Jump to content

Filmi z drogeraško tematiko

Recommended Posts

Okej, v topiku o filmskem festivalu smo začeli neko debato o tovrstnih filmih. Morda bi bilo bolje, če te filme zberemo v enem topiku, da bo nek pregled, če se bo kdo spravil k organizaciji kakšnega privatnega domf film festivala.

Edited by Kotalko
  • Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

...ceprou je lih Groove tist "taprav" partymaker, se ga splaca pogledat pred kksnim na ibr hudim partyjem, k gres pol poln enih lepoh pricakovanj na party!!! Slika objavljena

(mi smo ga prvic gledal pred TW2002, pa je blo tko like, se predn smo na bus prsli: KDAJ bomo na partyju... Slika objavljenaSlika objavljenaSlika objavljenaSlika objavljena )

Aja, pa da ne pozabmo na:

Blow

papa

Drimchi

od meni znanih drogeraskih filmov so absolutni zmagovalci trainspotterji - zarad socnega nihilizma in majhno mero samopomilovanja, ki je tko znacilno za podobne muvije.

knjiga je seveda boljsa zarad socnega jezika, socnih dogodkov in dejstva, da avtor ne moralizira o pocetju svojih junakov. oni se ga pac prbijajo.

Meni je pa najboljš drug film Mi, otroci s postaje Zoo. Sm ga 1. gledu full cajta nazaj na SLO 1 in se m je zdej kr neki...lani pa sm ga gledu original v nemščini (origilan naslov sm pozabu, bil bi pa neki tacga kot Wir, Kinder von der Haltestele Zoo (improvising)) na PRO 7 in sm bil prow v afektu pol še en cajt...

Res drobr film...

Kot "komedija" se mi zdi pa Lovci na marijuano (al kukr je že nslow) d'best film o tem Slika objavljenaSlika objavljena

Nikjer ga nisem 'dobil', preprosto je bil na TV cca. pol leta nazaj, zelo pozno ponoči, mislem da okol dveh zjutri na nacionalki... Slika objavljena

Tko da ne vem kje bi ga recimo ti zdej lohka sposodu, mal povpraš po videotekah al pa hm.... Slika objavljena

Plot (story) je pa v osnovi klassičen: 2 tipa, dolgovi in dolžniki, koke na kile, kovčki, pobeg, lov, surovi obračuni, v iber hudi liki, nasty tipi k jih neb hotu na miklošičevi srečat opoldne na soncu, itd. Zlo klasičen zaplet ampak nenavadni twisti ves čas filma in razplet na konc je zelo nepričakvan, predusem pa no faking hepi ending... Slika objavljena

Spun je kozlarija, da ni večje!!! Najboljši je pa Micky Rourke tm notr ej...Sm mislu, da se bom iz stola zavalu k sem ga vidu une fekalije mešat! Slika objavljenaSlika objavljena

Za tvoj movie bom pa še mal naokrog povrebu...Nacionalka pa itak rox kar se filmske izbire na TV tiče! Slika objavljena

če so pa zjebani Slika objavljena ...

MHO najbolj efektivna filma s takšno tematiko Mi, otroci s postaje Zoo in Requiem for a dream ... že sam ob poslušanju soundtracka za rekvijem sem se počutla k da sem pršvasana in je vse totalno bad ... scarry Slika objavljena

sicer pa obstaja kup "poučnih" filmov, s katerimi so nas ful radi posiljeval v gimnaziji ... zgodba je klasična, mularija začne kadit travo in v zadnjem trenutku jih pametni ljudje aka starši, prfoksi, policaji in trezni prijatelji rešijo pred totalnim propadom zarad horsa. seveda se potem vsi zjokajo in še parkrat povejo nauk zgodbe, o katerem želijo potem prfoksi debatirat. mene so take stvari živčno delale in sem ponavad po hitrem postopku odnesla svojo rit iz razreda ...