Mit #6: 'Naravne' droge so manj škodljive od sintetičnih.

16. april 2013|Droge|FAQ

Konoplja, halucinogene gobice in druge 'naravne' droge so res naravnega izvora, vendar to še ne pomeni, da njihova uporabe ne prinaša nobenih nevarnosti za uporabnika.


Prav tako kot sintetične droge tudi droge naravnega izvora, povzročajo spremembe v našem telesu in tudi njihova uporaba prinaša določena tveganja.

O nevarnostih, povezanih z uporabo konoplje, smo govorili pri razbijanju mita številka 3. Halucinogene gobe je velikokrat zelo težko dozirati, saj običajno vsebujejo različne količine aktivne snovi, ki je ne moremo določiti, in se nam lahko zgodi, da hitro predoziramo. Pri nekaterih vrstah (kot so psylocibe) bo to pomenilo neprijetno izkušnjo, anksioznost in strah. Predoziranje pri nekaterih drugih vrstah (na primer amanitah) pa lahko povzroči delirij in celo smrt.

Tudi v naravi torej najdemo kemikalije, ki so nevarne in lahko povzročajo podobne neželene učinke pri uporabnikih kot sintetične substance.

 

Povezane vsebine

Droge - Mit #3: Uporaba konoplje je varna.

12.3.2013Kot vsaka droga ima tudi uporaba konoplje stranske učinke.

Droge - Konoplja

5.10.2017Konoplja, marihuana, trava, kanabis … je ena najstarejših rastlin, ki jih poznamo. Uporabna je za najrazličnejše namene – rekreativne (kot...