Jump to content

40 mg paroxat + 2x pivo


Recommended Posts

FOAF mi je ravno poslal na mail tale report.

 

Okrog 8.00 pm naročim prvo Laško pivo in po kake pol ure postanem bolj zgovoren in sproščen. Občutki povsem običajni. Ob 9.00 pm Vzamem naenkrat dve 20mg tableti PAROXAT-a in naročim še eno pivo. Okrog 9.45 pm začutim prve učinke.

Popusti vsakršna napetost in v meni se naseli mir. V svojih gibih in besedah postajam počasnejši, vendar pa to ne vpliva na kognitivne sposobnosti, kar dokazuje intenzivno igranje šaha in pojavi se morda še boljša predikcija dogodkov na šahovnici kot običajno.

Okrog 11.00 pm začutim spremembo v svojem glasu, poveča se mi srčni utrip, začnem se potiti in hitro govoriti. Ob 11.30 pm se me loteva nemirnost in nikakor ne morem ne stati, ne sedeti. Obupen občutek suhih ust me sili v pitje ogromnih količin limonade. Okrog polnoči občutim veliko potrebo po kajenju in zaporedoma skadim vsaj 10 cigaret. Obenem premišljujem o dogodkih iz preteklosti, ki pa nimajo prav nobene čustvene konotacije in so zgolj kot fakti. Nisem sposoben reševanja nobenih miselnih problemov in se mi kratko malo jebe za vse. Začne se mi megliti vid in nisem sposoben brati, prav tako se slika rahlo trese in postanem občutljiv na vsakršno svetlobo. Okrog 2.00 am mi prvič gre na bruhanje, vendar pa kljub trudu, ne spravim nič iz sebe. To se ponavlja v presledkih vsako uro do 9-ih dopoldne.

Ob 4-ih zjutraj se še vedno mučim zaspati, vendar mi namišljen zvok traktorskega motorja ne da miru in se ga nikakor ne morem otresti. Še vedno se zelo potim in pijem veliko tekočine.

Počutje sicer ni nevzdržno, problem pa je predvsem, da ne morem fokusirati svojih misli, ki mi z visoko hitrostjo bežijo vsepovsod. Zaspim okrog 6 am in spim kako uro. Ko se zbudim me zvija v želodcu in sili na bruhanje, nimam nobenega apetita in tudi cigareti nimajo pravega okusa, le žeja, strašanska žeja. Moje roke se tresejo in pogled tu pa tam prekinejo navidezne iskre. Stanje se počasi normalizira. Sedaj ob 18 pm se mi roke še vedno malo tresejo, čustev je bore malo, vendar pa sem sposoben normalne komunikacije, dela in branja.

Zenice so na normalni velikosti, ostaja le neprijeten okus v ustih po vsaj 8 kratnem umivanju zob.

Ta kombinacija se mi zdi povsem nesmiselna, saj je čas rehabilitacije neprimerno daljši od

30-60minut dobrega počutja in hitrega mišljenja.

 

 

lp

Link to comment

A lahko dobiš podatek za katere je šlo? Mislim da so to extended release, zato tako dolg efekt.

AFAIK je paroxat v SLO samo navadna filmsko obložena tableta.

 

IMO je precejšen nesmisel SSRI-je jest za rekreativne namene.

Se pridružujem nesmiselnosti Edited by mato
Link to comment

Da mal pojasnim kaj je PAROXAT in opozorim, da je zadeva lahko že v manjših količinah zelo nevarna, sploh pa v kombinaciji z alkoholom.

PAROXAT je močan antidepresiv, ki se ga predpisuje le težjim bolnikom ki trpijo za depresijo in/ali anaksioznostjo.

Spada v skupino zdravil selektivnih zaviralcev seritonina. Delovanje tega zdravila ni popolnoma pojasnjeno in v skoraj vseh primerih jemanja povzroča stranske učinke. Kot sem napisal v lilinem postu me je že minimalna količina 40mg in liter piva skoraj pripeljala do serotoninskega simptoma, navzee (siljenje na bruhanje), insomnije (nespečnosti) in tremorja (omotice in tresenja).

Paroxat nikakor ne smemo uporabljati ob drugih psihotikih in opozoriti moram, da ima ob rednem uživanju zelo močne odtegnitvene učinke-možni so celo epileptični napadi.

Mene je presenetil močan učinek tega antidepresiva in ga ne bi priporočal nikomur, še posebej pa ne ljudem s poudarjenim destruktivnim mišljenjem.

Izkušnja je bila sicer zanimiva, ampak mi ne pride na pamet, da bi jo ponovil.

 

Lp, duser

Link to comment

minimalna količina 40mg in liter piva skoraj pripeljala do serotoninskega simptoma, n

Ne poznam primera SS na izključno SSRI, tud teoretično mislm, da je nemogoče.

