drlutka Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Eno ta velko pico pojej ob 10 zvečer, poj pa na parti, pa spid, pa 1g je čist preveč za eno noč... Quote Link to comment
catal Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) skrbi me to da bom trezn na party-u! kaj zdej priporočate? Bogi revež, priporočam furanje safra...ne vem zakaj je to tako težko vprašanje, če imaš zdravstvene težave, ki jih bodo droge najbrž poslabšale. Edited December 21, 2011 by catal Quote Link to comment
chopstiX Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) Ker droge slabo vplivajo na imunski sistem in tvoj že tako ali tako ni čisto ok, ti odsvetujem kakršnokoli uporabo drog. Edited December 21, 2011 by chopstiX Quote Link to comment
alien Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 enkrat je en napisal da če mešaš alkohol pa antibiotike se antibiotiki napijejo in so pol prijatelji z bakterijami z drugim besedam antibiotiki ne delajo tako kot bi mogli če piješ alkohol Quote Link to comment
tryptamine Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Droge uživaš, ko si zdrav in najbolj dovzeten za beleženje sprememb. S slabšim imunskih sistemom med jemanjem antibiotikov - NO GO Sploh pa...boš že zdržal enkrat brez... Quote Link to comment
Vengust24 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 pravkar pršu s sestanka.... pobi so mi rekl da se da ločit če je spidu primešan peciln prašek oz štab cuker.... UV lučka. je to res, ker še nism probal. kao spid se ne obarva ostalo pa se zelo posvetli Quote Link to comment
marusha Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 boli ne že kake 2 tedna. bris žrela je vzel za raziskave, izkušenj z drogo nimam. skrbi me to da bom trezn na party-u! kaj zdej priporočate? Žalostno, zelo žalostno. V bistvu taki ljudje mi gredo totalno na k.... citiram: skrbi me to da bom trezn na party-u!.... a ti hodis na party sam zato, da se bos drogiru ??? in te skrbi ??? pa ostani doma, da bos lahko drugic ko bos zdrav se zbutu na mrtvo :-) Quote Link to comment
Vengust24 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 ne bit živčna. večina folka dons hot na party da se ga lahk zadrogirra pa da uživa na pas mater. jst kle ne vidim nobenga problema. Quote Link to comment
Nibbler Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 ne bit živčna. večina folka dons hot na party da se ga lahk zadrogirra pa da uživa na pas mater. jst kle ne vidim nobenga problema. Ampak ko se zaveš, da daješ na tehtnico svoje zdravje in to, da ne boš preživel partya brez droge, se lahko samo dvakrat usekaš po čelu. Quote Link to comment
Vengust24 Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 eh kake maš. lejga sej morš met občutek kdaj nardit pavzo. jst mam že več ko 2 mesca pavzo, prej je blo pa 2 mesca na pas mater. Quote Link to comment
tryptamine Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 ne bit živčna. večina folka dons hot na party da se ga lahk zadrogirra pa da uživa na pas mater. jst kle ne vidim nobenga problema. Pa sj se kr predam lej... Pa nabav si že ta tester če te nategujejo pri čistosti... Quote Link to comment
axel89 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 a je mozno da je speed svetlo modre barve , enkrt je en kolega meu tazga... Quote Link to comment
Scarecrow Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 ja teoretično je možno d je čist katerekoli barve, lahko, da zaradi procesa izdelave lahko pa je notri namešano za barvilo svašta, že nekaj časa nazaj sem videl zelen spid, drugače pa že sivega, vijoličnega, rumenega,oranžnega, snežno belega... je kr :-D Quote Link to comment
