Jump to content

Zaščita sluha na partijih

Recommended Posts

tole me je pa tko prijetno presenetilo, da moram objaviti in pohvaliti - v inboxu pri vhodu levo je štant/tržnica, kjer zelo simpatična prodajalka prodaja čepke za ušesa in čike. tega ne bi vedela, če ne bi svojih čepkov zgubila, in so me prijazni varnostniki napotili tja. ker to nikjer drugje ni povedano, se čutim dolžno, da obvestim in osvestim še ostale. stanejo en euro.

res lepo, da je končno en klub, ki poskrbi tudi za naša ušeska. le tako naprej! pozdravčke

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

tole me je pa tko prijetno presenetilo, da moram objaviti in pohvaliti - v inboxu pri vhodu levo je štant/tržnica, kjer zelo simpatična prodajalka prodaja čepke za ušesa in čike. tega ne bi vedela, če ne bi svojih čepkov zgubila, in so me prijazni varnostniki napotili tja. ker to nikjer drugje ni povedano, se čutim dolžno, da obvestim in osvestim še ostale. stanejo en euro.

res lepo, da je končno en klub, ki poskrbi tudi za naša ušeska. le tako naprej! pozdravčke

Pozdravljena,

Sicer pozdravljam to idejo in mi je vsecna, vendar je to po mojem mnenju marketinska poteza. Saj, ko ti placas vstopnino v klub ( 15 - 30€ )..s tem placas tudi, da bi bil notri varen v vseh pogledih. Torej, normalno, da ne zelis da ti po domače povedano "razpoči" bobniče. Ti pricakujes, da ko prides v nek kultiviran klub, da je glasnost v meji normale, kvalitetna in ne tolko kvantitetna razporeditev ozvocenja. Saj ze s kvaliteto dosezes raven dobrega pocutja v poslusanju igrane glasbe. Inbox po mojem mnenju pretirava z glasnostjo. Zdaj ne vem, ali je to tista marketinska poteza: "Ce Vam je prenaglas imaste za vogalom trafiko v kateri lahko za samo ( :rolleyes: ) 1€ kupite cepke, ki branijo Vasa usesa!" In ti cepki, ce en se boljsi so na internetu 38 centov / veckratna uporaba s prilozeno vrvico :) Tolko o marketinski potezi. To kar dela Inbox z dobesednim nabijanjem, presega mero dobrega okusa po konzumiranju dobrega sounda. Zdaj ne vem, ali imajo dokaj nesposobnega mojstra za zvok ali pa se vsak ki pride mimo, malo dotakne EQja in ga pojaca.

Toliko o tem in lep dan se naprej :) Pa brez zamere, samo moje skromno mnenje :cool2:

Eclectrissive :juhu:

Pozdravljena,

Sicer pozdravljam to idejo in mi je vsecna, vendar je to po mojem mnenju marketinska poteza. Saj, ko ti placas vstopnino v klub ( 15 - 30€ )..s tem placas tudi, da bi bil notri varen v vseh pogledih. Torej, normalno, da ne zelis da ti po domače povedano "razpoči" bobniče. Ti pricakujes, da ko prides v nek kultiviran klub, da je glasnost v meji normale, kvalitetna in ne tolko kvantitetna razporeditev ozvocenja. Saj ze s kvaliteto dosezes raven dobrega pocutja v poslusanju igrane glasbe. Inbox po mojem mnenju pretirava z glasnostjo. Zdaj ne vem, ali je to tista marketinska poteza: "Ce Vam je prenaglas imaste za vogalom trafiko v kateri lahko za samo ( :rolleyes: ) 1€ kupite cepke, ki branijo Vasa usesa!" In ti cepki, ce en se boljsi so na internetu 38 centov / veckratna uporaba s prilozeno vrvico :) Tolko o marketinski potezi. To kar dela Inbox z dobesednim nabijanjem, presega mero dobrega okusa po konzumiranju dobrega sounda. Zdaj ne vem, ali imajo dokaj nesposobnega mojstra za zvok ali pa se vsak ki pride mimo, malo dotakne EQja in ga pojaca.

Toliko o tem in lep dan se naprej :) Pa brez zamere, samo moje skromno mnenje :cool2:

Dej dej, k boš tm partije delu, bojo pa top ane :hihi:

v inboxu niso normalni z glasnostjo! ... štant gor al dol, marketinška poteza gor al dol...pretiravajo in to pošteno pretiravajo z glasnostjo...verjetno bo tko kot vedno...ko bo enkrat nek skurjenc s krvavimi uhlji okol skaku, bodo par decibelov znižali

Dej dej, k boš tm partije delu, bojo pa top ane :hihi:

CE bi tam mi partye delali bi dodali raje 500€ vec in si uredili master sound. Saj imajo vse racunalnisko vodeno, tako da to ni ovira. Moti me sound in samo sound. Kaj si ne smem ustvarit lastnega mnenja. Se ena stvar: stojim za svojo besedo ter tega ne skrivam :cool2:

Edited by Eclectrissiveness
  • 4 weeks later...

