Mit #12: Ko vzamem LSD, obstaja nevarnost, da se bom počutil/a, kot da sem pomaranča in si zaradi tega lahko olupim kožo.

20. junij 2013|Droge|FAQ

V povezavi z LSD-jem obstaja veliko mitov, ki imajo skupno to, da trdijo, da se nam pod vplivom te psihoaktivne snovi preprosto zmeša.


Eden od takih mitov je ta, da lahko pod vplivom LSD-ja misliš, da si pomaranča in si zaradi tega olupiš kožo. Drugi je na primer ta, da je neka skupina uporabnikov nekoč pod vplivom te substance strmela v sonce in oslepela.

Še veliko je mitov, ki povezujejo uporabo LSD-ja s takimi in drugačnimi vedenji ali samouničevalnimi vedenji. Kot rečeno, so to miti in nimajo podlage v dejstvih, temveč so nastali pred desetletji, navadno z namenom prestrašiti morebitne uporabnike in jih odvrniti od uporabe.

Vsekakor pa LSD ni droga, katere uporaba ne bi imela tveganj. Že zaradi samih močnih psihadeličnih učinkov je lahko izkušnja za marsikaterega uporabnika, ki ni v dobri psihični kondiciji, zelo težka in mučna. Delovanje droge namreč traja kar dolgo, tudi več kot 10 ur. Pri uporabi psihadelikov sta še toliko bolj pomembna set in setting, saj imata velik vpliv na to, kakšna bo izkušnja. Lahko sta na primer vzrok za ’bad trip’. ’Flashbacki’ so lahko tudi ena izmed neželenih posledic uporabe LSD-ja. Več o LSD-ju in nevarnostih, ki jih njegova uporaba prinaša, si lahko prebereš na tej povezavi.

 

Povezane vsebine

Droge - Mit #5: Droge lahko varno uporabljam.

9.4.2013Varne uporabe drog ni. Tudi če upoštevaš vse nasvete zmanjševanja škode, ne moreš predvideti vseh tveganj.

Droge - LSD

13.3.2018LSD je dietilamid lisergične kisline in je močna psihedelična substanca, kar pomeni, da spremeni način sprejemanja in zaznavanja okolice.