SS bi doživel ob mešanju SSRI in MAOi.

 

Glede paroxata močno pretiravaš ;)

Tudi sam imam kar nekaj izkušenj z vsemi mogočimi antidepresivi (da ne boš mislu, da nabijam u prtazno) + 10 let dela na psihiatriji (opazovanje neštetih pacientov na vseh možnih zdravilih)

 

Paroxat je pač še en izmed mnogih SSRI, ki se ga predpisuje tudi najlažjim oblikam depresije ;) in je zelo varna tableta... tvoji simptomi so IMO v največji meri PLACEBO

Edited by mato
Link to comment

Res je, da nimam veliko izkušenj z antidepresivi in sem velik bolj občutljiv na te zadeve. Že izkušnja s cipralexom je bila zame nekaj ubitačnega pol si lah predstaulaš ka je zame šele tole :)

Res sm biu presenečen nad močnim učinkom, zato sm opozoru še vse občutlivce, ki se ne bašejo s tem lih redno...ka se alh dogaja. ;)

Link to comment

Ne poznam primera SS na izključno SSRI, tud teoretično mislm, da je nemogoče.

Se pardoniram, teoretično je ob SSRi overdose možno, ampak ni smrtno pri zdravem odraslem človeku.

The serotonergic toxicity of SSRIs increases with dose, but even in over-dose it is insufficient to cause fatalities from serotonin syndrome in healthy adults.

VIR 1

VIR 2

Edited by mato
Link to comment

Lepo, da se je duser opogumil in kar sam nadaljeval debato o svojem nesmiselnem in brezglavem podvigu. Priznam, da sem malo popizdila, ne glede na mojo toksikomansko kilometrino, ampak mam vseeno neko distanco do antidepresivov - sploh če ti niso nujno potrebni.

 

In če še povem kako izgleda človek nasledni dan po takšni dozici.. nečloveško apatičen sokolji pogled, brezčutna in neizrazita energija, ki odbija in daje občutek odvečnega človeka. Srčno upam, da je bilo zadnjič. Ti, ti neroda..

Link to comment

In če še povem kako izgleda človek nasledni dan po takšni dozici.. nečloveško apatičen sokolji pogled, brezčutna in neizrazita energija, ki odbija in daje občutek odvečnega človeka. Srčno upam, da je bilo zadnjič. Ti, ti neroda..

Glede na to kar sta povedala, je duser občutljiv na SSRI, tako, da očitno tu ni bil toliko placebo efekt.

So pa ti začetniški neprijetni stranski učinki ob rednem (terapevtskem) jemanju prehodne narave. Po približno 3-7 dneh izzvenijo oz. izgubijo na intenzivnosti. S časom pa se seveda lahko pojavijo kaki drugi neprijetni stranski učinki.

Edited by mato
Link to comment

AFAIK je paroxat v SLO samo navadna filmsko obložena tableta.

Bo držal. V SLO se dobi 20mg ali 30mg filmsko obloženih tablet.

Najbolj zanimivo mi je pa ravno to, da nemalokrat v začetni fazi zdravljenja poglobi anksioznost.. samodestruktivne misli postanejo intenzivnejše in poveča se možnost samomorilskih vzgibov. Ti simptomi pojenjajo, ko zdravilo začne delovati. Po teh podatkih sodeč res ni primeren za rekreativno rabo ali lajšanje trenutnih razpoloženjskih ˝padcev˝. Sploh pa je nesmiselna kakršnakoli kombinatorika.

V glavnem: report sem postala, ker sem opazila, da nekateri na formumu radi eksperimentirajo tudi z antidepresivi.

 

Če bo pa že kdo v podobni situaciji, je tule navedena kombinacija zdravil ali substanc, ki se odsvetujejo (skop povzetek navodil za uporabo):

- MAOi, acetilsalicinska kislina (aspirin) in druga protivnetna zdravila, antipsihotika tioridazon in pimozid, drugi antidepresivi (ssri in triciklični antidepresivi), triptofan, antipsihotiki, šentjanževka..

 

Po pameti.

Link to comment
  • 2 years later...

Dobil sem tablete wellbutrin (zaradi depresije), občutil sem nek evforični naval energije.

Se jih da snifat?

 

Ja lahko jih ampak ne vem zakaj bi jih????? Sam sem imel priložnost probat antidepresive, natančneje effexor (venlafaxine hydrochloride) in vem sam to, da prvih 14 dni (dokler tablete naj nebi primle) sem bil totalno zadet, zenice do roba, zategovanje, mvravljinci.... Ni pa bla to prijetna zadetost. Bil sem naboljen, nisem mogel spati prav, ker me je zategovalo, slabost v želodcu je bla nonstop prisotna. Vse je blo baaaaaaaaaad, le to, da sem bil nekako zadet mi je blo fanj :D. No po 14dneh učinka ni blo več, ostala, je le navlečenost. Ali so antidepresivi pomagali??? Bolj bi reku da ne. Mel sem filing, da so mi nardili več brain damagea kot vse drogice prej skupaj. Ubistvu so droga in to full močna droga z bednimi učinki :). Odvajanje je bo tudi mučno, nekaterim se sploh ne uspe odvadit.

