LSZ


LSZ je analog LSD-ja, ki se je množično pojavil na spletnih trgih leta 2013. Gre za relativno redko in »eksotično« substanco.


LSZ je razvila ekipa, ki jo je vodil David E. Nichols  okoli leta 2002 na Purdue univerzi v Indiani, vendar obstajajo nepotrjena poročila o tem, da naj bi se LSZ pojavljal že pred prvo znanstveno publikacijo.

 

Učinki:

Učinki LSZ-ja se smatrajo kot zelo podobni tem, ki jih povzroči LSD, a z malce krajšim delovanjem.  Uporabniki poročajo o bolj izraziti slabosti kot pri uporabi LSDja,  vendar ne obstaja dovolj poročil.

Tako kot vsi psihadeliki, LSZ deluje kot psihološki ojačevalec. Barve so lahko poudarjene, vzorčenje, halucinacije, povezanost z ostalimi in vesoljem. Stranski učinki lahko vključujejo: strah, paranojo, občutek kot da umiramo, ipd.

Pomembno je razumeti, da gre za substanco, o kateri se ve zelo malo. Lahko, da občutimo učinke o katerih še nihče ni poročal, zato je zaželjeno, da se vse izkušnje objavijo tudi na spletnih forumih. Učinki se lahko dramatično razlikujejo od osebe do osebe.  Pri prvi uporabi se priporoča uporaba nizkih odmerkov, da se navadimo na učinke droge.  Priporoča se uporaba v družbi.

 

Odmerki:

LSZ je ekstremno potentna substanca, prav tako kot njemu soroden LSD. Uporabniki poročajo o zaznanih učinkih že pri 50 mikrogramih (ug). LSZ obstaja v različnih oblikah (izomerah), ki se razlikujejo glede na njihovo potenco/jakost. 1 mikrogram = 1/1.000.000 grama.

 

Oralno:

Nizka: 100 - 150 ug
Srednja: 150 - 300 ug
Visoka: 300 - 400 ug

Učinki pri oralni uporabi se pojavijo od 20-60 minut po zaužitju in trajajo od 6-10 ur.

 

Pravne posledice in testiranje

LSZ je pri nas od 20.6.2014 uvrščen v 1. skupino prepovedanih drog.

Legalnost substanc v Sloveniji lahko preveriš na naslednji povezavi.

Za informacije o testiranju piši na testiranje@drogart.org ali pokliči na 01/439 72 70.

 

Vir slike: Erowid