Jump to content

Novoletna Katalizatorska Kataklizma


Recommended Posts

"There is no such thing as a bad trip, only HARD ones".

OBOROŽITEV: 4g posušenih »tajvanskih« gob, 1 ekstazi telebajsek (cca 140mg MDMA), par gramov trave

ČAS: 31.12.2010 20h – 1.1.2011 4-5h

LOKACIJA: doma (najbolj udobno in varno kakor je možno)

Se opravičujem za dolžino ampak če se že piše se napiše orng.

 

Set and setting

Za novo leto sem se odločil ponoviti lanskoletno razdejanje z gobami, tokrat z višjo dozo. Zraven sta bila še 2 dobra prijatelja, ki sta imela približno enako količino municije. To je bil moj približno dvanajsti gobarski trip, vsi prej so bili z manjšimi količinami ter v občutno lepšem počutju. Te gobe pa sem jedel samo enkrat prej in sicer dobrega 1,5g brez kajenja trave.

 

Psihično počutje zadnje čase ni bilo ravno najboljše zaradi problemov, ki jih tu ne mislim opisovat. Za bonus pa sem bil še šibkega zdravja, saj sem imel par dni prej vročino. Kljub temu pa sem bil odločen, da to speljem na novo leto ker je bila to redka priložnost, da sem lahko doma brez kakršnih koli motenj zunanjega sveta. Do sedaj še nisem imel »bed« tripa tudi se nisem namenoma podal v konzumiranje take količine psihadelikov izključno v iskanju pomoči ali bolje rečeno spremembe zornega kota k problemu. Vsekakor pa ne morem nobenemu kaj podobnega priporočiti.

 

Velja pa opozoriti, da sem se pisanja lotil predvsem zase in ne vidim smisla o opisovanju in razlaganju dobrih trenutkov tripa, čeprav so bili tudi ti prisotni.

Explore the rabbit hole

20:10 – Pojem 2g gob ter čez kakih 10 ali 15 minut še 0,6. Okrog pol devetih se počasi začne, barve postanejo bolj izrazite, glasba v dnevni sobi počasi dobiva vse možne surroud certifikate, zavese počasi začnejo valovati...

 

Odločimo se, da je jelka malo preveč okrašena zato izklopim dve tretjini belih lučk, ostanejo samo še male bele ledice, ki diskretno prižigajo in ugašajo celo čas tripa.

 

Začnejo se smehi, zvije se joint. Na poti v klet in nazaj v dnevno sobo je hoja že čudna, vse je vedno bolj smešno...

 

(od tu naprej je spomin razrezan in popačen, vseh stvari se ne spomnim izredno jasno, ali pa se je kakšna stvar dogajala občutno manj oz. Več časa kot je opisano spodaj, možno je tudi da bom zgrešil vrstni red nekaterih podrobnosti)

 

Gobe se še vedno dvigujejo... Cel čas tripa smo bili več ali manj na kavču, na TVju pa vizualizacije glasbe (goa trance, dubstep, chillout, darkpsy ipd.), ki je razsvetljevala dnevno sobo s pomočjo jelke...

 

Prava norišnica se je začela kot vedno po skajenem jointu...Prišel je dobro poznan in izrazit kaos, ki ga da trava. Učinki gob se povečajo, zunanji svet je vedno bolj čuden, mraz počasi in zanesljivo prodira skozi zadetost in zdravje se slabša...Vrnem se na kavč; toplina in udobje, še par požirkov vročega čaja da se hitreje ogrejem vmes pa me že odnaša.

 

Do sedaj sem poskusil 3 različne vrste gob in te so prve, da po njih nisem videl dobro poznanih vzorcev prelepih barv, ampak so se mi kar direktno začele pojavljati konkretne podobe, ki so bile ob zaprtih očeh izredno žive in jasne (1,5g so bile veliko manj vizualne kot enaka doza cambodia cubensis).

 

Čeprav sem večino časa čutil močno prisotnost prijateljev v prostoru sem v določenih trenutkih doživljal občutke popolne samote, pa ne mislim da sem se poglobil vase, ampak da sem bil vržen v to, da sem nekako…kot da bi lebdel v popolni temi čeprav sem videl prostor v katerem sem se nahajal v realnosti. Ob tem so me spremljale zlovešče podobe določenih oseb ter nekaj bolj fantazijskih zadev.

 

Dobro se spomnim tudi podobe moškega z zajčjo glavo (za enkrat sem v precepu in ne moram reči zagotovo kako natančno je bil videti), ki mi v vsej 3D veličini na rokah ponuja nekaj..nisem ravno najbolj prepričan toda zdi se mi da je imel v eni roki flašo alkohola v drugi pa tablete, morda ekstazi. Vmes se mi je zdelo da slišim nekakšno zaničevalno smejanje ampak se je izgubljalo v zvoku psy tranca (GMS, No Rules album – če se že gremo sprat, naj pere konkretno).

