4-HO-MET


4-HO-MET je sintetičen psihedelik iz skupine triptaminov. Prvič ga je sintetiziral Alexander Shulgin in omenil v svoji kjigi TIHKAL( #21). Povzroča psilocinu in psilocibinu podobne učinke.


4-hydroxy-N-methyl-N-ethyltryptamine ali metocin se pojavlja v obliki belega prahu. Čez čas oziroma zaradi nepravilne hrambe začne 4-HO-MET oksidirati, kar povzroča spremembno barve (rumenkasta, rjavkasta). Kljub temu, da so opazni vidni znaki oksidacije pa substanca ne izgubi znatno na moči/potenci. 

 

Učinki:

 

4-HO-MET spada v skupino triptaminov. Je strukturni analog psilocina, učinki pa so zelo podobni oz. skoraj identični učinkom, ki jih povzročijo psihedelične gobe.


4-HO-MET se lahko snifa ali zaužije oralno.  Pri oralni uporabi ima močnejši učinek, prav tako pa sama izkušnja traja dlje. Pri snifanju učinki nastopijo hitro (do 15min) in trajajo od 2-4 ure.  Pri oralni uporabi se prvi učinki pojavijo v 60 minutah sama izkušnja pa ponavadi traja od 4-6 ur.  

Izrazitejše barve
izboljšanje počutja
abstraktno mišljenje
izboljšanje zaznave taktilnih dražljajev
izboljšanje zaznave slušnih dražljajev
risankam podobne vizualizacije/halucinacije

spremembe zavesti
halucinacije
razširjene zenice (midriaza)
spremenjeno dojemanje časa
rahel dvig srčnega utripa ter tlaka
trepet/tesenje

tesnoba
stiskanje čeljusti
tinitus
zmedenost
slabost
dehidracija
potenje

 

Odmerki:

4-HO-MET je ponavadi na voljo v 2 oblikah, HCl in kot fumarat.  Običajno se pojavlja fumarat zaradi večje obstojnosti substance saj 4-HO-MET zelo rad oksidira, še posebej v HCl obliki.  Ker je fumarat težji od HCl, so potrebni rahlo višji odmerki. Odmerki na internetu so ponavadi podani za HCl obliko.

                 1mg 4-HO-MET HCl = 1.4mg 4-HO-MET fumarata

Za pripravo odmerkov vedno uporabimo natančno tehtnico! Ocenjanje odmerka »na uč« je izredno nevarno početje in lahko pomeni razliko med prijetno izkušnjo in predoziranjem!

Oralno:
Nizka: 5 - 10 mg
Srednja: 8 - 15 mg
Visoka: 10 - 20 mg

Posnifano:
Nizka: 5 - 10 mg
Srednja: 8 - 15 mg
Visoka: 12 - 20 mg

 

Pravne posledice in testiranje:

Legalni status substance lahko preveriš na naslednji povezavi.

4-HO-MET v stiku z marquis reagentom se obarva rumeno-rjavo.

Za več informacij o testiranju piši na testiranje@drogart.org ali pokliči na 01/439 72 70.

 

Vir slike: Erowid