rebel Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 (edited) Okej, v topiku o filmskem festivalu smo začeli neko debato o tovrstnih filmih. Morda bi bilo bolje, če te filme zberemo v enem topiku, da bo nek pregled, če se bo kdo spravil k organizaciji kakšnega privatnega domf film festivala. Edited June 11, 2013 by Kotalko Quote Link to comment
rebel Posted May 29, 2004 Author Report Share Posted May 29, 2004 definitivno bi omenil Human Traffic , ki sicer ni toliko posvečen drogam, ampak bolj party sceni, je pa res film, ki kar dobro prikaže vse in mene je spomnil na precej mojih flešerskih trenutkov. Quote Link to comment
J/\d3 Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Requiem for a dream Spun Traffic Drugstore cowboy Mi otroci s postaje Zoo (ne vem originalnega naslova) pa še jih je ful... Quote Link to comment
Energie Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Human Traffic definitivno Quote Link to comment
Taiji Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Blow Slepa pega Ljubljana Quote Link to comment
Energie Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 ja Ljubljana sm tud gledu - kr zanimiv na momente Quote Link to comment
bluu Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Fear loathing LasVegas - zmagovalec za prikaz delovanja drog Half Baked - moraa gledat nadehan How high ... Live on Susak (my own) Quote Link to comment
aycon Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Quote: Fear loathing LasVegas - zmagovalec za prikaz delovanja drog indeed - 2 modela in poln kovček droge, vse od lsd-ja, koke, meskalin, celo eter .... pol pa sam pejmo lp Quote Link to comment
Kelvan Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Groove Party Monster mam oboje ce rabs Quote Link to comment
J/\d3 Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 nad Ljubljano sm bla jst mal razočarana... sicer pa a ni tud nek Terminator ali eno podobno sranje kr majo neko "drogo" NUKE s katero s filajo v vrat? Quote Link to comment
rebel Posted May 31, 2004 Author Report Share Posted May 31, 2004 no ja groove. men je bil to eden izmed bolj bednih filmov v zadnjih petih letih. toliko klišejev na kupu še nisem videl. Quote Link to comment
Dr_EAmer Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 ...ceprou je lih Groove tist "taprav" partymaker, se ga splaca pogledat pred kksnim na ibr hudim partyjem, k gres pol poln enih lepoh pricakovanj na party!!! (mi smo ga prvic gledal pred TW2002, pa je blo tko like, se predn smo na bus prsli: KDAJ bomo na partyju... ) Aja, pa da ne pozabmo na: Blow papa Drimchi Quote Link to comment
yan Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Robocop2. OK, zdaj mi je pa nerodno, ker sem vedel, iz katerega filma je to.. :blushing: Quote Link to comment
ečičjud Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Kaj pa tisti "24 Hour Party People" o manchestrski sceni v devetdesetih? Meni je bil všeč, še posebej dogodivščine Happy Mondays. Tudi "Naked Lunch" je brezupno zadrogiran. Quote Link to comment
DigiBubble Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 od meni znanih drogeraskih filmov so absolutni zmagovalci trainspotterji - zarad socnega nihilizma in majhno mero samopomilovanja, ki je tko znacilno za podobne muvije. knjiga je seveda boljsa zarad socnega jezika, socnih dogodkov in dejstva, da avtor ne moralizira o pocetju svojih junakov. oni se ga pac prbijajo. Quote Link to comment
Ice Pick Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Meni je pa najboljš drug film Mi, otroci s postaje Zoo. Sm ga 1. gledu full cajta nazaj na SLO 1 in se m je zdej kr neki...lani pa sm ga gledu original v nemščini (origilan naslov sm pozabu, bil bi pa neki tacga kot Wir, Kinder von der Haltestele Zoo (improvising)) na PRO 7 in sm bil prow v afektu pol še en cajt... Res drobr film... Kot "komedija" se mi zdi pa Lovci na marijuano (al kukr je že nslow) d'best film o tem Quote Link to comment
eee Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Quote Link to comment
evil dick Posted June 1, 2004 Report Share Posted June 1, 2004 Pozabte čist na use... Tut na Traffic pa na GoodFellas pa na Blow, pa na Rane, pa na Trainspotting, pa na Easy Riders... film ki vas bo odnesu je danski neodvisni muvi PUSHER..... Matr, TO pa je evil fucking movie!!!! Gledanje obvezno. Quote Link to comment
SoonY-Y Posted June 1, 2004 Report Share Posted June 1, 2004 Kje si pa dobil tegale Pusherja? Quote Link to comment
evil dick Posted June 2, 2004 Report Share Posted June 2, 2004 Nikjer ga nisem 'dobil', preprosto je bil na TV cca. pol leta nazaj, zelo pozno ponoči, mislem da okol dveh zjutri na nacionalki... Tko da ne vem kje bi ga recimo ti zdej lohka sposodu, mal povpraš po videotekah al pa hm.... Plot (story) je pa v osnovi klassičen: 2 tipa, dolgovi in dolžniki, koke na kile, kovčki, pobeg, lov, surovi obračuni, v iber hudi liki, nasty tipi k jih neb hotu na miklošičevi srečat opoldne na soncu, itd. Zlo klasičen zaplet ampak nenavadni twisti ves čas filma in razplet na konc je zelo nepričakvan, predusem pa no faking hepi ending... Quote Link to comment
posch Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 Vceri gledu Spun ... hja, kaj nej recem ... dost hardcore, hudi fleshi ... drugac pa recimo Human Traffic men dost boljsi .. lp OrlyTM Quote Link to comment
evil dick Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 hm, jes pa tega SPUN še nisem vidu Human traffic je pa zakon Quote Link to comment
SoonY-Y Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 Spun je kozlarija, da ni večje!!! Najboljši je pa Micky Rourke tm notr ej...Sm mislu, da se bom iz stola zavalu k sem ga vidu une fekalije mešat! Za tvoj movie bom pa še mal naokrog povrebu...Nacionalka pa itak rox kar se filmske izbire na TV tiče! Quote Link to comment
superboy Posted June 4, 2004 Report Share Posted June 4, 2004 Human traffic ful dobr razloži psihologijo zadevanja, pohanja, to mi je blo ful ušeč, ko razlaga kako je naslednji dan po partiju in ko vsi hočjo prvi jolo dobit... Quote Link to comment
egoluzer Posted June 4, 2004 Report Share Posted June 4, 2004 Mene zanima, zakaj imajo heroinski odvisneži vedno črn make-up okrog oči? Quote Link to comment
Majchi Posted June 5, 2004 Report Share Posted June 5, 2004 če so pa zjebani ... MHO najbolj efektivna filma s takšno tematiko Mi, otroci s postaje Zoo in Requiem for a dream ... že sam ob poslušanju soundtracka za rekvijem sem se počutla k da sem pršvasana in je vse totalno bad ... scarry sicer pa obstaja kup "poučnih" filmov, s katerimi so nas ful radi posiljeval v gimnaziji ... zgodba je klasična, mularija začne kadit travo in v zadnjem trenutku jih pametni ljudje aka starši, prfoksi, policaji in trezni prijatelji rešijo pred totalnim propadom zarad horsa. seveda se potem vsi zjokajo in še parkrat povejo nauk zgodbe, o katerem želijo potem prfoksi debatirat. mene so take stvari živčno delale in sem ponavad po hitrem postopku odnesla svojo rit iz razreda ... Quote Link to comment
cherrylejdi Posted June 5, 2004 Report Share Posted June 5, 2004 fear & loathing in LA ... deep res dobr igra! men daleč najboljši film s tako tematiko... Quote Link to comment
Recommended Posts