StudyT. Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Hu no pa ena nova speed uporabnica... NE hodim na partyje že ene 12 let, sicer sm tud mal bipolarke (K sm pred leti vsega preveč zaužila na enkrat, pa mi je mal tintaro skuril).. No kokrkol, vem da tale moj ex-per-iment s speedom ni ravno mačji kašelj in da se mi zna klinična slika moje osnovne motnje malce poštrek postavt, če bom pretiravala... Za aj sem se sploh prijavla (Sicer sm redna uživačica Kofeina, nikotina in THC-ja)... Sedaj pa se pred menoj na poti nahajata dva izredno zahtevna izpita, poleg tega imam sama gospodinjstvo, ki zahteva od mene precej časa, službo od 6ih zjutraj do 5 popoldan in vsekakor premalo prostega časa. Nekako mi dimenzija 24-urnega dneva več ne ustreza. In kolega, ki rad zahaja po žurih, pa še en frend k je glauca sta mi predlagala naj poskusim s speedom... In tudi sem in ... NEkako mi ustreza. Nekako konec tedna - v sredini sobote, al pa že v petek popoldan se ga mal nalajnam, potem pa imam in čas in voljo, da postorim vse kar je potrebno... Žal pa ne glede na vse do sedaj prebrano ne vem, kakšne posledice naj pričakuje... Kot primer... Dobro uro nazaj sem vzela cca 0,3g in sem sedaj relativno budna, utrujenost in depresija (Ki je da ne bo pomote klinični dokaz drugega pola bipolarne motnje) sta nekako izginile... Sedaj sem pripravljena za učenje... Moram povedati, da je moje življenje v času depresivnih izbruhov res otežkočeno, zdravniki pa mi ne želijo predpisati ADjev. Zaradi možnosti izbruha drugega pola iste medalje (Manije)... Za sledno se zavedam, da jo lahko z užvanje speeda tudi sama sproduciram pa vendar... Ekola, toliko na kratko, sedaj pa mirno čakam na odgovore, v upanju, da mi bo današnja weekend seansa zmanjšala kup papirja na mizi, ter da mi bo pridobljena snov ostala v glavi (Učna)... Haha malce smešno, bejba k snifa speed zato, da lažje študira in dela... PA Lep konec tedna, če ma pa kdo kak dober psy set z youtuba se pa toplo priporočam ... Study whit goa - psy - trance. Hvala vsem za dobrodošle komentarje. Quote Link to comment
minka Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Hm, jaz bi ti s temle spidom svetovala veliiiko previdnost. Glede na to, da imaš bipolarno motnjo je namreč zelo verjetno, da ti bo uporaba spida zadevo poslabšala. Pri bipolarni motnji je namreč motena regulacija serotonina, nevrotransmitersko ravnovesje je vrženo iz ravnotežja. Z uporabo spida in pomanjkanjem spanca pa si boš to ravnovesje še bolj porušila. Zelo natančno opazuj svoje razpoloženje in ob najmanjših poslabšanjih depresije z uporabo spida takoj prenehaj. Quote Link to comment
StudyT. Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Minka Hvala za odgovor... Tveganja se zavedam, vendar se zavedam tudi, da brez nemalo ur zbranosti in koncentracije ter posledično budnosti ne bo šlo... Kot sem že povedala, se zavedam, da se moja klinična slika lahko poslabša, zato tudi nisem obvezujoča na vsesplošno uporabo... Redno jemljem terapijo Litija (900mg) in seveda kar nekaj dni v tednu oziroma večerov in noči prespim... Vsake toliko (Na 14 dni pa si vzamem "Konec tedna zase"... Generalno pospravljanje, ponavljanje snovi, osvajanje novih znanj.... Tudi sama sem se že toliko ovedla o svoji bp-motnji, in nemalo noči sem preživela v bolnišnici (Brez uporabe speeda)... Ko sem iskala po forumih temo kako vpliva speed na učne procese sem sicer zasledila nek stimulans (Zdravilo), ki se ga predpisuje pri ADHD, ki jo imam seveda kaj pa da, tudi diagnosticirano... Previdno vsekakor, samo kaj pa lahko storim, če uradna medicina in posledično tudi socialno okolje pri meni tolerira le simptome utrujenosti in depresije, ko pa nastopi faza v kateri sem malce bolj zbujena, pa se jo spravi "Za rešetke" ... Posledica: Weekend paket s špurico ali dvema za štirimi stenami (Volk sit, koza le rahlo ranjena). Quote Link to comment
