Jump to content

VJ - EYE CANDY STUFF

Recommended Posts

Zanima me, če poleg DJjev tule lurka kakšen VJ?

Nekaj sem se podal v vode Resoluma pa me zanima, kakšne stvari se kaj uporabljajo po sloveniji?

Mislim predvsem programi, posnetki, ipd. Za luči in te stvari me (še) ne zanima.

V inboxu vem da imajo resolume ker velikokrat vidim loope ki jih dobiš zraven (model z macolo, velika antena, vrteča zvezda, rak ,...).

V K4 sem bil pa samo enkrat in sem bil čisto navdušen ko sem videl, da celo dajo nekaj na to (tudi v napovednikih partyjev je omenjen tudi VJ, kar nisem videl še nikjer).

Edited by catal
  • 4 weeks later...
  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zanima me, če poleg DJjev tule lurka kakšen VJ?

Nekaj sem se podal v vode Resoluma pa me zanima, kakšne stvari se kaj uporabljajo po sloveniji?

Mislim predvsem programi, posnetki, ipd. Za luči in te stvari me (še) ne zanima.

V inboxu vem da imajo resolume ker velikokrat vidim loope ki jih dobiš zraven (model z macolo, velika antena, vrteča zvezda, rak ,...).

V K4 sem bil pa samo enkrat in sem bil čisto navdušen ko sem videl, da celo dajo nekaj na to (tudi v napovednikih partyjev je omenjen tudi VJ, kar nisem videl še nikjer).

:)

Vj Rasta on the mouse

Phone: +386 (0) 41 89 19 35

mail: contact@vjrasta.tv

• 1 year later...

u 4ki so mel ful hude posnetke...ko sm gledu to še konkretno zadet je blo čist oh in sploh...sploh so mi všeč kaki industrijski inserti, folk v proizvodnji pa ta scena:)

drgač pa u gradcu k sm bil na partiju ene 4 leta nazaj tut ful hud filmčki...avstrijci znajo!

pa mene tut zanima za kakšen program k lahko obdeluješ te filmče pa sestavš "set" filmčkov

• 2 weeks later...

standard za uporabo je resolume. ker je zlo user friendly in ma fajn efekte. Se zna pa hitr krešat sploh ob nepravilni uporabi klipov, da niso konvertani v isti kodek, isto resolucijo itd. Tudi ta nov 3.xx je precej bolj spedenan, kot dvojka. Res pa je ,da rabiš višje izdaje kot 3.1, ker le ta se kreša na hard. Velik mac based folka uporablja tudi module 8. Potem imaš pa še VJ Fška, ki ponavad dela na principu mappinga, uporablja pa kombinacijo, kjer vbistvu sam spiše kontrole, efekte in vse (je bolj development tool) in pol nek objekt predvaja/projicira na določen kos stiroporja (mapping).

Elegantno se tudi rešiš težav s krešanjem in pregrevanjem tudi tako, da goniš zadeve na manjši resoluciji, kar je itak logično, saj večina klubskih projektorjev ne preseže večje resolucije. Fajn je tudi da imaš vse skonvertan v istem formatu. Po kar nekaj špilih je kolega pršu do zaključka da mu trenutno najbolje laufajo motion jpegi ter .mov. Vse ostalo je more or less katastrofa

tudi opazil smo, da resolume na macu, nima nevem kakega performance boosta vs skonfigurerana in okrnjena win 7ka. Ima pa pri višjih izdajah bolj stabilno delovanje na dolgotrajni rok poganjanja (+6 ur)

lp

• 3 weeks later...

tole so top shit zadeve.HUDO.

1. projekcija uporablja foro pol prosojnih tkanin in neprosojnih tkanin s tem dobiš filing 3d,

so pa s tem ze tut experimenteral v k4

2. filmck

uporaba MAPPINGA, določiš na katere dele projektor projecira in na katere ne, nardiš masko in določiš lokacije, nejbolj je da imaš prov za to narejeno celotno animacjo. To tut kr nucajo pr nas, res pa še nisem videl take zadeve.

3. projekcija

uporaba Mappinga in res hudi oz. močni prejktorji, takih pa se zaenkrat se še ne da zrentat v Sloveniji, popravte me če se motm.

še dva slovenska VJa,

Edited by kronzzzl

2. filmck

uporaba MAPPINGA, določiš na katere dele projektor projecira in na katere ne, nardiš masko in določiš lokacije, nejbolj je da imaš prov za to narejeno celotno animacjo. To tut kr nucajo pr nas, res pa še nisem videl take zadeve.

K4 - ELEMENTS, Ben Klock je imel do sedaj najhudejšo sceno. :)

K4 - ELEMENTS, Ben Klock je imel do sedaj najhudejšo sceno. :)

To je pa naš (in še od nekaterih drugih ekip via nered, gumitwist..) rezident gospod fšk, ki se že dolgo poslužuje svoje varjante mapinga pa še marsikaj drugega. Verjetno se bodo vsi strinjal, da je že nekaj časa korak pred vsemi ostalimi vj-i pri nas, vsaj kar smo mi uspel čekirat..

je pa blo res nice na klocku ;-)

Slika objavljena (by ilona)

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...