če vm je prenaglas muska v inboxu pomen sam to da niste dovolj zadeti :D

24.12 na massacrateu sem bil cel večer trezen in so me ob 4ih zjutrej (prišli smo ob pol enih) že ful bolela ušesa, par minut za tem pa še glava

na umeku en mesec prej sem bil kr dost zadet od spida pa me ni motil da sem večino časa stal tok blizu zvočnika da mi je pihal iz njega. valda sem bil potem še 3 dni 40% bolj gluh.

nasvet za dilerje: če vidte na partiju človeka s čepki, veste kaj morte narest... :D

(ja ful prenaglas je, se strinjam)

Edited by alien

Sicer že slabo leto ne obiskujem partijev, ker me scena ne zanima več, ampak če sem pa kaj sovražil je bilo slabo (hreščajoče) in (ali) prenaglas ozvočenje. Res ni lepšega kot se zbudit naslednji dan po partiju na pol gluh z bolečino v ušesih.

Podobno se mi je zgodilo pol leta nazaj v klubu Vertigo v Ajdovščini, kjer je sicer zelo kvaliteten sound system, ampak na plesišču nisem mogel biti. Nabijalo je preko neke zdrave meje. Mogoče se enemu najstniku ki je prvič ali drugič tam zdi zanimivo, sam nekomu ki že par let hodi na partije pa mislim da ni ravno prijetno.

Edited by Sn0wBall

problem čepkov je, da je potem prepotih...nekaterih fekvenc ne slišiš (dobro)...zmagovalna poteza je zato PRAVILNA NASTAVITEV glasnosti za določen prostor ... pomembno vlogo pa nosi tudi pravilna postavitev ... zato, če se nekega kluba začne lotevat 'sloves' preglasnega ali slabe kvalitete zvoka, je mho potrebno pripeljati človeka, ki ima s tem izkušnje, da to popravi

problem čepkov je, da je potem prepotih...nekaterih fekvenc ne slišiš (dobro)...zmagovalna poteza je zato PRAVILNA NASTAVITEV glasnosti za določen prostor ... pomembno vlogo pa nosi tudi pravilna postavitev ... zato, če se nekega kluba začne lotevat 'sloves' preglasnega ali slabe kvalitete zvoka, je mho potrebno pripeljati človeka, ki ima s tem izkušnje, da to popravi

:ourajt:

pravilna nastavitev čist nič ne pomaga, če maš pol v klubu mladce, ki se jim blazno kul zdi priganjat vse skup čimbližje rdečini na ojačevalcih. Za postavit kvalitetno zvočno sliko v klubu pride prav predimenzioniran hardware, ki ga pol prostoru primerno nastaviš. Verjamem, da so mojstri iz KSL, ki so ozvočenje v inboxu postavljali, to naredili tako kot je treba ... sam tam se pol zgodba šele začne ... KSLovi mojstri odidejo, vajeti v roke vzame mladi, nadebudni tehnik, ki ima pod prsti vrhunsko mašinerijo, ki lahko "ruši zidove" ... pol pa dejmo probat, k'nede? :hihi:

torej ... ne bo dost samo nastavitev ozvočenja, potrebno bo met tut kompetentnega tehnika, ki bo znal ozvočenje sprotno prilagajati razmeram v klubu (poln klub, prazen klub, zvrst glasbe itd...) in ne bo "trigger happy" pr jakosti ... sam ... to je težko, vsi, ki smo mal cepljeni na audio tehniko, mamo tendenco, da mamo radi zelo glasno glasbo :grin:

ampak ... reku sm težko, ne nemogoče. Je pa precej nujno, za dobro kluba.

:lool:

dej drži se raje Slika objavljena pa za vsak slučaj imej usta zaprta :grin:

kurcem u celo?

evo linka na pro plug:

http://www.hearingprotection.co.uk/index.p...&Itemid=123

bistvo: By incorporating a unique flat attenuating filter the ER-25 custom moulded plug is tuned to provide a predefined reduction in ambient noise by 25dB(A), whilst maintaining the clarity.

tisti cepki so pa itak brezvezni, ko da bi iz druge sobe poslusal, al pred vhodom v klub...

eni naj se raje drzijo lopate :rolleyes:

• 2 weeks later...

Ne vem, ni mi nek point dajat 200€ za plug, če sem včeraj čisto lepo preživel z "delavskimi" rumenimi za manj kot 1% cene profesionalnih.

In če me danes niso bolela ušesa ter če mi nič ne piska, se mi dozdeva da nalogo opravijo čisto v redu.

