Jump to content

gobice in saunanje


Recommended Posts

Ponudila se je lepa božična priložnost, izkoristiti prijetno s koristnim in porabiti gobe, ki so stale kak mesec, čakajoč pravo doživetje. Osebe ki me poznajo vedo, da kemije sploh ne maram, gobic pa se načeloma ne branim. Ponavadi se prijetno-igrivo-norčavo razživim in si pustim biti to, kar drugače nisem.

 

Sicer ne vem, od kje točno ideja da bi vzela 2.1g tajvank v sauni (šibkejših za polovico), ampak prostor mi dosti pomeni, saj sem hodila sem ko sem potrebovala čas za razmislek in relaksacijo.

 

Izbrala sem si mogoče malce neprimeren prednovoletni čas, sauna je bila tokrat bolj polna kot ponavadi, a gobe so se pač želele porabiti. :grin:

 

12.30, pojedla gobe, ter ob 13.00 s fantom vstopila v svet saun. Na hitro sem mu razkazala plac, rezervirala sva si ležalnike ter odšla do prve saune.

 

1. rimska: manj vroča, vlažna; notri poslikane stene rimskih doživetij, vzorčast marmor. Bila sva še sama notri, začelo se je dogajat. Ideja, da so rimljani v saunah počeli razvratne stvari, se opijali ter razvajali :hihi: se mi je zdela še kako resnična. Konkretno so se mi začeli pojavljati vzorci.

 

tuš, čiliranje na ležalnikih. Pogovor, hihitanje ter pranje ob gledanju valujočega in utripajočega stropa. Pojdla košček čokolade, katera mi je razvajala brbončice, vendar je bilo tako lizanje kot pitje vode izjemno težko :D

 

2. 5 minut, rustikalna finska savna; suha ter vroča; lesena, utripajoče luči v notranjosti. Še vedno so mi šli po mislih rimljani. Izrezane stene ter notri soji rdeče luči pa so v meni prebudila poredne misli. :grin:

 

tuš, pavza prib. 15min, sedenje na klopci pred aromatično sauno; iz katere je kasneje prišla znanka ter me spraševala o faxu. Nisem mela pojma kaj govorim ter o katerem faxu me sprašuje :D

 

3. zeliščna: manj vroča, suha, vonjave zelišč; čez cele stene svetle slike sadja; povzročile da so se vsi čuti odprli. Povezali so se tip, voh, vid, sluh; v eno celoto, ki me je obkrožila ter ščitila. Vzorci so ponoreli, premikalo se je takorekoč vse.

 

tuš, čudno beganje kakšnih 5 minut, nato sem kar zavila v svojo najljubšo turško sauno.

 

4. parna: vlažna, srednje vroča; vzorci: zvezde na nebu, ki povezujejo zvezde v ozvezdja horoskopa. Odprla se mi je povezava in naveza iz prejšnega dne, vse kar mi je povedala gospodična wačr, sem še enkrat povezalo v celoto, občutila sem besede, medtem pa sem bila zagledana v znamenja, katera so bila s prikazana z lučmi. Toplina je prevzela tako celotno telo, kot tudi notranjost. Mirna sem zapustila prostor. (Zadeva je končno za mano.)

 

14.30 tuš, pavza, ležalniki. Malo me je začel psihirat zarad folka, ampak me je fant pomiril. Vzorci so se počasi umirjali, čeprav na momente me je še konkretno pralo. Vse mi je blo še vedno konkretno smešno, sploh gospa, ki se je pokrita in ogrnjena z ruho sprehajala mimo ležalnika. Prižgala sva winamp vizualizacije, potiho dramič in padala sem v svet, ko so me prijetno žgačkale lovke iz kompa.

 

počasi se je stanje normaliziralo, če izvzamem občasne trenutke hihitanja ter nekakšnih blagih vizualizacije. Šla sva še v rimsko ter parno, ter končala saunanje ob 6 uri.

 

TOP trip, mogoče ponovim poleti, ko bo manj ljudi.

+ na koncu me je pozabavala misel, kako bi analizirala ostale, kako so dejemali današnje saunanje, saj me je zanimalo koliko sem (če sem jih) motila :blushes: tipo v tej smiri, kakšna seminarska na področju analize obnašanja drugin in tko blabla,.... :D:cik:

 

ps: ne jem pogosto gob, to je bilo četrtič. Odsvetujem gobiranje v sauni, to počnite tam, kjer se počutite domače in varno! meni je pač ta prostor domač in mi nudi zavetje :)

Edited by helenca
Link to comment
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.