4-ACO-DMT


4-ACO-DMT (O-Acetilpsilocin, 4-Acetoxy-DMT) je sintetični psihedelik iz skupine triptaminov. V telesu naj bi se razgradil v psilocin vendar obstaja velika verjetnost, da je tudi sam 4-ACO-DMT psihoaktiven.


O-Acetilpsilocin je leta 1963 patentiral Sandoz (Albert Hofmann & Franz Troxler). Kljub temu pa ima 4-ACO-DMT omejeno zgodovino človeške uporabe.

 

Učinki:

 4-ACO-DMT se ponavadi jemlje oralno vendar obstajajo poročila  o snifanju. Pri oralni uporabi prvi učinki nastopijo po 20-60 minutah in trajajo do 6 ur. Pri snifanju prvi učinki nastopijo po 5-15min in trajajo do 5 ur.

 

Pogosta je primerjava z učinki psihedeličnih gob (psilocin in psilocibin) vendar naj bi bili bolj »topli« in bolj evforični.  Pri visokih odmerkih lahko pride do zelo intenzivnih halucinacij, »rushinga«, občutkov strahu, nemoči, težav z govorom, težav s premikanjem, ipd.

 

Euforija,
stimulacija
povečana energija,
izboljšanje zaznave slušnih in taktilnih dražljajev,
globok občutek miru in prevzetosti,
smeh,
razumevanje,
halucinacije in vzorčenje,
»rush« (pri višjih odmerkih)

Spremembe zavesti
povečane zenice (midriaza)
slušne halucinacije
dizorientacija
občutek kot da sanjamo
utrujenost
popačena zaznava časa

strah
težave z govorom
težave s premikanjem
slabost, bruhanje
preveč intenzivne halucinacije
preveč intenzivne ideje
paranoja / nesigurnost
potenje, mrazenje
nespečnost
zvišan srčni utrip
močna zmedenost

 

  Odmerki:

Oralno:
Nizka: 3-7 mg
Srednja: 8-20 mg
Visoka: 25 mg+

Posnifano:
Nizka: 3-10 mg
Srednja:8-20 mg
Visoka: 15-25 mg

 

4-ACO-DMT je ponavadi na voljo v 2 oblikah, HCl in kot fumarat.  Običajno se pojavlja fumarat zaradi večje obstojnosti substance, saj se 4-ACO-DMT  v stiku s toploto in vlago razgradi v pri nas prepovedan psilocin. Ker je fumarat težji od HCl, so potrebni rahlo višji odmerki. Odmerki na internetu so ponavadi podani za HCl obliko.

                 1mg 4-ACO-DMT HCl = 1.3mg 4-ACO-DMT fumarata

 

Za pripravo odmerkov vedno uporabimo natančno tehtnico! Ocenjanje odmerka »na uč« je izredno nevarno početje in lahko pomeni razliko med prijetno izkušnjo in predoziranjem!

 

Pravne posledice in testiranje:

4-ACO-DMT je v Slovenijii na seznamu prepovedanih drog, prav tako pa zaradi nestabilnosti molekule pride do razpada v psilocin, ki je v 1. skupini prepovedanih drog. V primeru, da vam zasežejo 4-ACO-DMT, ki ima določen procent psilocibina, se smatra, kot da so vam zasegli drogo iz 1. skupine.

Legalnost substanc v Sloveniji lahko preveriš na naslednji povezavi.

V stiku z marquis reagentom  se obarva sivo zeleno. Čez čas se v sredini tvorijo bele pike.

Za več informacij o testiranju piši na testiranje@drogart.org ali pokliči na 01/439 72 70.