Testiranje psihoaktivnih substanc


V prostorih DA info točke lahko kupiš EZ test za enkratno uporabo, ki omogoča hitro kvalitativno (preliminarno) določevanje različnih psihoaktivnih substanc. Možen je tudi nakup in dostava preko pošte. Poleg tega imamo v DA info točki reagente Bunk Police za večkratno uporabo, sprejemamo pa tudi psihoaktivne substance za namen laboratorijske analize vsebnosti v skladu s smernicami sistema za zgodnje obveščanje (EWS) na nove PAS.


EZ test za testiranje ekstaziju podobnih substanc

Vsaka od substanc z reagentom reagira z nastankom specifične barve in specifičnim časom reakcije. Če je reakcija hitra, z neposrednim nastankom temno vijolične do črne barve, je v tabletki ekstaziju podobna substanca (MDMA, MDEA ali MDA). Nastanek katere koli druge barve (oranžna, rdeča, siva...) pove, da tabletka vsebuje nekaj drugega in da v tabletki ni ekstaziju podobne substance.

Če test ne da nobene barvne spremembe ob reakciji delčka tabletke z reagentom, v tabletki zagotovo NI ekstaziju podobne substance, spida, 2-CB ali DXM podobne substance. V tem primeru nikakor ne morete vedeti katera substanca je prisotna v tabletki. Lahko da je prisotna neškodljiva ali pa izredno nevarna substanca. Če reagent s tabletko ne da reakcije tabletke ne zaužijte! Če imate možnost laboratorijske analize tabletke, vam lahko ta pove več o količini in vrsti snovi, prisotnih v tableti. 

 

EZ testerji na voljo v DrogArt info točki

Poleg Marquisa (identificira: MDMA, amfetamine (spid), 2CB (Nexus), metilon, butilon, napiron, opijate in DXM) in Mandelina (MDMA, amfetamin (spid), Ketamin in PMA) sta na voljo tudi EZ test Cocaine cuts, ki z barvno reakcijo nakaže na prisotnost levamisola, fenacetina, efedrina, benzokaina, lidokaina, prokaina in vitamina C ter EZ test for LSD and other indoles

EZ tester (do 10 kosov) po predhodnem naročilu pošiljamo tudi po pošti. Za več informacij in naročilo piši na info@drogart.org ali pa pokliči na 01 439 72 70.

Več o primeseh v kokainu in njihovih stranskih učinkih.

 

Laboratorijske analize testov

V DrogArt info točki sprejemamo tudi psihoaktivne snovi namenjene laboratorijski analizi vsebnosti v skladu s smernicami sistema za zgodnje obveščanje (EWS) na nove psihoaktivne substance. 

 

Uporabnike spodbujamo, da za namen testiranja prinesejo : 

- substance, pri katerih je prišlo do neznačilne reakcije ob opravljenem EZ testu,

- substance z nepričakovanimi / nenavadnimi učinki, glede na pričakovane učinke,

- nove / neznane psihoaktivne snovi.

 

Sprejem psihoaktivne substance je povsem anonimen, možen pa je le osebno v DrogArt info točki v Ljubljani, Kopru in Mariboru ali v kateri od drugih sprejemnih točk po Sloveniji.

 


Povezane vsebine

Droge - MDMA in ekstazi

2.2.2018MDMA je entaktogena droga, ki povzroča občutke evforije, empatije in povezanosti z drugimi ljudmi. Spada v razred fenetilaminov in amfetaminov, ter...

Droge - MDMA v obliki kristalov

5.2.2018MDMA je glavna aktivna sestavina v ekstaziju in ena izmed najbolj priljubljenih prepovedanih substanc. MDMA se nahaja v obliki prahu, kristalov,...