 

To stanje sicer ni dolgo trajalo se je pa ponovilo večkrat med približno 2urnim vrhuncem tripa. Zadevo je poslabšal še prehlad, ki se je počasi slabšal vse od kajenja na prijetnih -10 stopinjah zunaj.

 

Poleg zajca so bile še druge neprijetne stvari, nekatere bom izpustil. Omenil pa bom, da vedno ko se je miselni tok obrnil proti določeni osebi sem začutil nekakšen močan stisk v pljučih, kot da bi dobil udarec v trebuh in nekaj sekund ne bi mogel normalno vdihniti ali izdihniti zraka, zraven pa skoraj fizično začutil psihično težo oz. bolečino problema. Lahko bi celo rekel, da sem imel vsakič nekaj trenutkov občutka popolne groze in nemoči, nekakšne duhovne paralize, medtem ko sem čutil nekakšen val, ki se je vedno širil od srca po celem telesu in dosegel glavo ter konice prstov v sekundi ali dveh (seveda relativnih sekund).

 

Kot sem že omenil, to stanje ni bilo prisotno celi 2 uri ampak se je vrnilo kakšnih 10-20x za nekaj trenutkov (sekund, minut?) preden sem misli preusmeril drugam ter vmes dostikrat naletel na zajca (kot da bi me opominjal naj naložim bonbon, da bo izkušnja lažja? Ali pa me morda izzival naj večkrat pobegnem pred problemi z opojnimi substancami? Morda pa me je samo hotel opomniti, da bo na koncu vse v redu, morda kaj četrtega?). Je bil res grozen? Morda je hotel samo pomagati?

 

No da ne bo to nek horror trip report, ker vsekakor ni bilo neprestano tako kot je zgoraj opisano. Lahko omenim še par drugih stvari. Kot vedno smo imeli za pit sok in vodo, za jest pa neke čokoladne medenjake ter par drugih dobrot.

 

Ker sem doživljal občasne zgoraj opisane težave sem se vmes parkrat zamotil s čokoladnim medenjakom. Neverjetno močno mešanje čutov se je dogajalo cel čas ampak hrana...hrana je tisto pravo. Način kako cel prostor dobi čokoladen vajb in prijazne sladke odtenke barv...Pa občutek da hrane nimam v ustih ker ne čutiš ne jezika ne zob ampak se vse skupaj dogaja nekje v notranjosti telesa, možganov...

Vsakič, ko sem preživel ugriz in pogoltnil sem rabil kakšno minuto, da sem prišel k sebi od intenzivnosti izkušnje...čeprav je »okus« bledel še nekaj časa.

 

Seveda so tako kot piškoti in čokolada tudi hoja na WC zaradi veliko popite količine del vsakega gobiranja. Če povem po resnici tokrat nisem užival ob ogledu raznoraznih stvari, ki so jih počele ploščice, ker me je vedno znova prevzemal občutek mrzle samote in sem samo čakal, da se spet začnejo kazati »negativna« plat tripa, zato se nisem dolgo zadrževal v kopalnici.

 

Enkrat sem se tudi zagledal v svoje oči v ogledalu za kake pol minute mogoče par minut več, mogoče samo par sekund, kdo bi vedel...pojavilo se je mešanje misli glede samopodobe od pozitivnih do vedno bolj negativnih, ki so začele dajati občutek popolne groze v črnini in globini razširjenih zenic v katerih se je dalo videti marsikaj...WC je zmeraj zajeban :D

 

No, da ne bo trip report predolg, bom preskočil opisovanje nezemeljskih zvokov in zategovanja ob poslušanju psihadeličnega trensa, tudi jelka bi si zaslužila kak odstavek ali dva, kot neka vrsta žive entitete, ki nadzoruje energijo v prostoru s svojim včasih počasnim včasih hitrejšem utripanju v beli svetlobi.

 

Ko so gobe začele popuščati, smo takoj imeli debate o tem kako je bilo čeprav še zdaleč ni bilo konec obleganja podzavesti...Takrat sem tudi ugotovil, da sta prisotna prijatelja precej manj zadeta. Ker sem se že prej odločil, da bo večer rahlo z glavo skozi zid sem pojedel še 1,4g gob, ki so mi ostale. Točne ure ne vem, ker noben ni bil ravno v stanju razumevanja časa ali pa nam je bilo samo vseeno za čas in kdaj bo ura odbila polnoč.

 

Čez kake dobre pol ure, ko so prijele smo šli še kadit, ali pa smo to naredili že pred tem, ne vem. V glavnem drugi vrhunec je bil nižji kot prvi in bolj blagodejen, čeprav so se spet kazali (potlačeni) problemi toda tokrat na manj grob način, tudi telesno me ni tako »metalo«. Glasbo pa sem v določenih trenutkih celo prepoznal kot nekaj kar sem že poslušal (Hallucinogen).