 

Pa probal sem jih tudi vlečt in prišel do zelo neprijetne zadetosti.

 

Tako, da če se ga hočeš drogirat rajši antidepresive pusti pri miru pa se ga drogiraj. Če pa hočeš nekaj dobrega zase nardit pa papcaj antidepresive (enim denejo dobro drugim ne).

Link to comment

Dobil sem tablete wellbutrin (zaradi depresije), občutil sem nek evforični naval energije.

Se jih da snifat?

 

VIR: http://en.wikipedia.org/wiki/Bupropion

 

Recreational use

According to the US government classification of psychiatric medications, bupropion is "non-abusable"[164].

 

Two studies on drug abusers indicated that the subjective effects of bupropion are markedly different from those of amphetamine.[165][166] Healthy volunteers trained to discriminate amphetamine and placebo recognized bupropion (400 mg) as amphetamine 20% of the time, compared to 10% for placebo and 75% for methylphenidate (20 mg). They also reported feeling alert, vigorous, elated and energetic, reflecting the general stimulating properties of bupropion. In contrast to amphetamine and methylphenidate, there was no feeling of "liking the drug" and no desire to take it again.[167] A comparison of bupropion SR (150 mg) and caffeine (178 mg) indicated that caffeine may have higher abuse liability since it resulted in more reports of pleasant feelings and a "high" than bupropion.[168]

 

There have been four reports of bupropion abuse in the literature. Three cases described teenagers crushing and insufflating (snorting) the drug, two of them resulting in seizures.[169][170][171] An additional case was reported where a teenager ingested bupropion believing the drug to be a stimulant.[172] A newspaper article on medication abuse in prisons mentioned bupropion as one of the psychotropic medications commonly abused by inmates.[173][citation needed][dead link]

Edited by drogfart
Link to comment

Dobil sem tablete wellbutrin (zaradi depresije), občutil sem nek evforični naval energije.

Se jih da snifat?

 

Zakaj pa ne kadiš naprej tvoje svete trave, ki zdravi skoraj vse bolezni, poleg vseh drugih čudežnih stvari?

 

Kaj točno je tvoja psihiatrična diagnoza? Ni vrag, da je nebi ozdravu z marihuano... meniš?

Edited by drogfart
Link to comment

Zakaj pa ne kadiš naprej tvoje svete trave, ki zdravi skoraj vse bolezni, poleg vseh drugih čudežnih stvari?

 

Kaj točno je tvoja psihiatrična diagnoza? Ni vrag, da je nebi ozdravu z marihuano... meniš?

 

mislim, da je to offtopic, kaj če bi jaz tebe spraševal intimne stvar???

Bi ti blo fajn????

 

prosim moderaratorje, da zbrišejo ta dva posta

Link to comment

mislim, da je to offtopic, kaj če bi jaz tebe spraševal intimne stvar???

Bi ti blo fajn????

 

 

Izvoli, sprašuj. Mi ni poroblem odgovarjat tud na 'intimne' stvari.

 

P.s.: intimna stvar bi bla, če bi te spraševal, kolk maš dolga kurca.

Če te sprašujem po tvoji psihiatrični diagnozi, se temu reče osebna stvar ;)

LP

 

 

 

Edited by drogfart
Link to comment

Ja lahko jih ampak ne vem zakaj bi jih????? Sam sem imel priložnost probat antidepresive, natančneje effexor (venlafaxine hydrochloride) in vem sam to, da prvih 14 dni (dokler tablete naj nebi primle) sem bil totalno zadet, zenice do roba, zategovanje, mvravljinci.... Ni pa bla to prijetna zadetost. Bil sem naboljen, nisem mogel spati prav, ker me je zategovalo, slabost v želodcu je bla nonstop prisotna. Vse je blo baaaaaaaaaad, le to, da sem bil nekako zadet mi je blo fanj :D. No po 14dneh učinka ni blo več, ostala, je le navlečenost. Ali so antidepresivi pomagali??? Bolj bi reku da ne. Mel sem filing, da so mi nardili več brain damagea kot vse drogice prej skupaj. Ubistvu so droga in to full močna droga z bednimi učinki :). Odvajanje je bo tudi mučno, nekaterim se sploh ne uspe odvadit.

 

Pa probal sem jih tudi vlečt in prišel do zelo neprijetne zadetosti.