Če recimo preživim manj kot 20h na mesec na partijih (s čepki) se mi res ne splača kupovati prof. izdelkov kajne?

pravilna nastavitev čist nič ne pomaga, če maš pol v klubu mladce, ki se jim blazno kul zdi priganjat vse skup čimbližje rdečini na ojačevalcih. Za postavit kvalitetno zvočno sliko v klubu pride prav predimenzioniran hardware, ki ga pol prostoru primerno nastaviš. Verjamem, da so mojstri iz KSL, ki so ozvočenje v inboxu postavljali, to naredili tako kot je treba ... sam tam se pol zgodba šele začne ... KSLovi mojstri odidejo, vajeti v roke vzame mladi, nadebudni tehnik, ki ima pod prsti vrhunsko mašinerijo, ki lahko "ruši zidove" ... pol pa dejmo probat, k'nede? :hihi:

torej ... ne bo dost samo nastavitev ozvočenja, potrebno bo met tut kompetentnega tehnika, ki bo znal ozvočenje sprotno prilagajati razmeram v klubu (poln klub, prazen klub, zvrst glasbe itd...) in ne bo "trigger happy" pr jakosti ... sam ... to je težko, vsi, ki smo mal cepljeni na audio tehniko, mamo tendenco, da mamo radi zelo glasno glasbo :grin:

ampak ... reku sm težko, ne nemogoče. Je pa precej nujno, za dobro kluba.

sklepam da to leti name?

info: stvari se izboljšujejo iz dneva v dan ;) je pa zanimivo da po usakem partiju je 50-50% ... eni pravijo prepotiho,drugi prenaglas :)

ko bojo pa DJi nehal v rdečo nabijat. (in ja to je ogromen problem, smo imeli lih zanc debato na to z ornk mojstri) bo pa lazje vse skupaj...ker dejansko bi skorajda mogu met nekoga postavlenga samo za master mixom da spremlja usak njegov komad (pozabjo DJi gain dat gor, mu dvigneš malce, cez 3min pa DJ prtegne na pouno gain) in nekdo, ki je celo noc za mixerjem po parih urah (ko se filozofija delovanja ušesa obrne) tud ne sliši več ornk razlike...

ampak kokr sm reku...tut to se bo use zrihtal.kmalu kmalu :) z tem ozvočenjem smo večinoma na novo in je treba še marsikatero luknjo pokrpat :)

p.s. pa da neboste krnaenkrat usi "sveznalci" navalili kle kako bi mogu bit sound poštiman...velika večina nastavitev kretnice je bila poštimana by Martin Kelly himself. če pa on ne ve kaj dela (dvomim) potem pa res nevem kako rešt ta problem.

za pozicije zvočnikov pa tut ni treba razvalit..tudi tu sebo rešil problem.

p.p.s ..čepki so uporabni in še kako zaželjeni ne glede na sound ker v usakem primeru če si na flooru 5 ur boš naslednji dan imel razštelan sluh pa če se nevem kaj zgodi. poleg tega si bolj spočit zjutraj...

lp

Ravno danes sem slišal, da naj bi pred kratkim šefe himself prletu iz londona... Se že veselim 28.2. da slišim če bo bolš kot za božič (prot koncu pet duo, waaay2much visoki čist sfukal).

ontopic: ja tole s spočitostjo je res. škoda ker ti ne spočije tudi nog...:)

Edited by catal

:bravo:

ker dejansko bi skorajda mogu met nekoga postavlenga samo za master mixom da spremlja usak njegov komad

tut to se bo use zrihtal.kmalu kmalu

:ourajt:

navezujoč na zgornje: čepki so zdravi a kaj ko je pol prepotih...tko, da edina prava pot je zgoraj quotano :)

mene so motl, ker zadušijo par frekvenc tko, da sm jih mel na silo gor, kr nism želel, da mi zjutri piska ... ne vem pa kako je z dražjimi (kvalitetnejšimi) čepki in frekvencami

dejansko če ti je tolko do določenih frekvenc (btw od 16k naprej itak povprečn človek ne razloči več)... si jih daš izdelati..jaja..in poveš točno ktere frekvence te motjo in ktere ne. baje uštimajo to :) sam košta pa dost :) nevem kok. ampak če te ful zanima se lahko bolj natančno pozanimam. in tudi use podatke bolj natančno uštimam :)

dejansko če ti je tolko do določenih frekvenc (btw od 16k naprej itak povprečn človek ne razloči več)... si jih daš izdelati..jaja..in poveš točno ktere frekvence te motjo in ktere ne. baje uštimajo to :) sam košta pa dost :) nevem kok. ampak če te ful zanima se lahko bolj natančno pozanimam. in tudi use podatke bolj natančno uštimam :)

če nimaš preveč dela bi me res zanimala cena...drgač bom pa rajš počaku na spremembe, ki jih omenjaš

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.