 

Nekje okrog polnoči so se stvari spet začele umirjati, ognjemet soseske sem gledal samo kakšno minuto, saj sem kar čutil kako me mraz stiska za vrat. Nekaj časa sem opazoval rakete tudi skozi okno ampak mi niso bile kaj pretirano zanimive saj sem imel polno glavo misli o stvareh, ki so se mi dogajale pred tem. Je pa definitivno zanimiva izkušnja opazovanja kako ljudje na vseh koncih z veliko vnemo razstreljujejo nebo ob spremljavi darkpsy-a.

 

Vmes ali po ognjemetu smo se malo bombardirali z dubstep-om, okrog enih zjutraj, ko so bile gobe že globoko v zatonu, sem se po parih minutah okrevanja odločil, da bo telebajsek za porabit. Ker smo bli vsi trije na bonbonih (ali pa imam samo tak občutek) smo se preselili v drug prostor z boljšimi zvočniki, kjer smo nadaljnje 2-3ure na visoki jakosti poslušali vse od hardcora, schranza, techna...in malo razgibavali podebiljene noge.

 

Vmes sem šel še enkrat kadit, kar mi je še bolj zabetoniralo grlo in načelo glas, posebnega učinka pa ni bilo. Ko so bonboni začeli popuščati smo se vrnili v dnevno sobo na kavč kjer smo počasi zaspali ob zvokih Vibrasphere.

 

Zbudil sem se okrog 6ih ali 7ih popolnoma uničen ter skoraj brez glasu, spanje sem nadaljeval do kakih 10ih. Počutje se je nekako slabšalo vse popoldne saj so mi po glavi nonstop hodile misli o težkih trenutkih tripa, marsikateri trenutek tistega popoldneva je bil na robu solz. Potem sem nekaj pojedel, šel spat, se zbudil, nekaj pojedel, šel spat...

 

After the blast

Danes je nedelja, počutje je občutno boljše. Tudi tole pisanje mi je marsikaj pomagalo sestaviti skupaj. Nekaterih podrobnosti seveda nisem vključil, ker še ne vem kaj pomenijo ali pa jih ne želim deliti z nikomer.

 

Overall sem vesel, da sem šel čez to čeprav še ne vem kako mi bo pomagalo...bi bilo pa precej lažje, če ne bi bil tok prehlajen, telebajsek je pa kar v redu zaključil zadevo, saj sem lahko za par ur pozabil na trip ravno toliko, da sem za par ur zaspal, preden me je zadel aftershock, ki se je med pisanjem tega reporta spremenil v nekaj veliko bolj blagega, čeprav še nisem sestavil nobenega odgovora na »zastavljena« vprašanja in sem prepričan, da je trenutno dobro počutje bolj začasno, je pa nekakšen napredek.

 

Skoraj bi lahko napisal, da se že veselim naslednjega tripa ampak se mi zdi, da bi bilo to kar malo nespoštljivo do celotnega terorja, ki sem ga doživljal med tripom...Ah...pa saj sploh ni bilo tako slabo! MOAR! :zor:

 

 

Just because you love someone doesn't mean you have to be involved with them. Love is not a bandage to cover wounds.

Hugh Elliott

:juhu:

Link to comment

super report. tega manjka, sploh zadnje čase ta del foruma nekako spi. tako da vse pohvale! tudi sam sem prelen za reporte ali sem pa samo prestar. evo, obljubim kakšnega v prihodnosti.

hja kar konkretna pralnica, res si se poglobil samo v negativna občutja, morda si se preveč ukvarjal z svojimi ""problemi"", kaj pa vem.. pohvalno pa je, da si pred vožnjo pripneš varnostni pas, morda pa družba na potovanju ni bila prava?

ti kar še napiši kakšen report, saj ga bolj zase, da razčleniš vse skupaj, verjemi da vsi popotniki radi preberejo izkušnje drugih, le komentirajo bolj malo, naj te to ne moti, to pač ni počivališče. LP!

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

6 weeks later

 

Ko gledam nazaj mi je edino žal, da nisem v 1. rundi pojedel več, da bi lahkotnejšo 2. kombiniral z bonbonom.

Po drugi strani pa dvomim, da bom še kdaj gobiral tako šibkega zdravja, vsaj ne s tako dozo s takim namenom.

 

Kaj pa psiha? Počasi in zanesljivo potuje proti površju, do obrežja bo pa še trajalo.

 

Pa malo mi je žal, da nisem bolje reporta napisal...bo naslednjič upam boljši.

Stay tuned for another episode ;)

 

 

@nibbler, hvala za komentar

Link to comment
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.