ker na koncu sinteze ne odstranijo vseh ostankov sinteze, ker gre pri tem neki mdmaja stran -> nižji zaslužek

je pa res da že par % primesi lahko orenk spremeni barvo, učinek pa je isti

če maš pa res željo maš na googlu postopeke za očistit do konca (google mdma purification pa mdma wash pa mdma recrystalization...), samo boš pri tem izgubil tudi neki mdmaja

Edited by mirza3
Link to comment

Mene pa zanima kko je to z barvo kristalov..a ma kej veze al je bol beu al bol rjav... Ce ma kiri je bol cist mdma?

 

načeloma bi moral bit čisti mdma bel

 

ampak čistega mdmaja ne boš videl, tut če bo bele barve

 

po mojih izkušnjah barva nima veze s kvaliteto

Link to comment
 • 4 months later...
 • 2 months later...
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.