EZ tester in testiranje psihoaktivnih substanc


V prostorih DA info točke lahko kupiš EZ test, ki omogoča hitro kvalitativno (preliminarno) določevanje različnih psihoaktivnih substanc. Po novem je možen tudi nakup in dostava preko pošte. Poleg tega pa v DA info točki sprejemamo psihoaktivne substance za namen laboratorijske analize vsebnosti v skladu s smernicami sistema za zgodnje obveščanje (EWS) na nove PAS.


EZ test za testiranje ekstaziju podobnih substanc

Vsaka od substanc z reagentom reagira z nastankom specifične barve in specifičnim časom reakcije. Če je reakcija hitra, z neposrednim nastankom temno vijolične do črne barve, je v tabletki ekstaziju podobna substanca (MDMA, MDEA ali MDA). Nastanek katere koli druge barve (oranžna, rdeča, siva...) pove, da tabletka vsebuje nekaj drugega in da v tabletki ni ekstaziju podobne substance.

Če test ne da nobene barvne spremembe ob reakciji delčka tabletke z reagentom, v tabletki zagotovo NI ekstaziju podobne substance, spida, 2-CB ali DXM podobne substance. V tem primeru nikakor ne morete vedeti katera substanca je prisotna v tabletki. Lahko da je prisotna neškodljiva ali pa izredno nevarna substanca. Če reagent s tabletko ne da reakcije tabletke ne zaužijte! Če imate možnost laboratorijske analize tabletke, vam lahko ta pove več o količini in vrsti snovi, prisotnih v tableti. 

 

EZ testerji na voljo v DrogArt info točki

Poleg Marquisa (identificira: MDMA, amfetamine (spid), 2CB (Nexus), metilon, butilon, napiron, opijate in DXM) in Mandelina (MDMA, amfetamin (spid), Ketamin in PMA) sta na voljo tudi EZ test Cocaine cuts, ki z barvno reakcijo nakaže na prisotnost levamisola, fenacetina, efedrina, benzokaina, lidokaina, prokaina in vitamina C ter EZ test for LSD and other indoles

EZ tester (do 10 kosov) po predhodnem naročilu pošiljamo tudi po pošti. Za več informacij in naročilo piši na info@drogart.org ali pa pokliči na 01 439 72 70.

Več o primeseh v kokainu in njihovih stranskih učinkih.

 

Laboratorijske analize testov

V DrogArt info točki sprejemamo tudi psihoaktivne snovi namenjene laboratorijski analizi vsebnosti v skladu s smernicami sistema za zgodnje obveščanje (EWS) na nove psihoaktivne substance. 

 

Uporabnike spodbujamo, da za namen testiranja prinesejo : 

- substance, pri katerih je prišlo do neznačilne reakcije ob opravljenem EZ testu,

- substance z nepričakovanimi / nenavadnimi učinki, glede na pričakovane učinke,

- nove / neznane psihoaktivne snovi.

 

Sprejem psihoaktivne substance je povsem anonimen, možen pa je le osebno v DrogArt info točki (Prečna ulica 6, Ljubljana) ali v kateri od drugih sprejemnih točk po Sloveniji.

 

 


Povezane vsebine

Novice - Mit #14: Če kupim legalno drogo na internetu, zagotovo vem, za katero substanco gre

14.7.2014Ne drži. Že tuje raziskava so pokazale, da se v legalnih substancah lahko nahajajo druge primesi, zgodi pa se tudi, da gre v osnovi za drugo snov....

Droge - Ekstazi ali MDMA

28.1.2013MDMA je entaktogena droga, ki povzroči občutke evforije, empatije in povezanosti z drugimi ljudmi.

Droge - MDMA v obliki kristalov

6.1.2015V zadnjem času se pri nas pojavlja vedno več MDMA-ja v kristalih in s tem tudi predoziranj, ki so posledica neozaveščene uporabe.