AL-LAD


AL-LAD oziroma 6-allyl-6-nor-LSD je analog LSD-ja, ki se je prvič množično pojavil na spletnih trgovinah poleti 2013 skupaj z LSZjem.


Velika večina AL-LADa na trgu se nahaja na belih pivnikih z imenom snovi na eni in formulo na drugi strani. Odmerek na njih naj bi bil 150ug. Je brez okusa in ne povzroči barvne spremembe pri reakciji z Marquis, Mecke in Mandelin reagenti (testiranje pivnikov z reagenti ni zanesljivo). Ehrlichov reagent se obarva vijolično. Gre za zelo redko in eksotično substanco. 

 

Prvi podroben opis AL-LADa prihaja iz knjige TiHKAL (#1), ki jo je napisal Alexander Shulgin.

 

Učinki:

Najpreprostejši opis njegovih učinkov bi bil ’LSDjev mlajši in zabavnejši brat’. V splošnem so učinki podobni učinkom LSDja z nekaj manjšimi razlikami - pri večini ljudi povzroča več lepih vizualnih učinkov, bolj nagnjen je k pozitivnim čustvom, hkrati pa ima še vedno globino LSDja. Nezaželjeni učinki kot je slabost, krčenje perifernih žil, težave z uravnavanjem telese temperature in podobno so zelo redki. Trajanje je krajše kot pri LSDju, nekje med 6 in 8h.

Kot pri ostalih psihedelikih se je potrebno zavedati, da so učinki rahlo nepredvidljivi in niso odvisni samo od zaužite snovi in njene količine, ampak tudi od okolja in našega čustvenega stanja. Čeprav je AL-LAD nagnjen k pozitivnim izkušnjam, to ni 100% garantirano.

Zaradi podobnosti z LSDjem, se predvideva, da je telesno dokaj varen (v trenutku pisanja ni znanih nobenih smrtnih primerov), lahko pa sproži začetek določenih duševnih motenj, katerim je bil posameznik že nagnjen.

Odmerki:

AL-LAD je približno enako potenten kot LSD in se uporablja na podoben način - večinoma oralno na pivnikih (tako kot LSD je aktiven oralno in pivnikov ni treba držati v ustih).

 

Okvirne doze so:


Nizka: 50-150ug
Srednja: 150-300ug
Visoka: nad 300ug

Učinki se pojavijo hitro in v normalnih dozah trajajo nekje med 6 in 8h, pri zelo visokih lahko tudi dlje.

Pravne posledice in testiranje

Legalnost substanc v Sloveniji lahko preveriš na naslednji povezavi.

Za informacije o testiranju piši na testiranje@drogart.org ali pokliči na 01/439 72 70.


Vir slike: avtor članka.