 

Tako, da če se ga hočeš drogirat rajši antidepresive pusti pri miru pa se ga drogiraj. Če pa hočeš nekaj dobrega zase nardit pa papcaj antidepresive (enim denejo dobro drugim ne).

 

Moja izkušnja z antidepresivi je tudi bolj tako,tako.1,5 leta zolofta samo podterapevtske doze to se prav 25 mg in nikakor nisem mogel prit dol iz te doze(brez zajebancije) tud kokainska zadetost je bila ful čudna.Pol sem se mal pogovarju,za čim lažji spust mi je ponudila valdoxan to je novejši antidepresiv francoske zasebne farmacevstke družbe Servier Laboratories deluje na serotonin in ta inovativni del je pa melatonin ,ki naj bi pomagal do bolšega spanja ,ker je melatonergični agonist receptorjev Mt1 in MT2 .v glavnem sem potem malo bral o tem sranju na crazymeds forumu malo pa sem se pogovarjal z žlahto,ki je v tem poslu itd.. je hudo naporen za jetra+stranske učinke ma zelo bizarne tko,da sem potem za tole nisem odločil in sem izbral mirzaten ,ki pa je za spanje juhu ,ker manjša je doza močnejše je antihistaminsko delovanje,v bistvu je to zelo močan atihistamin za katerega so ugotovili,da ima tudi to moč,da dovaja možganom serotoninske in noradrenergične receptorje sedativen je pa glih zaradi tako močnega antihistaminskega delovanja,ki je najbolj izražen na 7,5 in 15 mg na doti 45 mg pa deluje najbolje proti depresiji..Ampak zanimivo po določenem času te nabije z supermansko energijo,čeprov te po vsaki večerni dozi še zmeri uspava ko vola.V glavnem tole sem jemal 1 leto in prenehal z dost spremenljivimi stranskimi učinki,najbolj izrazita je nespečnost ,ki traja cca 14 dni,se pravi spiš samo namesto prejšnih 9-10 ur pristaneš na 5-6 urah dokler se tvoji možgani ne uredijo.Za bivše dolgoletne odvisnike od opiatov in kokaina je tale zadeva idealna,ker ponavadi,ko dalj časa na hard uživaš te droge se velikokrat pojavi trajna nespečnost,kar se je seveda dogajalo tudi meni in glede tega je mirzaten bomba.Stranski učinki pa so craving za cukrom in vse,kar diši po njem,če se znaš kontrolirat potem gre,sam sem vskaodnevno laufal najmanj 6 km per dan,ker kot sem že rekel imaš nenormalno veliko energije čez dan, postaneš pa zelo otopel oz. po domače ne čutiš več tako intenzivno čustev.

Drugih antidepresivov pa nisem probal,so mi jih pa ponujal od welbutrina itd,, ker imam diagnozo hiperaktivnost. Je pa paroxat znan,da je to eden najbolj zajebanihv SSRI sploh,ker so stranski učinki po prenehanju uber zajebani vem iz dost zanesljivih virov .Sčasoma sem uvidel,da so antidepresivi en fajn makemoney za bigpharmo,ker se jih veliko ljudi enostavno ne more več znebit.Pa še lastna družina me je nategnila nej grem na zoloft,da je to čist neškodljiva tableta ne razumem,da ti lastna mat in babica,ki sta v tem poslu prodajata take buče LOL.v glavnem glede mirzatena pa za tiste,ki težko spite zelo priporočam definitivno boljše kot kakšen helex ali lexaurin z manj stranskimi učinki edin to še ja mi je sprožil malo cravinga po opiatih,samo ko sem prenehal je to izvenelo.

Edited by Lobo
Link to comment

Paroxat je po odvisnosti primerljiv z effexorjem. Najprej sem mislu, da bom tole opustil "like a boss" pa me je po treh dneh mučenja tako zvilo, da sem vidu sam še kapsulo pred očmi :). Vsak premik oči je blo slišat kot zvok, električni impulzi po telesu, slika je zaostajala, zamikala, depresija kot bi eno leto skupaj bonbone jedel (mislm da bi blo po iksih boljše :) ) Potem sem pa res počasi zmanjševal dozo. Najprej sem jo zmanjšal do meje kjer so se odtegnitveni simptomi začeli pojavljati. Potem pa po 10mg na teden dol. In ni blo problemov.

 

Ja tele anditepresivi so zihr zlata jama farmacije. Najprej mal adderalla za hiperaktivnost, potem ko je hiperaktivnost "pozdravljena" pride depresija oz. odtegnitveni simptomi od metha, pa se prešalta na antidepresive in benzote AND SO ON :)

 

Kolikor sem bral po tujih forumih v USA predpisujejo kot AD tudi Tramadol (je SSRI):) Tole bi blo zanimivo sam ne za dolgo :D :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.