3-FPM (3-Fluorophenmetrazine)


3-FPM je analog fenmetrazina, substance, ki je bila razvita v 50. letih prejšnjega stoletja in kasneje uporabljena kot sredstvo za manjšanje apetita pod tržnim imenom Preludin. Preludin so kasneje umaknili s trga zaradi zlorab kot nadomestek amfetamina. Spojina se je na spletu pojavila šele nedavno (konec 2014), zato je o njenih učinkih moč sklepati le po spletnih forumih in podobnosti z fenmetrazinom.


Učinki

Učinki pri oralni uporabi trajajo 4-6 ur in se pojavijo 20-40 min po zaužitju. Pri snifanju učinki trajajo 3-6 ur, učinki se pojavijo v roku 5 min po uporabi.

Po poročanju uporabnikov povzroča izboljšanje razpoloženja, euforijo, stimulacijo, zmanjšan apetit in povečan libido. Naj ne bi povzročal tako intenzivnih stranskih učinkov v primerjavi z amfetamini (tresenje, razbijanje srca, nemir). Nekateri poročajo o večkratnem redoziranju in izgubi nadzora nad doziranjem. Takšni učinki so bolj izraziti pri nazalni uporabi.

Večina uporabnikov je zaznala vazokonstrikcijo (stiskanje žil).

 

Način uporabe in doziranje:
Odmerki so zbrani po poročanjih uporabnikov in se ne smatrajo kot priporočila. Zaradi novosti substance se priporoča začeti s čim nižjim odmerkom.

Snifanje
Pražna: 5 – 10 mg
Lahka: 10 – 20 mg
Srednja: 20 – 35 mg
Močna:  35 - 50 mg +

Odmerke vedno pripravimo z natančno tehtnico.

 

Zmanjševanje tveganj

Obstajajo poročila o stimulaciji in nezmožnosti spanca tudi več ur po tem, ko so glavni učinki že popustili. Prav tako je večkrat omenjena višja zbranost in stimulacija naslednji dan po uporabi. Velja pravilo manj je več.

 

Pravne posledice

Legalni status substance lahko preveriš na naslednji povezavi.

 

Testiranje

Več informacij o testiranju najdeš na naslednji povezavi. Za dodatne informacije o testiranju lahko tudi pišeš na testiranje@drogart.org ali pokličeš na 01/439 72 70.

Reakcije barvnih reagentov

V stiku z Marquis reagentom ni barvne reakcije.
V stiku z Mandelin reagentom se obarva oranžno rdeče.
V stiku z Mecke reagentom ni barvne reakcije.


 


Povezane vsebine

Droge - 3-MMC

21.11.20133-mmc oz- 3-metilmetkatinon je evforični stimulans iz skupine beta-keto amfetaminov.