DMT Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 nevem kam bi napisu pa bom kr tle, je že vidu kdo "čisti spid" v "plastelinu"? ker mi je kolega prnesu vzorec pa je reku da je čisti nerazredčen amfetamin, sam ni prah ampak je bol podobn plastelinu tak da sploh nevem če se da vlečt, reku je pa da un konzumira manj ko 0.1 naenkrat pa da ma dost, zdej pa nevem a ga je namešu z čim takim da je tak, al je res nekdo naredu tajga, ker kolkr vem bi čisti spid naj biu rahlo puhast prah oz. kristalčki, tole je pa skor gumjast, pa mi neomajno trdi da je čisti amfetamin... pa u torek je meu kolega isto "čisti MDMA", pa je biu isto plastelinast skor tk ko ta spid, pa je pojedu 0.1 pa mu je učke okol zasukal za dobre 2 ure, nevem a nebi čiste zadeve mogle bit u kristalih oz. prahu? Quote Link to comment
DMT Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 ^^point tega je da me zanima z čem mešajo oz. kok pride do tega da ni ne suh ne moker ampak plastelinast? Quote Link to comment
alien Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 en spid je tak da če pasto ful stisneš pa pustiš neki časa se voda stisne vn in ostane tak gumjast staf k ga je treba dobesedno narezat na drobtince jst sm enkrat to dobu pa je delal tko kokr se spodob Quote Link to comment
Jordan Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 (edited) nevem kam bi napisu pa bom kr tle, je že vidu kdo "čisti spid" v "plastelinu"? ker mi je kolega prnesu vzorec pa je reku da je čisti nerazredčen amfetamin, sam ni prah ampak je bol podobn plastelinu tak da sploh nevem če se da vlečt, reku je pa da un konzumira manj ko 0.1 naenkrat pa da ma dost, zdej pa nevem a ga je namešu z čim takim da je tak, al je res nekdo naredu tajga, ker kolkr vem bi čisti spid naj biu rahlo puhast prah oz. kristalčki, tole je pa skor gumjast, pa mi neomajno trdi da je čisti amfetamin... pa u torek je meu kolega isto "čisti MDMA", pa je biu isto plastelinast skor tk ko ta spid, pa je pojedu 0.1 pa mu je učke okol zasukal za dobre 2 ure, nevem a nebi čiste zadeve mogle bit u kristalih oz. prahu? Voskast izgled metamfetaminov in ostalih derivatov efedrina ni prav nič posebnega oziroma je nekaj "čisto" »naravnega«. Zgleda, da je snov, ki jo poseduješ, delo organiziranega kriminala, ki svoje produkte rad zamaskira za potrebe transporta. Pri pripravi tvoje droge, so verjetno upoštevali marsikateri korak, da bi prišli do končnega rezultata (stvar je v tvojih rokah). Glede na tvoj opis snovi (kjer ne podaš ne barve ne vonja...), lahko samo špekuliramo, kaj naj bi bilo narobe s tvojim plastelinom. Npr., da se je falotom ustavilo oziroma so nekoliko skrajšali čas priprave prepovedane snovi. Po tem, ko so snov sprali z etrom, jim je ostala snov v konsistenci, ki jo opisuješ. Očitno klandestinski laboratorij ni imel vakuumske črpalke, da bi lahko nepotrebne ostanke reakcije odstranil iz snovi, saj v koraku prečiščevanja oziroma izhlapevanja v vakumu temperatura ne sme preseči 40°C, torej je verjetno manjkala tudi kakšna druga oprema za laboratorij... Ostanki, ki se ponavadi najdejo v teh napol pripravljenih snoveh so tudi 3-10% alkohola in nekaj% acetona. Nepravilno tvorbo kristalov lahko pripišemo tudi razgradnji v samem procesu proizvajanja dotične snovi in lahko se špekulira, da so bili reaktanti že v štartu kontaminirani. Če tvoja snov močno smrdi po ribah, potem je to verjetno ostanek metilamina HCl ali alkilamina HCl, ki ima paradoksen vpliv na CŽS. - to je zgodba z diletantske strani. Če gre za proizvodnjo droge v rokah organiziranega kriminala, je lahko konsistenca posledica zamaskiranja snovi, za potrebe prevoza iz Afrike ali Azije in potem, ko so jo demaskirali je ostal kot rezultat nek »čist« plastelin. Vse zgoraj napisano je zgolj špekulacija, zaradi preslabih/skopih informacij s strani DMT-ja, ne morem dat boljšega odgovora. Edited March 1, 2014 by Jordan Quote Link to comment
DMT Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 uf tole je pa temeljit odgovor, hvala ) ja sm čist pozabu, spid je rahlo umazano bele barve, vonja nima nč kej, mogoč čist rahl "kemijski?" vonj če na bliz povohaš, pa baje nič kej ne peče... bi znal bit to z nepopolnem laboratoriju.. lahk slikam pa postam gor če kermu kej rabi, sam enkrat u naslednjih dneh ko bom doma.. Sprobu bom pa tud enkrat te dni, čeprav me zlo mika ampak zarad obveznosti ne morm.. Bi se dal to zvedit točno kaj pa kako čist je tole če bi nekak spravu do drogarta če bom hodu kej u lj al bi mi nardil sam hitr test...? Quote Link to comment
Jordan Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Prosim, malenkost ! Jaz bi na tvojem mestu, kar zaupal navedbam kolega... Vsekakor je pa prav, če imaš čas, da snov prineseš do DaRT-a na Prečno ul. 6, LJ, kjer bo strokovnjak, verjetno brezplačno, ugotavljal barvno reakcijo. LP Quote Link to comment
SignalGlow Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 nevem kam bi napisu pa bom kr tle, je že vidu kdo "čisti spid" v "plastelinu"? ker mi je kolega prnesu vzorec pa je reku da je čisti nerazredčen amfetamin, sam ni prah ampak je bol podobn plastelinu tak da sploh nevem če se da vlečt, reku je pa da un konzumira manj ko 0.1 naenkrat pa da ma dost, zdej pa nevem a ga je namešu z čim takim da je tak, al je res nekdo naredu tajga, ker kolkr vem bi čisti spid naj biu rahlo puhast prah oz. kristalčki, tole je pa skor gumjast, pa mi neomajno trdi da je čisti amfetamin... Ja, pred ene 15. leti prvič vidu podoben spid, zgledal je kot plastelin, malo moker in svetlo rumene barve. Na papirnatem peku je puščal mal sledi, kot da bi ga rahlo zmočil. Drobit ni bil tak problem, samo nii ratu konsistenten prah. Delal je kar orenk, skor sigurno spid, menda je bil tak zato, ker ga niso prav kristalizirali. Par let se je pojavlju, kasnej ga ni blo videt, zdaj nimam pojma kaj se snifa... Quote Link to comment
Kotalko Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Si bom malo sposodil topic. Foafi poročajo, da je zadnje tedne spid veliko težje dostopen kot septembra in prej. Ali je še kdo opazil, da je nekaj dilerjev, kar naenkrat brez spida? Quote Link to comment
uncle_bud Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Res je. Iz vseh koncev poročajo, da so brez spida. Izgleda, da je neka master veza ostala brez dobave, šla v stečaj, zadovoljna s kariero, ..., ali pa so jo dobili Quote Link to comment
DMT Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 (edited) Pr nam je sicer ogromno spida, sam kvaliteta je v celi celjski regiji v kurcu.. Edited November 4, 2014 by DMT Quote Link to comment
alien Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 (edited) Amfetamin...le da so različne kombinacije izomer dl, dextro je bolj dopaminska, majn živčnosti večja euforija, levo je lih kontra.Spomnem se enga oranžnega speeda, biu je popolnoma suh v kamnih, ko si ga prelomu je bil not take pinki barve uglavnem 200mg je blo že dost za ful močen efekt sam brez pravga filinga pa na povno nervoza, okus bil tipičen amfetaminski, čeprav še zmeraj bolj euforičen ko kak etilfenidat.Večina je v pasti neka mešanica sulfata pa baze (dejansko izhlapi če ga pustiš zuni), posledica neke poceni čudne sinteze. a kdo ve če je razlika v barvni reakciji med sulfatom in bazo? ker če ni, potem zgoraj navedeno ne drži. foaf je posebej testiral z barvnim reagentom suho in tekočo snov. suha snov je dala hitro oranžno-rjavo reakcijo medtem ko se je tekoča snov zelo malo spremenila proti rjavi. glede nato da je baza čistejša oblika amfetamina od sulfata, sklepam da bi tudi barvna reakcija bila enaka ali intenzivnejša kot s sulfatom. v tem primeru je bila reakcija tako slabotna, da bi iz nje sklepal da gre za ostanke amfetamina, ki so raztopljeni v tekoči fazi (ki ni baza). http://www.scribd.com/doc/29100750/Amphetamine-Sulphate-Synthesis v tem postopku je navedeno, da po dodatku 'strjevalca' (snov, ki spremeni bazo v sulfat), ostane raztopina v tekoči fazi in jo je potrebno prefiltrirati. po filtraciji in sušenju nastane ~70% čisti amfetamin sulfat, ki je mešanica 70% amfetamina, 30% sulfata. glede na to, da se bazo pretvori v sulfat, močno dvomim, da bi pridelovalci spida pustili v masi substanco, ki gre takorekoč v nič, saj ne poznam nobenega ki bi kupil spid zato da bi delal mokre bombice ampak se naredi lajne, za katere ga je potrebno prej posušiti. bolj logično je da pustijo da zreagira vsa baza v sulfat, potem pa ne posušijo do konca da se poveča dobiček. 100% sem da je mokra snov v spidu ostanek tega kar ni zreagiralo v sulfat in nima nobene psihoaktivne vrednosti. PS: glede barve: * RED: The product was made from pseudoephedrine tablets, and the red colouring of the tablet was not adequately washed away (it is difficult).* ORANGE: Ephedrine sulphate was used, and some of the sulphate was reduced to sulphur. * PURPLE: Iodine from a phosphorus-iodine reaction was not washed out. * GREEN: Copper (or other metallic) salts somehow made their way in to the mixture, probably due to the reaction vessel used in the manufacture. * BROWN: Oxidized red colouring (see above), or tabulating agent was present in the reduction. vir: http://www.bluelight.org/vb/threads/197113-Amphetamine-FAQ Edited December 8, 2014 by alien Quote Link to comment
DMT Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Kolkr vem nebi smel bit razlike, men so do zdej vsi spidi ko sm testiru dal rumeno/svetlo oranžno reakcijo, pa je pr nam večinoma čist moker, razn ene 2-3 so se vijolčn pobarval..Kar se pa baze tiče pa js ne verjamem glih prevč v to, pr nam učasih kdo prnese čist mokr spid, če ma kdo večjo količino zgleda ko majoneza iz tube pa prau tekočino vidiš not sam če daš tto vodo na podlago pa pustiš neki cajta zgleda da tekočina izhlapi pa ostane mal praha.. večina ga namoči z nekim eteričnim oljem da ja čimveč zaslužjo.. Quote Link to comment
Guest palačinka Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 A mogoče kdo ve, da se kakšna taka stvar meša k speedu, da ima potem vonj in okus po apnu oz. cementu? Ko potegneš čutiš v grlu isto, kot, če se cement pokadi direktno v tebe in ti pridejo tisti delci v usta in grlo in maš v trenutku vse izsušeno. Quote Link to comment
DMT Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Mogoč so ga pa namešal z apnu? Ponavad ga mešajo z kofeinu/kreatinu al pa z kako laktozo ipd., se pa najdejo tud asi ko dajo kej bol priročnga not, kako fasado al pa kej kar je pr roki Quote Link to comment
Recommended Posts